Huzursuzluk Yaratan Aşırı Sol Grupların İşgali Sona Erdi!

Güncel 28.09.2020 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Huzursuzluk Yaratan Aşırı Sol Grupların İşgali Sona Erdi!

Aşırı sol grupların çevreyi bahane ederek adeta karargâh haline getirdikleri HDP’li ve CHP’li milletvekillerinin de sıklıkla ziyaret ettiği kenti karıştıran ve bölgenin ekonomisine zarar veren sözde çevrecilerin uzun zamandır eylemlerini sürdürdüğü ve işgal ettikleri ormana ait yapı Çanakkale jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler operasyon düzenledi. İzinsiz olarak yapıda kalan 4 kişi gözaltına alınırken, yapı Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait kepçelerle yıkılıp yerine ağaçlar dikildi.
 Kirazlı’da devam eden altın madeni aram çalışmaları üzerinden başlatılan eylemler, maden alanındaki çalışmalara durmasına rağmen eylemler sürdürülüyor. Başta Çanakkale olmak üzere Türkiye ekonomisine zarar veren eylemler, durmadan devam ediyor. Sözde çevreciler ilk önce maden arama çalışmalarının bulunduğu bölgede çadır kurarak eylem yapmaya başladılar. Burada yalan bilgiler üzerine amaçlarına ulaşmaya çalışan eylemciler, çevredeki köylüleri de kandırmaya çalıştılar. Köylüler oyuna gelmeyip tepki gösterince eylemciler tekrar çadır kurdukları bölgeye çekildiler. Burada eylemlerine devam eden grup, bölgeyi de işgal etmeye başladı. Önce bölgede kurdukları çadırlarda yaşayan sözde çevreciler, bu bölgede istediklerini yapmaya başladılar. Orman alanına izinsiz bir çivi bile çakılmazken, altın madeni üzerinde eylemler yapan çakma çevreciler, bölgede adeta yaşam alanı kurdu. Dağları ve orman alanını sahiplenen eylemciler, burada ormana ait binaya el koyup kendilerine göre düzenleme yapmış. Eylemciler olayı öyle büyüttü ki  bölgeye güneş enerjisi sistemi bile kurdular. BÖLGEYİ İŞGAL ETTİLER Şimdiye kadar yasak da dinlemeyen ve herhangi bir engelle de karşılaşmayan grup, adeta bölgede at koşturdu. Orman kanunlarına göre bölgede çivi bile çakılmazken, eylemciler istedikleri gibi hayat sürdü alanda. Yangına müdahale edecek olan ormancılar için yıllar önce yapılan ve daha sonra atıl duruma gelen bina da eylemciler tarafından işgal edildi. Yaz-kış burada kalan eylemciler, burasını adeta eylemlerin usu haline getirdi. Büyük kısmı şehir dışında gelen ve eylem yapan grup, elektrik ihtiyacını da karşılamak için büyük bir güneş enerjisi sistemi kurmuştu. OPERASYONAL BİNA YIKILDI YERİNE AĞAÇ DİKİLDİ Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait olan alanda bu tür çalışmaların izin alınarak yapılması gerekiyor. Bu yasağa rağmen izin almadan sözde çevreciler burada kalmaya devam ettiği süre içinde birçok kesimden şikayetler geldi. Özellikle çevre köylüler adet yol geçen hanına dönen alandaki sözde çevrecilere neden izin verildiği sorgulandı. Gelen şikayetler üzerine Çanakkale Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipleri dün sabaha karşı önemli bir operasyon düzenledi. Ekipler şafak vakti, binaya operasyon düzenleyerek burada kalan 4 eylemciyi gözaltına aldı. Gözaltı işleminin hemen ardından Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı dozerler bölgeye sokularak bina içindeki eşyalarla yerle bir edildi. Daha sonra oraya gelen başkan orman ekipleri alanı ağaçlandırdı. Bu operasyon sonucu çevre temizliği yapılarak bölge normale döndürüldü.  Öte yandan gözlatına alınan eylemciler jandarmada ifadelerleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Aşırı sol grupların çevreyi bahane ederek adeta karargâh haline getirdikleri HDP’li ve CHP’li milletvekillerinin de sıklıkla ziyaret ettiği kenti karıştıran ve bölgenin ekonomisine zarar veren sözde çevrecilerin uzun zamandır eylemlerini sürdürdüğü ve işgal ettikleri ormana ait yapı Çanakkale jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler operasyon düzenledi. İzinsiz olarak yapıda kalan 4 kişi gözaltına alınırken, yapı Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait kepçelerle yıkılıp yerine ağaçlar dikildi.

 Kirazlı’da devam eden altın madeni aram çalışmaları üzerinden başlatılan eylemler, maden alanındaki çalışmalara durmasına rağmen eylemler sürdürülüyor. Başta Çanakkale olmak üzere Türkiye ekonomisine zarar veren eylemler, durmadan devam ediyor. Sözde çevreciler ilk önce maden arama çalışmalarının bulunduğu bölgede çadır kurarak eylem yapmaya başladılar. Burada yalan bilgiler üzerine amaçlarına ulaşmaya çalışan eylemciler, çevredeki köylüleri de kandırmaya çalıştılar. Köylüler oyuna gelmeyip tepki gösterince eylemciler tekrar çadır kurdukları bölgeye çekildiler.
Burada eylemlerine devam eden grup, bölgeyi de işgal etmeye başladı. Önce bölgede kurdukları çadırlarda yaşayan sözde çevreciler, bu bölgede istediklerini yapmaya başladılar.
Orman alanına izinsiz bir çivi bile çakılmazken, altın madeni üzerinde eylemler yapan çakma çevreciler, bölgede adeta yaşam alanı kurdu. Dağları ve orman alanını sahiplenen eylemciler, burada ormana ait binaya el koyup kendilerine göre düzenleme yapmış. Eylemciler olayı öyle büyüttü ki  bölgeye güneş enerjisi sistemi bile kurdular.
BÖLGEYİ İŞGAL ETTİLER
Şimdiye kadar yasak da dinlemeyen ve herhangi bir engelle de karşılaşmayan grup, adeta bölgede at koşturdu. Orman kanunlarına göre bölgede çivi bile çakılmazken, eylemciler istedikleri gibi hayat sürdü alanda.
Yangına müdahale edecek olan ormancılar için yıllar önce yapılan ve daha sonra atıl duruma gelen bina da eylemciler tarafından işgal edildi. Yaz-kış burada kalan eylemciler, burasını adeta eylemlerin usu haline getirdi. Büyük kısmı şehir dışında gelen ve eylem yapan grup, elektrik ihtiyacını da karşılamak için büyük bir güneş enerjisi sistemi kurmuştu.
OPERASYONAL BİNA YIKILDI YERİNE AĞAÇ DİKİLDİ
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait olan alanda bu tür çalışmaların izin alınarak yapılması gerekiyor. Bu yasağa rağmen izin almadan sözde çevreciler burada kalmaya devam ettiği süre içinde birçok kesimden şikayetler geldi. Özellikle çevre köylüler adet yol geçen hanına dönen alandaki sözde çevrecilere neden izin verildiği sorgulandı.
Gelen şikayetler üzerine Çanakkale Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipleri dün sabaha karşı önemli bir operasyon düzenledi. Ekipler şafak vakti, binaya operasyon düzenleyerek burada kalan 4 eylemciyi gözaltına aldı. Gözaltı işleminin hemen ardından Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı dozerler bölgeye sokularak bina içindeki eşyalarla yerle bir edildi. Daha sonra oraya gelen başkan orman ekipleri alanı ağaçlandırdı. Bu operasyon sonucu çevre temizliği yapılarak bölge normale döndürüldü.  Öte yandan gözlatına alınan eylemciler jandarmada ifadelerleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.