“Büyük Bir Heyecan ve Beklenti İçerisine Girdik”

Ekonomi 08.06.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

“Büyük Bir Heyecan ve Beklenti İçerisine Girdik”

318 metre kule yüksekliğine sahip olan köprüye yapılacak olan bir asansör ile turistlerin ilgilisini çekmeyi planladıklarını duyuran Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın bu müjdesinin ardından ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer açıklamada bulundu. Aydeğer, büyük bir heyecan ve beklenti içerisine girdiklerini belirterek, “1915 Çanakkale Köprüsü ilkleri ile adından söz ettiriyor ve buna bağlı olarak 318 metre yüksekliğindeki kuleye turistlerin asansörle çıkıp, buradaki manzarayı izliyor olması hem ülke hem de bölge turizm açısından çok önemli olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
2022 yılında tamamlanacağı belirtilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nde turizm hareketi kapsamında cazibe noktası haline gelmesi ve hem bölgeye hem de ülkeye farklı bir kazanım olması amacıyla çeşitli projeler düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde Çanakkaleli sivil toplum temsilcileri ile köprü inşaatında buluşarak bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, turistleri köprüye çekmek amacıyla 318 metre yüksekliğindeki kuleye asansör yapılmasının gündemde olduğu söyledi. Bu karasın turizmcileri sevindirdiğini belirten Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, yaptığı açıklamada, “1915 Çanakkale Köprüsü 318 metre kule yüksekliğiyle dünyanın en yüksek köprüsü unvanını sahibi olacak. Bir diğer taraftan, Paris'in simgesi olan ve her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği 300 metrelik Eyfel Kulesi’nin de üstünde bir yükseklik. Geçtiğimiz gün Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’ın bu konuyla ilgili bir ifadesi olmuştu ve biz turizmcileri bu ifadeler çok heyecanlandırdı. 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün kulelerinden bir tanesinin açılması yönündeydi bu ifade. Buraya gelecek olan turistlerin ilgili deniz araçlarıyla köprüye gelmesi ve asansörle üst tarafa çıkması ile hem olağanüstü manzaraya hem de farklı bir deneyime şahitlik etme imkanı ile ilgili bir turizm hareketi” ifadesini kullandı. “Büyük Bir Heyecan Ve Beklenti İçerisine Girdik” Aydeğer, “Biz, bu açıklamayı duymamızın ardından çok heyecanlandık ve konunun mutlaka gündeme alınması hususunda Çanakkaleliler olarak büyük bir heyecan ve beklenti içerisine girdik. Turizmde birçok hareket hikayeler üzerine kurgulu çünkü her şehrin, her bölgenin değeri ve dokusu farklıdır. Turistlerin bu bölgelere gelmesini hızlandıran sebeplerin başında orada geçen hikayeler etkilidir. Bu anlamda, Avrupa’yı Asya’ya bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü ilkleri ile adından söz ettiriyor ve buna bağlı olarak 318 metre yüksekliğindeki kuleye turistlerin asansörle çıkıp, buradaki manzarayı izliyor olması hem ülke hem de bölge turizm açısından çok önemli olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. “Çanakkale Turizmine Çok Önemli Bir Nefes Kazandıracağına İnanıyoruz” Bölgeye gelen turistler, Avrupa’dan Asya’ya boğazın ortasında olağanüstü manzaraya ve olağanüstü bir denetime şahitlik edecekler. Bu süreçte, ilgili yöneticilerimizle ve ilgili siyasilerimizle hayata geçirmesi için yapılacak olan çalışmaları yürekten destekliyoruz. Bu Çanakkale turizmine çok önemli bir nefes kazandıracağına inanıyoruz” dedi.
318 metre kule yüksekliğine sahip olan köprüye yapılacak olan bir asansör ile turistlerin ilgilisini çekmeyi planladıklarını duyuran Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın bu müjdesinin ardından ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer açıklamada bulundu. Aydeğer, büyük bir heyecan ve beklenti içerisine girdiklerini belirterek, “1915 Çanakkale Köprüsü ilkleri ile adından söz ettiriyor ve buna bağlı olarak 318 metre yüksekliğindeki kuleye turistlerin asansörle çıkıp, buradaki manzarayı izliyor olması hem ülke hem de bölge turizm açısından çok önemli olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

2022 yılında tamamlanacağı belirtilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nde turizm hareketi kapsamında cazibe noktası haline gelmesi ve hem bölgeye hem de ülkeye farklı bir kazanım olması amacıyla çeşitli projeler düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde Çanakkaleli sivil toplum temsilcileri ile köprü inşaatında buluşarak bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, turistleri köprüye çekmek amacıyla 318 metre yüksekliğindeki kuleye asansör yapılmasının gündemde olduğu söyledi.
Bu karasın turizmcileri sevindirdiğini belirten Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, yaptığı açıklamada, “1915 Çanakkale Köprüsü 318 metre kule yüksekliğiyle dünyanın en yüksek köprüsü unvanını sahibi olacak. Bir diğer taraftan, Paris'in simgesi olan ve her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği 300 metrelik Eyfel Kulesi’nin de üstünde bir yükseklik. Geçtiğimiz gün Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’ın bu konuyla ilgili bir ifadesi olmuştu ve biz turizmcileri bu ifadeler çok heyecanlandırdı. 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün kulelerinden bir tanesinin açılması yönündeydi bu ifade. Buraya gelecek olan turistlerin ilgili deniz araçlarıyla köprüye gelmesi ve asansörle üst tarafa çıkması ile hem olağanüstü manzaraya hem de farklı bir deneyime şahitlik etme imkanı ile ilgili bir turizm hareketi” ifadesini kullandı.
“Büyük Bir Heyecan Ve Beklenti İçerisine Girdik”
Aydeğer, “Biz, bu açıklamayı duymamızın ardından çok heyecanlandık ve konunun mutlaka gündeme alınması hususunda Çanakkaleliler olarak büyük bir heyecan ve beklenti içerisine girdik. Turizmde birçok hareket hikayeler üzerine kurgulu çünkü her şehrin, her bölgenin değeri ve dokusu farklıdır. Turistlerin bu bölgelere gelmesini hızlandıran sebeplerin başında orada geçen hikayeler etkilidir. Bu anlamda, Avrupa’yı Asya’ya bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü ilkleri ile adından söz ettiriyor ve buna bağlı olarak 318 metre yüksekliğindeki kuleye turistlerin asansörle çıkıp, buradaki manzarayı izliyor olması hem ülke hem de bölge turizm açısından çok önemli olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
“Çanakkale Turizmine Çok Önemli Bir Nefes Kazandıracağına İnanıyoruz”
Bölgeye gelen turistler, Avrupa’dan Asya’ya boğazın ortasında olağanüstü manzaraya ve olağanüstü bir denetime şahitlik edecekler. Bu süreçte, ilgili yöneticilerimizle ve ilgili siyasilerimizle hayata geçirmesi için yapılacak olan çalışmaları yürekten destekliyoruz. Bu Çanakkale turizmine çok önemli bir nefes kazandıracağına inanıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.