20 bin domates fidesi dağıtıldı

Yaşam 03.05.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

20 bin domates fidesi dağıtıldı

Çanakkale Belediyesi atalık tohumlardan yetiştirdiği domates fidelerini, merkezin çeşitli noktalarında vatandaşlarla buluşturdu.
Çanakkale Belediyesi atalık tohumlardan yetiştirdiği domates fidelerini, merkezin çeşitli noktalarında vatandaşlarla buluşturdu. Dört farklı noktada iki gün boyunca gerçekleştirilen fide dağıtımlarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, toplamda 20 bin domates fidesinin vatandaşlarla buluştuğunu söyledi. Diğer atalık tohum çeşitlerinin fidelerinin de kapanmadan sonra dağıtılacağını söyleyen Mutluay, ayrıca bu belediyenin fidelerden yetişen ürünlerini Halkın Bakkalı’nda satılacağını belirtti. Sürdürülebilir tarım politikası kapsamında, vatandaşların sağlıklı üretime ulaşabilmesi amacıyla Çanakkale Belediyesi’nin çalışmalarından biri olan ‘atalık tohum’ çalışması kapsamında üretilen domates fideleri, geçtiğimiz günlerde dört farklı noktada dağıtımı gerçekleştirildi. 28-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikle Tohum Sandığı, Gelincik Hobi Bahçesi, Barbaros Parkı ve Halk Bahçesi’nde dağıtılan fideler, isimlerini yazdıran her vatandaşa verildi. Dağıtım noktalarını gezerek, vatandaşlarla konuşan Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, yapılan etkinlik ile ilgili bilgi verdi. Mutluay, “2017 yılında kurulan bir tohum sandığımız var. Atalık çeşitlerimizi, atalık tohumlarımızı koruyup yetiştirmek amaçlı bu proje hayata geçmişti. Buradaki tohum sayısında artışlar yaşandı. Bununla birlikte şu anda fide üretimi yapılıyor. Aslında önümüzdeki haftadan başlamak üzere dağıtmayı planlamıştık ama kapanmayla beraber ilk etapta yetişen 20 bin fideyi dağıttık. Çanakkale’de uzunca yıllardır tarımı yapılan, yerel çeşitlerden üretilmiş domates fidelerimizi dört ayrı noktada kentlilerimizle buluşturuyoruz” dedi. Kapanmadan Sonra Biber Ve Patlıcan Fideleri Dağıtılacak İlk gün 14 bin, ikinci gün 6 bin fide dağıttıklarını söyleyen Mutluay, “Mayıs ayında kapanmanın bitmesinin sonra, sağlıklı günlere ulaşmamız halinde 17’sinden sonra diğer atalık çeşitlerinden ürettiğimiz yine domates, biber, patlıcan fidelerimizi kentlilerle buluşturacağız. Bunun dışında ürettiğimiz fidelerin bir bölümünü belediyemizin kendi arazilerinde iyi tarım sertifikalı ile tarım üretimi ile üretimlerini yapacağız. Elde ettiğimiz ürünleri Halkın Bakkalı’nda vatandaşa sunulacak. Sosyal destek projesi kapsamında da yoksul ailelere dağıtıyoruz. Geçen yıl yaptık bu yıl da yapacağız. Geçen yıl 176 haneye kendi ürettiğimiz sebzeleri dağıtmıştık” şeklinde konuştu.
Çanakkale Belediyesi atalık tohumlardan yetiştirdiği domates fidelerini, merkezin çeşitli noktalarında vatandaşlarla buluşturdu.

Çanakkale Belediyesi atalık tohumlardan yetiştirdiği domates fidelerini, merkezin çeşitli noktalarında vatandaşlarla buluşturdu. Dört farklı noktada iki gün boyunca gerçekleştirilen fide dağıtımlarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, toplamda 20 bin domates fidesinin vatandaşlarla buluştuğunu söyledi. Diğer atalık tohum çeşitlerinin fidelerinin de kapanmadan sonra dağıtılacağını söyleyen Mutluay, ayrıca bu belediyenin fidelerden yetişen ürünlerini Halkın Bakkalı’nda satılacağını belirtti.
Sürdürülebilir tarım politikası kapsamında, vatandaşların sağlıklı üretime ulaşabilmesi amacıyla Çanakkale Belediyesi’nin çalışmalarından biri olan ‘atalık tohum’ çalışması kapsamında üretilen domates fideleri, geçtiğimiz günlerde dört farklı noktada dağıtımı gerçekleştirildi. 28-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikle Tohum Sandığı, Gelincik Hobi Bahçesi, Barbaros Parkı ve Halk Bahçesi’nde dağıtılan fideler, isimlerini yazdıran her vatandaşa verildi.
Dağıtım noktalarını gezerek, vatandaşlarla konuşan Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, yapılan etkinlik ile ilgili bilgi verdi. Mutluay, “2017 yılında kurulan bir tohum sandığımız var. Atalık çeşitlerimizi, atalık tohumlarımızı koruyup yetiştirmek amaçlı bu proje hayata geçmişti. Buradaki tohum sayısında artışlar yaşandı. Bununla birlikte şu anda fide üretimi yapılıyor. Aslında önümüzdeki haftadan başlamak üzere dağıtmayı planlamıştık ama kapanmayla beraber ilk etapta yetişen 20 bin fideyi dağıttık. Çanakkale’de uzunca yıllardır tarımı yapılan, yerel çeşitlerden üretilmiş domates fidelerimizi dört ayrı noktada kentlilerimizle buluşturuyoruz” dedi.
Kapanmadan Sonra Biber Ve Patlıcan Fideleri Dağıtılacak
İlk gün 14 bin, ikinci gün 6 bin fide dağıttıklarını söyleyen Mutluay, “Mayıs ayında kapanmanın bitmesinin sonra, sağlıklı günlere ulaşmamız halinde 17’sinden sonra diğer atalık çeşitlerinden ürettiğimiz yine domates, biber, patlıcan fidelerimizi kentlilerle buluşturacağız. Bunun dışında ürettiğimiz fidelerin bir bölümünü belediyemizin kendi arazilerinde iyi tarım sertifikalı ile tarım üretimi ile üretimlerini yapacağız. Elde ettiğimiz ürünleri Halkın Bakkalı’nda vatandaşa sunulacak. Sosyal destek projesi kapsamında da yoksul ailelere dağıtıyoruz. Geçen yıl yaptık bu yıl da yapacağız. Geçen yıl 176 haneye kendi ürettiğimiz sebzeleri dağıtmıştık” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.