Katil Olmayı Da Maktul Olmayı Da Hak Etmiyoruz

Siyaset 21.06.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Katil Olmayı Da Maktul Olmayı Da Hak Etmiyoruz

CHP Çanakkale İl Başkanlığı, geçtiğimiz gün İzmir HDP İl Binası’na gerçekleştirilen bir Deniz Poyraz isimli bir kadının yaşamını yitirdiği saldırıyı, düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı. Açıklamada, bu yaşananların AK Parti’nin kutuplaştırıcı siyasetinin ürünü olduğu belirtilerek, “Ülkemizin güzel insanları katil olmayı da maktul olmayı da hak etmiyor” dendi.
Konuyla ilgili CHP İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu saldırıyı bir kişiye, bir partiye düzenlenmiş bir saldırı olarak değerlendirmek çok yanıltıcı olur. Bu saldırı açıkça demokratik siyaset kurumunu, siyaseti ve toplumu sindirmeye yönelik alçak bir saldırıdır. Bu saldırının azmettiricileri, kürsülerden zehir saçan, halkın hakkını savunan siyasetçileri, özgür ve tarafsız medyayı sindirip sadece kendi sesinin duyulmasını isteyen kişilerdir. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de Sayın Akşener’e yönelik provokasyonun ardından “Daha neler olacak neler”. “Dur bakalım bunlar iyi günler” demişti. Daha karanlık günlerin özlemini yansıtan bu psikolojiyi anlıyoruz. Çünkü biliyoruz: Kurt puslu havayı sever. Fakat herkes de şunu bilsin ki; özgürlüğe, adalete, demokrasiye susamış insanları hiçbir kuvvet yıldıramaz.” “Güç gösterisi yapmakla kendini güçlü zannedenlere hatırlatalım: Güzel ülkemizin adalet, özgürlük, şeffaflık isteyen vatandaşları bu ülkenin en büyük gücüdür. Gücümüzün farkındayız! Korkmuyoruz, yılmıyoruz! Ülkemizdeki her bir vatandaşımızın kendini güvende hissetmeye hakkı var. Şeffaf olmayan, hesap vermeyen, yer altı örgütleriyle iş tutan; vatandaşlarımızın huzurunu ve güvenliğini sağlamak yerine kendi çıkarı için provoke eden bir devlet anlayışı olamaz. Bizler şeffaflık istiyoruz. Her fikrin özgürce ifade edildiği, devletin her kuruşunun nereye gittiğinin hesabının verildiği bir Türkiye istiyoruz. Ülkemizin güzel insanları katil olmayı da maktul olmayı da hak etmiyor. İktidar ve etrafını saran bir avuç yandaş, her türlü karanlık yönteme başvurup bu ülkenin kaynaklarını sömürsün, halkı soyabilsin diye ülkemizin içine ittirildiği kara girdaptan hep birlikte çıkacağız. Biliyoruz ki AKP’nin kendi yandaşlarını zengin etmek üzerine kurduğu iktidarın panzehri şeffaflık ve demokratik siyasettir.”
CHP Çanakkale İl Başkanlığı, geçtiğimiz gün İzmir HDP İl Binası’na gerçekleştirilen bir Deniz Poyraz isimli bir kadının yaşamını yitirdiği saldırıyı, düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı. Açıklamada, bu yaşananların AK Parti’nin kutuplaştırıcı siyasetinin ürünü olduğu belirtilerek, “Ülkemizin güzel insanları katil olmayı da maktul olmayı da hak etmiyor” dendi.

Konuyla ilgili CHP İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu saldırıyı bir kişiye, bir partiye düzenlenmiş bir saldırı olarak değerlendirmek çok yanıltıcı olur. Bu saldırı açıkça demokratik siyaset kurumunu, siyaseti ve toplumu sindirmeye yönelik alçak bir saldırıdır. Bu saldırının azmettiricileri, kürsülerden zehir saçan, halkın hakkını savunan siyasetçileri, özgür ve tarafsız medyayı sindirip sadece kendi sesinin duyulmasını isteyen kişilerdir. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de Sayın Akşener’e yönelik provokasyonun ardından “Daha neler olacak neler”. “Dur bakalım bunlar iyi günler” demişti. Daha karanlık günlerin özlemini yansıtan bu psikolojiyi anlıyoruz. Çünkü biliyoruz: Kurt puslu havayı sever. Fakat herkes de şunu bilsin ki; özgürlüğe, adalete, demokrasiye susamış insanları hiçbir kuvvet yıldıramaz.”
“Güç gösterisi yapmakla kendini güçlü zannedenlere hatırlatalım: Güzel ülkemizin adalet, özgürlük, şeffaflık isteyen vatandaşları bu ülkenin en büyük gücüdür. Gücümüzün farkındayız! Korkmuyoruz, yılmıyoruz! Ülkemizdeki her bir vatandaşımızın kendini güvende hissetmeye hakkı var. Şeffaf olmayan, hesap vermeyen, yer altı örgütleriyle iş tutan; vatandaşlarımızın huzurunu ve güvenliğini sağlamak yerine kendi çıkarı için provoke eden bir devlet anlayışı olamaz. Bizler şeffaflık istiyoruz. Her fikrin özgürce ifade edildiği, devletin her kuruşunun nereye gittiğinin hesabının verildiği bir Türkiye istiyoruz. Ülkemizin güzel insanları katil olmayı da maktul olmayı da hak etmiyor. İktidar ve etrafını saran bir avuç yandaş, her türlü karanlık yönteme başvurup bu ülkenin kaynaklarını sömürsün, halkı soyabilsin diye ülkemizin içine ittirildiği kara girdaptan hep birlikte çıkacağız. Biliyoruz ki AKP’nin kendi yandaşlarını zengin etmek üzerine kurduğu iktidarın panzehri şeffaflık ve demokratik siyasettir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.