Bu Desteklerin Devam Etmesini İstiyoruz

Ekonomi 24.05.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Bu Desteklerin Devam Etmesini İstiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz kabine toplantısı sonrası, esnafa yapılacak olan destek paketinde hibe desteğini açıklamıştı. Yapılan bu açıklama sonrasında değerlendirmede bulunan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan, son verilen hibeler ile 10 bin TL’nin üzerinde bir hibe desteği sağlanmış olduğunu dile getirdi.
Hafta başındaki kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan esnaf destekleme paketinde hibe desteği verileceğini açıklamıştı. Yapılan açıklamada, “Birinci grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız. Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz” ifadeleri yer aldı. “Karşılıksız Devletten Hibe Desteğini Hep İstedik” Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan, açıklanan esnafa destek paketi ile ilgili yorumlarını ise şu şekilde belirtti. Özcan, yaptığı değerlendirmede, “Daha önce üçer aylık dönemde biner liralık hibe desteği ilimize de 500 TL kapsamında belli meslek gruplarına gelir kaybı olan ve kapanan işletmelere bir destek verilmişti. Biz defalarca anlattık; esnaf düşük faizli krediler aldı ama işyerleri kapanıyor. Yapılandırma yapıldı, zorunlu ödemelerin karşılanması mümkün değil. Karşılıksız devletten hibe desteğini hep istedik” dedi. Başkan Özcan, devamında, “Her ne olursa olsun, bakıldığı zaman bu bin liralık destekler 1 ay uzatıldı. Toplamında 4 bin lira artı bin 500 lira kira parası,  5 bin 500 TL. 5 bin de buradan verildiğinde 10 bin TL’nin üzerinde bir hibe desteği. Hibe desteğini her zaman biz talep ediyoruz ve istiyoruz zaten. Bu karşılıksız verilen paranın muhakkak ki tabi yeterli düzeyde olmasını istememek mümkün değil. Keşke bu rakamlar çok daha yüksek olsaydı. Gerçek anlamda birçok giderlerinin ödenmesi konusunda mükemmel olurdu. Ama bu da en azından bir birikmiş elektrik faturasının bu tarz konularda ilk açıklanan bu pakete teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı. “Yapılandırmama Konusunda Tekrar Bir Paket Hazırlanıyor” “Yapılandırmama konusunda, vergiler konusunda, sosyal güvenlik konusunda, tekrar bir paket hazırlanıyor” diyen Özcan, “Eğer süreç devam ederse, bu hibe desteklerinin devam edeceği yönünde bize güzel mesajlar verildi. Ne kadar beklentilerimizin altında olsa dahi yine de devletin hibe konusundaki desteğine teşkilatlar adına esnaf adına teşekkür etmemiz lazım. Bu desteklerin devam etmesini istiyoruz. En büyük isteğimiz talebimiz bu” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz kabine toplantısı sonrası, esnafa yapılacak olan destek paketinde hibe desteğini açıklamıştı. Yapılan bu açıklama sonrasında değerlendirmede bulunan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan, son verilen hibeler ile 10 bin TL’nin üzerinde bir hibe desteği sağlanmış olduğunu dile getirdi.

Hafta başındaki kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan esnaf destekleme paketinde hibe desteği verileceğini açıklamıştı. Yapılan açıklamada, “Birinci grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız. Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz” ifadeleri yer aldı.
“Karşılıksız Devletten Hibe Desteğini Hep İstedik”
Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan, açıklanan esnafa destek paketi ile ilgili yorumlarını ise şu şekilde belirtti. Özcan, yaptığı değerlendirmede, “Daha önce üçer aylık dönemde biner liralık hibe desteği ilimize de 500 TL kapsamında belli meslek gruplarına gelir kaybı olan ve kapanan işletmelere bir destek verilmişti. Biz defalarca anlattık; esnaf düşük faizli krediler aldı ama işyerleri kapanıyor. Yapılandırma yapıldı, zorunlu ödemelerin karşılanması mümkün değil. Karşılıksız devletten hibe desteğini hep istedik” dedi.
Başkan Özcan, devamında, “Her ne olursa olsun, bakıldığı zaman bu bin liralık destekler 1 ay uzatıldı. Toplamında 4 bin lira artı bin 500 lira kira parası,  5 bin 500 TL. 5 bin de buradan verildiğinde 10 bin TL’nin üzerinde bir hibe desteği. Hibe desteğini her zaman biz talep ediyoruz ve istiyoruz zaten. Bu karşılıksız verilen paranın muhakkak ki tabi yeterli düzeyde olmasını istememek mümkün değil.
Keşke bu rakamlar çok daha yüksek olsaydı. Gerçek anlamda birçok giderlerinin ödenmesi konusunda mükemmel olurdu. Ama bu da en azından bir birikmiş elektrik faturasının bu tarz konularda ilk açıklanan bu pakete teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.
“Yapılandırmama Konusunda Tekrar Bir Paket Hazırlanıyor”
“Yapılandırmama konusunda, vergiler konusunda, sosyal güvenlik konusunda, tekrar bir paket hazırlanıyor” diyen Özcan, “Eğer süreç devam ederse, bu hibe desteklerinin devam edeceği yönünde bize güzel mesajlar verildi. Ne kadar beklentilerimizin altında olsa dahi yine de devletin hibe konusundaki desteğine teşkilatlar adına esnaf adına teşekkür etmemiz lazım. Bu desteklerin devam etmesini istiyoruz. En büyük isteğimiz talebimiz bu” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.