Keşke Biraz Daha Fazla Verilseydi de Faizsiz Geri Ödemeli Olsaydı

Ekonomi 24.05.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Keşke Biraz Daha Fazla Verilseydi de Faizsiz Geri Ödemeli Olsaydı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik destek paketinde yer alan, okul ve personel servisleri iş koluna yönelik 5 bin TL hibe ödemesi ile ilgili olarak Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, değerlendirmede bulundu. Şu anda servisçilerin çok kötü durumda olduğunu söyleyen Demir, aynı zaman kamyonetçi esnafa hiçbir ödeme yapılmadığını açıkladı.
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, hibe desteklerinin bekledikleri miktarda olmadıklarını söyledi. Demir, yaptığı açıklamada, “Keşke biraz daha fazla verilseydi de, faizsiz geri ödemeli olsaydı. Servisçi esnafına 50 bin liralık destek lazım. Bir buçuk yılı geçti, okullar kapalı olduğundan okul servisleri çalışmıyor ama vergiler, sigortalar ödeniyor. Bu esnaf kesimi çalışmadı, hibe desteğinin daha yüksek olması lazımdı. Arabanın muayenesi geliyor, yaptırıyor” dedi.  “KAMYONETÇİ ESNAFA HİÇ DESTEK YOK!” Başkan Demir, kamyoncu esnafının görülmeyerek, hiç destek verilmediğini vurgulayarak, “Kamyoncu, kamyonetçi esnaf da bizim odaya kayıtlı, onlara hiç destek yok. Neden bu işkoluna destek yok diye bir müracaatta bulunacağız. Bir iş kaybı varsa, iş kaybı bu kesimde de var. Pandemi döneminde çalıştılar ama iş kaybı ile çalıştılar. Esnaf ayrımı olmaması lazım, bu esnaf koluna da destek lazım. Bu dönemde taksici de çalıştı ama iş kaybı var, kamyonetçinin de iş kaybı var. Fakat onların adı hiç geçmiyor. Gerekli müracaatları yapacağız” ifadelerini kullandı.  “OKUL SERVİSÇİLERİN, HALK OTOBÜSÇÜLERİN DURUMLARI İNANIN Kİ ÇOK KÖTÜ” “Devletin kasasında ne vardır, ne yoktur bilemiyoruz. Bu dönemde kahvehane işleten esnafımız da çok mağdur durumda, 5 bin lira değil daha yüksek meblağda bir destek verilmesi lazımdı” diyen Demir, “Okul servisçilerin, halk otobüsçülerin durumları inanın ki çok kötü. Yarı koltukta çalışıyorlar. Zaten şoför ve akaryakıt parasını karşılamıyor bir otobüs günlük çalışmasında. Onların da daha iyi bir destek verilmesi gerekiyordu. Ama tabi ki bilemiyoruz ki devletin cebinde ne var ne yok, hiç yoktan iyidir deyip teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.  Demir, halk otobüslerinin, ilçe otobüslerinin yüzde 50 kapasite ile çalıştığını vurgulayarak, şunu söyledi: “İller arasındaki otobüsler, tam kapasite çalışacağız diye biletleri kesmişler. Yarı kapasite denince ikinci bir otobüs kaldırmışlar. Bunlar hep zarar.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik destek paketinde yer alan, okul ve personel servisleri iş koluna yönelik 5 bin TL hibe ödemesi ile ilgili olarak Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, değerlendirmede bulundu. Şu anda servisçilerin çok kötü durumda olduğunu söyleyen Demir, aynı zaman kamyonetçi esnafa hiçbir ödeme yapılmadığını açıkladı.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, hibe desteklerinin bekledikleri miktarda olmadıklarını söyledi. Demir, yaptığı açıklamada, “Keşke biraz daha fazla verilseydi de, faizsiz geri ödemeli olsaydı. Servisçi esnafına 50 bin liralık destek lazım. Bir buçuk yılı geçti, okullar kapalı olduğundan okul servisleri çalışmıyor ama vergiler, sigortalar ödeniyor. Bu esnaf kesimi çalışmadı, hibe desteğinin daha yüksek olması lazımdı. Arabanın muayenesi geliyor, yaptırıyor” dedi.
 “KAMYONETÇİ ESNAFA HİÇ DESTEK YOK!”
Başkan Demir, kamyoncu esnafının görülmeyerek, hiç destek verilmediğini vurgulayarak, “Kamyoncu, kamyonetçi esnaf da bizim odaya kayıtlı, onlara hiç destek yok. Neden bu işkoluna destek yok diye bir müracaatta bulunacağız. Bir iş kaybı varsa, iş kaybı bu kesimde de var. Pandemi döneminde çalıştılar ama iş kaybı ile çalıştılar. Esnaf ayrımı olmaması lazım, bu esnaf koluna da destek lazım. Bu dönemde taksici de çalıştı ama iş kaybı var, kamyonetçinin de iş kaybı var. Fakat onların adı hiç geçmiyor. Gerekli müracaatları yapacağız” ifadelerini kullandı.
 “OKUL SERVİSÇİLERİN, HALK OTOBÜSÇÜLERİN DURUMLARI İNANIN Kİ ÇOK KÖTÜ”
“Devletin kasasında ne vardır, ne yoktur bilemiyoruz. Bu dönemde kahvehane işleten esnafımız da çok mağdur durumda, 5 bin lira değil daha yüksek meblağda bir destek verilmesi lazımdı” diyen Demir, “Okul servisçilerin, halk otobüsçülerin durumları inanın ki çok kötü. Yarı koltukta çalışıyorlar. Zaten şoför ve akaryakıt parasını karşılamıyor bir otobüs günlük çalışmasında. Onların da daha iyi bir destek verilmesi gerekiyordu. Ama tabi ki bilemiyoruz ki devletin cebinde ne var ne yok, hiç yoktan iyidir deyip teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 Demir, halk otobüslerinin, ilçe otobüslerinin yüzde 50 kapasite ile çalıştığını vurgulayarak, şunu söyledi: “İller arasındaki otobüsler, tam kapasite çalışacağız diye biletleri kesmişler. Yarı kapasite denince ikinci bir otobüs kaldırmışlar. Bunlar hep zarar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.