O Mesajlar CHP’yi Karıştırdı

Siyaset 26.01.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

O Mesajlar CHP’yi Karıştırdı

CHP Çanakkale teşkilatında arka arkaya patlayan WhatsApp mesajları partiyi karıştırdı. CHP İl Yönetimi, Bayramiç CHP İlçe Başkanı Emin Fidan’ı, WhatsApp ilçe başkanları grubundaki yazışmaları nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi. Diğer WhatsApp olayı ise il yönetiminde para karşılığı aleyhinde haber yaptırma iddiaları ile yaşandı. Olayların CHP Genel Merkezi’ne kadar ulaştığı öğrenildi.
Çanakkale CHP İlçe Teşkilatı'nda, WhatsApp gruplarındaki yazışmalar, gerginliğe neden olmaya devam ediyor. WhatsApp grubundaki üslubu nedeniyle İl Disiplin Kurulu tarafından verilen kınama cezası, Yüksek Disiplin Kurulu tarafından bozulan Bayramiç İl Genel Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren'in ardından Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan da CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ile yaptığı WhatsApp yazışmaları nedeniyle kınama cezası istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan, “Ben, 'Ankara’ya Çan ilçe başkanını götürüyorsunuz da bizi niye götürmüyorsunuz' diyerek, eleştiride bulundum. Hakaret söz konusu değil, olamaz da. Bu yüzden de disipline sevk edildim” dedi. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ise, Direk bana yapılan bir hakaret var WhatsApp grubunda. İlçe başkanları grubundaki hakaretin nedeni, Ankara'ya özellikle Çan ilçemizdeki sorunlarla ilgili çağrılmamız konusunda, neden ilçe başkanlarına haber vermediğimizin hesabını sordu bana bu ilçe başkanımız. Ardından da bana had bildirme gibi bir suçlama yaptı. İl yönetimi de bu konunun disipline sevk edilmesini istedi. Şu anda da kınama cezası istemiyle konu disiplin kurulunda diye konuştu. Parayla Haber Yaptırdığı İddiası Bir diğer mesaj olayı ise CHP İl yönetimi toplantısında yaşandığı belirtiliyor. CHP Kurmaylarının yer aldığı bir toplantıda, üst düzey siyasetçi;  ”İşte size belge…  Aleyhte yazdırmanın bedelini gösterir dekontlar…”  şeklindeki sözleri eşliğinde,  bazı Parti yöneticilerinin güttüğü siyasete eleştiri getirdi. İddialar ve parti içi kulislerde dillenenler, kulaktan kulağa yayılanlar,  bununla da sınırlı kalmadı. Partili bir yönetici, üst düzey parti yöneticisinin Aleyhinde yazılar yazan gazeteciye ayrı tarihlerde birden fazla kez havaleler yaptı. İddiaya göre, 300 TL’ lik üçer kez gerçekleşen hesaba havalelerin dekontlarına ulaşan bir başka partili, aleyhinde yazılar kaleme alınan üst düzey parti yöneticisine durumu aktardı. Dekontların içeriğini, havalenin kimden kime yapıldığını gösterir ekran görüntüleri, WhatsApp üzerinden, üst düzey parti yöneticisine iletildi.
CHP Çanakkale teşkilatında arka arkaya patlayan WhatsApp mesajları partiyi karıştırdı. CHP İl Yönetimi, Bayramiç CHP İlçe Başkanı Emin Fidan’ı, WhatsApp ilçe başkanları grubundaki yazışmaları nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi. Diğer WhatsApp olayı ise il yönetiminde para karşılığı aleyhinde haber yaptırma iddiaları ile yaşandı. Olayların CHP Genel Merkezi’ne kadar ulaştığı öğrenildi.

Çanakkale CHP İlçe Teşkilatı'nda, WhatsApp gruplarındaki yazışmalar, gerginliğe neden olmaya devam ediyor. WhatsApp grubundaki üslubu nedeniyle İl Disiplin Kurulu tarafından verilen kınama cezası, Yüksek Disiplin Kurulu tarafından bozulan Bayramiç İl Genel Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren'in ardından Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan da CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ile yaptığı WhatsApp yazışmaları nedeniyle kınama cezası istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.
Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan, “Ben, 'Ankara’ya Çan ilçe başkanını götürüyorsunuz da bizi niye götürmüyorsunuz' diyerek, eleştiride bulundum. Hakaret söz konusu değil, olamaz da. Bu yüzden de disipline sevk edildim” dedi.
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ise, Direk bana yapılan bir hakaret var WhatsApp grubunda. İlçe başkanları grubundaki hakaretin nedeni, Ankara'ya özellikle Çan ilçemizdeki sorunlarla ilgili çağrılmamız konusunda, neden ilçe başkanlarına haber vermediğimizin hesabını sordu bana bu ilçe başkanımız. Ardından da bana had bildirme gibi bir suçlama yaptı. İl yönetimi de bu konunun disipline sevk edilmesini istedi. Şu anda da kınama cezası istemiyle konu disiplin kurulunda diye konuştu.
Parayla Haber Yaptırdığı İddiası
Bir diğer mesaj olayı ise CHP İl yönetimi toplantısında yaşandığı belirtiliyor. CHP Kurmaylarının yer aldığı bir toplantıda, üst düzey siyasetçi;  ”İşte size belge…  Aleyhte yazdırmanın bedelini gösterir dekontlar…”  şeklindeki sözleri eşliğinde,  bazı Parti yöneticilerinin güttüğü siyasete eleştiri getirdi. İddialar ve parti içi kulislerde dillenenler, kulaktan kulağa yayılanlar,  bununla da sınırlı kalmadı. Partili bir yönetici, üst düzey parti yöneticisinin Aleyhinde yazılar yazan gazeteciye ayrı tarihlerde birden fazla kez havaleler yaptı. İddiaya göre, 300 TL’ lik üçer kez gerçekleşen hesaba havalelerin dekontlarına ulaşan bir başka partili, aleyhinde yazılar kaleme alınan üst düzey parti yöneticisine durumu aktardı. Dekontların içeriğini, havalenin kimden kime yapıldığını gösterir ekran görüntüleri, WhatsApp üzerinden, üst düzey parti yöneticisine iletildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.