65 Yaş Üstü Otobüs Kısıtlaması Son Buldu

Yaşam 29.03.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

65 Yaş Üstü Otobüs Kısıtlaması Son Buldu

Çanakkale Valiliği ve Belediyenin kararıyla kısıtlama saatleri dışında 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşıma kısıtlaması kaldırılarak ücretsiz biniş kartları yeniden kullanıma açıldı. Pandemi nedeniyle az yolcu taşıyan halk otobüslerine bir de ücretsiz taşımacılık darbe vurdu.
Yeni kontrollü normalleşme ile birlikte İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan şehirlerde 65 yaş üstü için uygulanan toplu taşıma araçlarını kullanma kısıtlaması kaldırıldı. Yüksek riskli olarak belirtilen Çanakkale’de de 65 üstü vatandaşların kısıtlama saatleri dışında kalan zamanlarda otobüs kullanma kısıtlaması kalktı. Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan duyuruda ‘’Pandemi kurallarına ilişkin gerçekleştirilen yeni düzenlemeler kapsamında kentimizde de 65 yaş ve üzeri kentlilerimiz, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan günler dışında 10.00-14.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler’’ denildi. HES KODU ZORUNLULUĞU DEVAM EDİYOR Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri vatandaşlar toplu taşıma araçlarında kullandıkları elektronik 65 yaş kartlarına HES kodlarını tanımlamaları gerekiyor.  HES kodunu toplu taşıma kartlarına tanımlamak için “hes.canakkale.bel.tr” adresinden işlemler yapılıyor. ‘’DAYANACAĞIMIZ EN FAZLA 3 AY DAHA’’ 65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz taşımacılık için sevinirken bu durumdan en fazla etkilenenler ise Halk otobüsleri oldu. Yaşlı nüfusu fazla olan Çanakkale’de ücretsiz binişlerin fazla olması otobüsçüleri ekonomik olarak zorluğa sürüklüyor. Ücretsiz taşımacılık yüzünden ekonomik sıkıntı yaşadıklarını defalarca dile getiren otobüsçüler yeniden ücretsiz kartların aktif edilmesiyle birlikte pandemiden kaynaklanan yolcu azlığını da göz önüne alarak Halk Otobüsleri Başkanı Hasan Ateş, ‘’Dayanacağımız en fazla 3 ay daha’’ dedi. Halk Otobüsleri Başkanı Hasan Ateş, ‘’Valilik ve belediyenin kararıyla 65 Yaş üzeri taşımacılık başladı. Haliyle ücretsiz taşımacılık da başladı’’ diyerek Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB)’nde tartışmalı olan ücretsiz taşımacılık ile ilgili yeni bir toplantı olacağını belirtti. Buna göre önümüzdeki günlerde halk otobüslerinde ücretsiz biniş kartlarında yeni düzenlemeler gelebilir.  Özel halk otobüslerinin ekonomik olarak zorlandığını ifade ederek, ‘’ Otobüslerin maddi durumu maalesef kötü. Kör topal gidiyor ama dayanacağımız en fazla 3 ay daha  böyle giderse.  Ücretsiz taşımacılık devam ediyor. Masraflar çok ağır. Öğrenciler yok. Bizim bütün yatırımımız 65 bin yolcu üzerine ama şu anda 10 bin 12 bin yolcu var’’ diye konuştu. Ayrıca yeni alınan karar ile birlikte vatandaşların daha rahat ve güvenli seyahat etmesi için yeni bir takım önlemler alındığını ifade eden Ateş, ‘’Ek seferler yapıldı. 10.00 ila 14.00 arası biraz daha sıklaştırıldı seferler. Büyük araçlar konuldu. Ayakta yolcunun yüzde 40 kapasitesi devam ediyor. O yüzden mecburen büyük arabalar koyduk’’ dedi.
Çanakkale Valiliği ve Belediyenin kararıyla kısıtlama saatleri dışında 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşıma kısıtlaması kaldırılarak ücretsiz biniş kartları yeniden kullanıma açıldı. Pandemi nedeniyle az yolcu taşıyan halk otobüslerine bir de ücretsiz taşımacılık darbe vurdu.

Yeni kontrollü normalleşme ile birlikte İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan şehirlerde 65 yaş üstü için uygulanan toplu taşıma araçlarını kullanma kısıtlaması kaldırıldı. Yüksek riskli olarak belirtilen Çanakkale’de de 65 üstü vatandaşların kısıtlama saatleri dışında kalan zamanlarda otobüs kullanma kısıtlaması kalktı. Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan duyuruda ‘’Pandemi kurallarına ilişkin gerçekleştirilen yeni düzenlemeler kapsamında kentimizde de 65 yaş ve üzeri kentlilerimiz, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan günler dışında 10.00-14.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler’’ denildi.
HES KODU ZORUNLULUĞU DEVAM EDİYOR
Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri vatandaşlar toplu taşıma araçlarında kullandıkları elektronik 65 yaş kartlarına HES kodlarını tanımlamaları gerekiyor.  HES kodunu toplu taşıma kartlarına tanımlamak için “hes.canakkale.bel.tr” adresinden işlemler yapılıyor.
‘’DAYANACAĞIMIZ EN FAZLA 3 AY DAHA’’
65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz taşımacılık için sevinirken bu durumdan en fazla etkilenenler ise Halk otobüsleri oldu. Yaşlı nüfusu fazla olan Çanakkale’de ücretsiz binişlerin fazla olması otobüsçüleri ekonomik olarak zorluğa sürüklüyor. Ücretsiz taşımacılık yüzünden ekonomik sıkıntı yaşadıklarını defalarca dile getiren otobüsçüler yeniden ücretsiz kartların aktif edilmesiyle birlikte pandemiden kaynaklanan yolcu azlığını da göz önüne alarak Halk Otobüsleri Başkanı Hasan Ateş, ‘’Dayanacağımız en fazla 3 ay daha’’ dedi.
Halk Otobüsleri Başkanı Hasan Ateş, ‘’Valilik ve belediyenin kararıyla 65 Yaş üzeri taşımacılık başladı. Haliyle ücretsiz taşımacılık da başladı’’ diyerek Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB)’nde tartışmalı olan ücretsiz taşımacılık ile ilgili yeni bir toplantı olacağını belirtti. Buna göre önümüzdeki günlerde halk otobüslerinde ücretsiz biniş kartlarında yeni düzenlemeler gelebilir. 
Özel halk otobüslerinin ekonomik olarak zorlandığını ifade ederek, ‘’ Otobüslerin maddi durumu maalesef kötü. Kör topal gidiyor ama dayanacağımız en fazla 3 ay daha  böyle giderse.  Ücretsiz taşımacılık devam ediyor. Masraflar çok ağır. Öğrenciler yok. Bizim bütün yatırımımız 65 bin yolcu üzerine ama şu anda 10 bin 12 bin yolcu var’’ diye konuştu.
Ayrıca yeni alınan karar ile birlikte vatandaşların daha rahat ve güvenli seyahat etmesi için yeni bir takım önlemler alındığını ifade eden Ateş, ‘’Ek seferler yapıldı. 10.00 ila 14.00 arası biraz daha sıklaştırıldı seferler. Büyük araçlar konuldu. Ayakta yolcunun yüzde 40 kapasitesi devam ediyor. O yüzden mecburen büyük arabalar koyduk’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.