GESTAŞ Büfelerden Kâr Ederken, Belediyenin İşletmeleri Nasıl Zarar Ediyor?

Güncel 29.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

GESTAŞ Büfelerden Kâr Ederken, Belediyenin İşletmeleri Nasıl Zarar Ediyor?

Çanakkale Belediyesi, fabrika gibi çalışan ve kira ödemediği halde işletmelerinden yüz binlerce TL zarar ederken, GESTAŞ büfelerden 3.8 milyon TL kira parası alıyor.
GESTAŞ ile belediye arasındaki bu fark ise yönetime bağlanılıyor. Vatandaşlar ise belediyenin bu kadar müşterisi bulunan bu işletmelerden nasıl zarar ettiğinin cevabını bekliyor. Çanakkale Belediyesi, artık içinde çıkılmaz bir duruma geldi. Kaç dönemdir Başkan Ülgür Gökhan'ın yönettiği belediye her yönü ile dökülüyor. Çanakkale'yi hep geride bırakan belediye son olarak fabrika gibi işleyen işletmelerinin zarar etmesi ile gündeme geldi. Ekim ayı meclis toplantısında belediyenin Özgürlük Parkı, Golf Aile Çay Bahçesi ve Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nin de içinde bulunduğu işletmelerinin zararı damga vurmuştu. Kira Vermiyor Ama Zarar Ediyor Meclis toplantısından sonra kent adeta bu soruna kilitlendi. Bu kadar müşterisi olan boş sandalye bulmanın bile zor olduğu bu işletmeler, kira vermediği halde zarar etmesini vatandaşlar akla mantığa sığdıramadı. Binlerce TL kira veren özel işletmelerin ve müşterisi bunun yüzde 1'i kadar bile olmamasına rağmen kar ederken, belediyenin işletmelerinin zarar etmesi konuşuluyor Kayıt dışı Mı Var? Zarar eden işletmeler gündeme geldiğinde vatandaşlar da buralarla ilgili bir çok iddiayı gündeme getirdi. Zararın sebebi kayıtışı olduğu iddia edilirken, biz de bu iddiaları yerinde inceledik. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri, Golf Aile Çay Bahçesi ve Özgürlük Parkı'nda yiyip içtikten sonra ödeme yaptık ama ne kayıt alan oldu ne de fiş veren.  Binlerce kişinin gittiği bu işletmelerde şimdiye kadar hiç fiş verilmediği de belirtiliyor. Gestaş Büfelerde Kar Ediyor Belediye, hiç müşterisi eksik olmayan ve kira ödemediği bu işletmelerden zarar ederken, GESTAŞE ise tam tersine büfelerden milyonlarca TL kira aldığı ortaya çıktı.  GESTAŞ'ın büfelerden yılda 3.8 milyon TL civarında kira aldığı ifade edildi. Her iki işletmenin arasındaki fark ise yönetim farkına bağlanıldı. Vatandaşlar bu iki işletmeyi karşılaştırıp belediyedeki yönetimi sorguluyor. Çanakkalelilerin hakkının nasıl gasp edildiği ise merak konusu.
Çanakkale Belediyesi, fabrika gibi çalışan ve kira ödemediği halde işletmelerinden yüz binlerce TL zarar ederken, GESTAŞ büfelerden 3.8 milyon TL kira parası alıyor.

GESTAŞ ile belediye arasındaki bu fark ise yönetime bağlanılıyor. Vatandaşlar ise belediyenin bu kadar müşterisi bulunan bu işletmelerden nasıl zarar ettiğinin cevabını bekliyor.

Çanakkale Belediyesi, artık içinde çıkılmaz bir duruma geldi. Kaç dönemdir Başkan Ülgür Gökhan'ın yönettiği belediye her yönü ile dökülüyor. Çanakkale'yi hep geride bırakan belediye son olarak fabrika gibi işleyen işletmelerinin zarar etmesi ile gündeme geldi. Ekim ayı meclis toplantısında belediyenin Özgürlük Parkı, Golf Aile Çay Bahçesi ve Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nin de içinde bulunduğu işletmelerinin zararı damga vurmuştu.

Kira Vermiyor Ama Zarar Ediyor

Meclis toplantısından sonra kent adeta bu soruna kilitlendi. Bu kadar müşterisi olan boş sandalye bulmanın bile zor olduğu bu işletmeler, kira vermediği halde zarar etmesini vatandaşlar akla mantığa sığdıramadı. Binlerce TL kira veren özel işletmelerin ve müşterisi bunun yüzde 1'i kadar bile olmamasına rağmen kar ederken, belediyenin işletmelerinin zarar etmesi konuşuluyor

Kayıt dışı Mı Var?

Zarar eden işletmeler gündeme geldiğinde vatandaşlar da buralarla ilgili bir çok iddiayı gündeme getirdi. Zararın sebebi kayıtışı olduğu iddia edilirken, biz de bu iddiaları yerinde inceledik. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri, Golf Aile Çay Bahçesi ve Özgürlük Parkı'nda yiyip içtikten sonra ödeme yaptık ama ne kayıt alan oldu ne de fiş veren.  Binlerce kişinin gittiği bu işletmelerde şimdiye kadar hiç fiş verilmediği de belirtiliyor.

Gestaş Büfelerde Kar Ediyor

Belediye, hiç müşterisi eksik olmayan ve kira ödemediği bu işletmelerden zarar ederken, GESTAŞE ise tam tersine büfelerden milyonlarca TL kira aldığı ortaya çıktı.  GESTAŞ'ın büfelerden yılda 3.8 milyon TL civarında kira aldığı ifade edildi. Her iki işletmenin arasındaki fark ise yönetim farkına bağlanıldı. Vatandaşlar bu iki işletmeyi karşılaştırıp belediyedeki yönetimi sorguluyor. Çanakkalelilerin hakkının nasıl gasp edildiği ise merak konusu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.