Ukrayna Ternopil Bölgesi ile Kardeş İl Protokolü İmzalandı

Ekonomi 21.06.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Ukrayna Ternopil Bölgesi ile Kardeş İl Protokolü İmzalandı

Çanakkale Valiliği ve Ukrayna’nın Ternopil Bölgesi Valiliği arasında sanayi, tarım, ulaşım, ticaret, bilim, teknoloji, eğitim, sağlık, kültür, sanat, turizm ve karşılıklı anlaşılan diğer alanlarda işbirliği yapmak ve iki şehir arasında dostluğu geliştirmek amacıyla kardeş il protokolü imzalandı.
İmza töreninde bir konuşma yapan Vali İlhami Aktaş, Ternopil Valisinin ve heyetini Çanakkale’de misafir etmekten duyduğumuz memnuniyeti belirterek, “İki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluğun iki şehir arasında geliştirilmesi için yapılan çalışmalar en kısa sürede meyvelerini verir. Bugün burada attığımız imzalarla iki şehir arasındaki kültür, turizm, ticaret, tarım ve eğitim alanında yapılacak işbirliği ile en kısa sürede özlenen seviyelere ulaşacaktır.  Bundan sonra hem ekonomik hem kültürel hem de sosyal alanda Ternopil bölgesi ile Çanakkale Valiliği her zaman dayanışma ve koordinasyon içerisinde olacaktır. Kardeş il Protokolünün imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her iki ülke ve şehir halkı için hayırlı olsun.” dedi.  Ternopil Valisi Trush Volodymyr tarafından yapılan konuşmada, “ Ternopil bölgesi ve Çanakkale potansiyelini tanıtım filmi ile gördük. İşbirliği için çok geniş bir alan vardır. Umarım ki imzalar iki bölge halkının faydasına olacaktır.  Çok büyük memnuniyet duyuyorum Ukranya ve Türkiye arasındaki ilişkiler her geçen gün gelişiyor. Biz Türkiye’nin Ukranya ’ya verdiği desteği hissediyoruz. Ternopil ve Çanakkale iki ülke halkı için de açılmayan destinasyonlar. En yakın zaman da Çanakkaleli işadamlarını Ukranya ‘ya Ternopil bölgesine davet etmek istiyorum. Bu etkinliğin bu sözleşmenin imzalanması için alt yapısını organize ettiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi  Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale ve Ukrayna’nın Ternopil Bölgesi Kardeş İl Protokolü Vali İlhami Aktaş ile Ternopil Valisi Trush Volodymyr tarafından imzalandı. İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine; Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, Ukrayna İstanbul Başkonsolosunda Konsolos Kateryna Pasynchuk, Ternopil Bölgesel Devlet İdaresi Başkan Yardımcısı Gapula Mykhailo, Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Armağan Aydeğer, Çanakkale Sanayiciler ve İş İnsanları Dernek Başkanı Semih Başaran, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu, Ukrayna Çanakkale Fahri Konsolosu Mehmet Işık, Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu personeli ve Ukranya Ternopil bölgesinde görevli yöneticiler ve turizmciler katıldı.
Çanakkale Valiliği ve Ukrayna’nın Ternopil Bölgesi Valiliği arasında sanayi, tarım, ulaşım, ticaret, bilim, teknoloji, eğitim, sağlık, kültür, sanat, turizm ve karşılıklı anlaşılan diğer alanlarda işbirliği yapmak ve iki şehir arasında dostluğu geliştirmek amacıyla kardeş il protokolü imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Vali İlhami Aktaş, Ternopil Valisinin ve heyetini Çanakkale’de misafir etmekten duyduğumuz memnuniyeti belirterek, “İki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluğun iki şehir arasında geliştirilmesi için yapılan çalışmalar en kısa sürede meyvelerini verir. Bugün burada attığımız imzalarla iki şehir arasındaki kültür, turizm, ticaret, tarım ve eğitim alanında yapılacak işbirliği ile en kısa sürede özlenen seviyelere ulaşacaktır.  Bundan sonra hem ekonomik hem kültürel hem de sosyal alanda Ternopil bölgesi ile Çanakkale Valiliği her zaman dayanışma ve koordinasyon içerisinde olacaktır. Kardeş il Protokolünün imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her iki ülke ve şehir halkı için hayırlı olsun.” dedi. 
Ternopil Valisi Trush Volodymyr tarafından yapılan konuşmada, “ Ternopil bölgesi ve Çanakkale potansiyelini tanıtım filmi ile gördük. İşbirliği için çok geniş bir alan vardır. Umarım ki imzalar iki bölge halkının faydasına olacaktır.  Çok büyük memnuniyet duyuyorum Ukranya ve Türkiye arasındaki ilişkiler her geçen gün gelişiyor. Biz Türkiye’nin Ukranya ’ya verdiği desteği hissediyoruz. Ternopil ve Çanakkale iki ülke halkı için de açılmayan destinasyonlar. En yakın zaman da Çanakkaleli işadamlarını Ukranya ‘ya Ternopil bölgesine davet etmek istiyorum. Bu etkinliğin bu sözleşmenin imzalanması için alt yapısını organize ettiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi 

Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale ve Ukrayna’nın Ternopil Bölgesi Kardeş İl Protokolü Vali İlhami Aktaş ile Ternopil Valisi Trush Volodymyr tarafından imzalandı.
İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine; Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, Ukrayna İstanbul Başkonsolosunda Konsolos Kateryna Pasynchuk, Ternopil Bölgesel Devlet İdaresi Başkan Yardımcısı Gapula Mykhailo, Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Armağan Aydeğer, Çanakkale Sanayiciler ve İş İnsanları Dernek Başkanı Semih Başaran, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu, Ukrayna Çanakkale Fahri Konsolosu Mehmet Işık, Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu personeli ve Ukranya Ternopil bölgesinde görevli yöneticiler ve turizmciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.