Seçim Vaadi 2 Yıl Sonra Gerçek Olacak!

Güncel 23.07.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Seçim Vaadi 2 Yıl Sonra Gerçek Olacak!

Yerel seçimlerde ön plana çıkan ve Kepez’deki her belediye başkanı adayının ortak vaadi olan temiz su, sonunda Kepezliler ile buluşacak. Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan su arıtma tesisinin yapımının yüzde 90’ının tamamlandığı bilgisini kamuoyuna duyuruldu. 
Kepez Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı sonrasında Belediye Başkanı Birol Arslan ve meclis üyeleri, su arıtma tesisini ziyaret etti. Başkan Arslan, tesisin büyük bir bölümünün tamamlandığını söyleyerek, meclis üyelerine ve muhtarlara bilgi paylaşımında bulundu.   Çanakkale Belediyesi Birol Arslan, yaptığı açıklamada, “Kepez’in en büyük sorunu arıtma suyuydu. Seçim öncesi tüm adayların ortak tahahhütü de arıtılmış su üzerineydi. Alnımızın akıyla hepimiz bu göreve geldik. Bütün çalışmalar bir an önce arıtılmış suyun şebekemize verilerek artık halkın satın parayla su almasının önüne geçerek aile ekonomilerine katkı sunmaktır. Bunun yanında elbette sağlığımız adına olduğu kadar beyaz eşyalarımız için de sorun vardı. Maalesef yüksek kireçli su, evlerde ailelerin beyaz eşyalarına zarar vererek, aile ekonomilerine bedel ödetiyordu. Bu işin finaline geldik artık. Ben Kepez’imize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.  “BAYRAMDAN SONRA 20 GÜN KADAR TEST SÜRECİ VAR” Ardından sözü teknik bilgileri vermek üzere yetkililere bıraktı. Tesis ile ilgili bir yetkili bilgi vererek, “Şu an işin yüzde 90 bitti. Teknik bazı imalatlar var, onların süreçleri bayrama kadar bitirmiş olacağız. Bayramdan sonra 20 gün kadar test süreci var. İller Bankası ve üretici firma gözetiminde teknik analizler ve sistemin sağlıklı çalışıp çalışmadığına dair testler yapılacak. Bu süreç bir ay kadar alacak. Bu arıtılmış su ile birlikte beyaz eşyalarda kirecin önüne geçilecek. Bu tesis iller bankasının yapmış olduğu en yüksek teknolojili bir tesis. Yasal sürecimizden önce teslim edeceğiz” dedi. “DENİZ SUYUNU BİLE ARITMA KABİLİYETİNE SAHİP BİR SİSTEM” İnşaat Mühendisi Burçin Soysal ise teknik bilgileri paylaşarak, “İşin sonunda yüzde 90’lık sürece getirdik. İnşallah en kısa sürede memba kalitesinde musluklardan su akıyor olacak. İlk anlardan itibaren biz bir model belirlemeye çalıştık. Hem en ekonomik hem de en teknolojik olsun, uzun yıllar devam etsin diye planlar yaptık. Bununla birlikte en son sistemi Kepez’e kazandırdık. Deniz suyunu bile arıtma kabiliyetine sahip bir sistem. 80 bin nüfusa kadar hiçbir sıkıntı yaşamadan birinci sınıf su vermiş olacağız. Kapasite artışı da gerçekleştirebiliriz. Günlük 8 milyon metreküp 0 sertlikte su verebileceğiz” diye anlattı. Bilgi paylaşımının ardından meclis üyeleri merak ettiklerini yetkililerden bilgi aldı.
Yerel seçimlerde ön plana çıkan ve Kepez’deki her belediye başkanı adayının ortak vaadi olan temiz su, sonunda Kepezliler ile buluşacak. Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan su arıtma tesisinin yapımının yüzde 90’ının tamamlandığı bilgisini kamuoyuna duyuruldu. 

Kepez Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı sonrasında Belediye Başkanı Birol Arslan ve meclis üyeleri, su arıtma tesisini ziyaret etti. Başkan Arslan, tesisin büyük bir bölümünün tamamlandığını söyleyerek, meclis üyelerine ve muhtarlara bilgi paylaşımında bulundu. 
 Çanakkale Belediyesi Birol Arslan, yaptığı açıklamada, “Kepez’in en büyük sorunu arıtma suyuydu. Seçim öncesi tüm adayların ortak tahahhütü de arıtılmış su üzerineydi. Alnımızın akıyla hepimiz bu göreve geldik. Bütün çalışmalar bir an önce arıtılmış suyun şebekemize verilerek artık halkın satın parayla su almasının önüne geçerek aile ekonomilerine katkı sunmaktır. Bunun yanında elbette sağlığımız adına olduğu kadar beyaz eşyalarımız için de sorun vardı. Maalesef yüksek kireçli su, evlerde ailelerin beyaz eşyalarına zarar vererek, aile ekonomilerine bedel ödetiyordu. Bu işin finaline geldik artık. Ben Kepez’imize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 “BAYRAMDAN SONRA 20 GÜN KADAR TEST SÜRECİ VAR”
Ardından sözü teknik bilgileri vermek üzere yetkililere bıraktı. Tesis ile ilgili bir yetkili bilgi vererek, “Şu an işin yüzde 90 bitti. Teknik bazı imalatlar var, onların süreçleri bayrama kadar bitirmiş olacağız. Bayramdan sonra 20 gün kadar test süreci var. İller Bankası ve üretici firma gözetiminde teknik analizler ve sistemin sağlıklı çalışıp çalışmadığına dair testler yapılacak. Bu süreç bir ay kadar alacak. Bu arıtılmış su ile birlikte beyaz eşyalarda kirecin önüne geçilecek. Bu tesis iller bankasının yapmış olduğu en yüksek teknolojili bir tesis. Yasal sürecimizden önce teslim edeceğiz” dedi.
“DENİZ SUYUNU BİLE ARITMA KABİLİYETİNE SAHİP BİR SİSTEM”
İnşaat Mühendisi Burçin Soysal ise teknik bilgileri paylaşarak, “İşin sonunda yüzde 90’lık sürece getirdik. İnşallah en kısa sürede memba kalitesinde musluklardan su akıyor olacak. İlk anlardan itibaren biz bir model belirlemeye çalıştık. Hem en ekonomik hem de en teknolojik olsun, uzun yıllar devam etsin diye planlar yaptık. Bununla birlikte en son sistemi Kepez’e kazandırdık. Deniz suyunu bile arıtma kabiliyetine sahip bir sistem. 80 bin nüfusa kadar hiçbir sıkıntı yaşamadan birinci sınıf su vermiş olacağız. Kapasite artışı da gerçekleştirebiliriz. Günlük 8 milyon metreküp 0 sertlikte su verebileceğiz” diye anlattı.
Bilgi paylaşımının ardından meclis üyeleri merak ettiklerini yetkililerden bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.