Turan Başbakanla Görüştü, Müjdelerimiz Olacak

Siyaset 07.06.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Turan Başbakanla Görüştü, Müjdelerimiz Olacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan, Başbakan Binali Yıldırım ile helikopterle Hakkariʹye gitti. Başbakanın karşısında oturup Çanakkaleʹnin istek ve selamlarını ileten Turan, Çanakkaleʹye ise dönüşte müjdeleri olduğunu yönünde mesaj gönderdi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan, Başbakan Binali Yıldırım ile helikopterle Hakkari'ye gitti. Başbakanın karşısında oturup Çanakkale'nin istek ve selamlarını ileten Turan, Çanakkale'ye ise dönüşte müjdeleri olduğunu yönünde mesaj gönderdi. AK Parti Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı Bülent Turan, AK Parti içinde çok önemli bir noktada. Popülaritesi gittikçe artan Turan, çoğu zaman hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Başbakan Binali Yıldırım ile programlara katılıyor. Yurtiçi ve yurtdışında bir çok programa katılan Turan, önceki gün ise Başbakan Binali Yıldıdrım ile Hakkari'ye gitti. Hem uçakta hem de helikopterde Başbakan'ın karşısında oturan Turan, direk olarak Çanakkale'nin sorunlarını iletip çözüm isterken, aynı zamanda projeler için de destek istedi. Turan sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğrafların altına ise şu notu ekledi: "Bugün Hakkari’deyiz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek Çanakkale’mizin selamını götürdük. Başta Ticaret Odası Başkanımız olmak üzere şehrimizle ilgili talep, tespit ve notları Başbakanımıza ilettik. Dönüşte müjdelerimiz olacak... Ardından Van’dayız." PARLEMENTER SİSTEMİ İSTEYENLERİ ELEŞTİRDİ Öte yandan Turan, önceki gün akşam da Habertürk TV'de gündeme dair soruları cevapladı. Eski sisteme dönüşün siyaset felsefesine aykırı olduğunu dile getiren Turan, şu açıklamalarda bulundu; "Asla ikinci tura kalmayacak. Halkımız neyin ne olduğunu görmüş. İkinci tur ihtimalinin olacağını düşünmüyorum. Konu ilk turda kapanacaktır. Bu millet aldığı hakkı geri vermez. Yüzde 52'ye yakın oy ile bu konuyu kapattık. Daha hızlı karar alınacak bir sistemden bahsediyoruz. Bunun başa döndürülmesi dünyanın siyaset felsefesine aykırı olduğunu düşünüyorum. Bunu yapmanın imkan dahilinde olmadığı kanaatindeyim. Kanaatim odur ki, İnce kazanması durumunda bunu asla konuşmayacaktır. Bu kadar samimi olsalar önce 6 ay, sonra 2 yıl içinde demezlerdi. Akşener başkanlık şansı olmadığını görünce, Kılıçdaroğlu ile nasıl bir yol çizeriz onu düşünüyor. Yeni dönemde Meclis çoğunluğu ile ne yapabilirizi tartışıyorsanız, bu yenilgiyi kabul etmektir. Bitmiş Meclis kavgası yapıyorlardı, şimdi nasıl Meclis'te güçlü oluruzu tartışıyorlar." dedi. Kandile operasyon mu geliyor sorusuna yanıt veren Turan, "Türkiye terör stratejisinde çok büyük kararlılık ortaya koydu. Türkiye artık eski Türkiye değil. Kandil ya da başka yer terör neredeyse Türkiye'nin adım atma yetkisi var. Afrin'de bunu gösterdik. Türkiye en iyi zamanlama ile bu adımı atacaktır. Siyasi irade ile birlikte güvenlik güçlerimizin mücadelesi takdire şayan. Kandile ihtiyaç varsa yapılır, ki var." dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan, Başbakan Binali Yıldırım ile helikopterle Hakkariʹye gitti. Başbakanın karşısında oturup Çanakkaleʹnin istek ve selamlarını ileten Turan, Çanakkaleʹye ise dönüşte müjdeleri olduğunu yönünde mesaj gönderdi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan, Başbakan Binali Yıldırım ile helikopterle Hakkari'ye gitti. Başbakanın karşısında oturup Çanakkale'nin istek ve selamlarını ileten Turan, Çanakkale'ye ise dönüşte müjdeleri olduğunu yönünde mesaj gönderdi.
AK Parti Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı Bülent Turan, AK Parti içinde çok önemli bir noktada. Popülaritesi gittikçe artan Turan, çoğu zaman hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Başbakan Binali Yıldırım ile programlara katılıyor. Yurtiçi ve yurtdışında bir çok programa katılan Turan, önceki gün ise Başbakan Binali Yıldıdrım ile Hakkari'ye gitti. Hem uçakta hem de helikopterde Başbakan'ın karşısında oturan Turan, direk olarak Çanakkale'nin sorunlarını iletip çözüm isterken, aynı zamanda projeler için de destek istedi.
Turan sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğrafların altına ise şu notu ekledi: "Bugün Hakkari’deyiz.
Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek Çanakkale’mizin selamını götürdük. Başta Ticaret Odası Başkanımız olmak üzere şehrimizle ilgili talep, tespit ve notları Başbakanımıza ilettik. Dönüşte müjdelerimiz olacak... Ardından Van’dayız."
PARLEMENTER SİSTEMİ İSTEYENLERİ ELEŞTİRDİ
Öte yandan Turan, önceki gün akşam da Habertürk TV'de gündeme dair soruları cevapladı. Eski sisteme dönüşün siyaset felsefesine aykırı olduğunu dile getiren Turan, şu açıklamalarda bulundu; "Asla ikinci tura kalmayacak. Halkımız neyin ne olduğunu görmüş. İkinci tur ihtimalinin olacağını düşünmüyorum. Konu ilk turda kapanacaktır. Bu millet aldığı hakkı geri vermez. Yüzde 52'ye yakın oy ile bu konuyu kapattık. Daha hızlı karar alınacak bir sistemden bahsediyoruz. Bunun başa döndürülmesi dünyanın siyaset felsefesine aykırı olduğunu düşünüyorum. Bunu yapmanın imkan dahilinde olmadığı kanaatindeyim. Kanaatim odur ki, İnce kazanması durumunda bunu asla konuşmayacaktır. Bu kadar samimi olsalar önce 6 ay, sonra 2 yıl içinde demezlerdi. Akşener başkanlık şansı olmadığını görünce, Kılıçdaroğlu ile nasıl bir yol çizeriz onu düşünüyor. Yeni dönemde Meclis çoğunluğu ile ne yapabilirizi tartışıyorsanız, bu yenilgiyi kabul etmektir. Bitmiş Meclis kavgası yapıyorlardı, şimdi nasıl Meclis'te güçlü oluruzu tartışıyorlar." dedi.
Kandile operasyon mu geliyor sorusuna yanıt veren Turan, "Türkiye terör stratejisinde çok büyük kararlılık ortaya koydu. Türkiye artık eski Türkiye değil. Kandil ya da başka yer terör neredeyse Türkiye'nin adım atma yetkisi var. Afrin'de bunu gösterdik. Türkiye en iyi zamanlama ile bu adımı atacaktır. Siyasi irade ile birlikte güvenlik güçlerimizin mücadelesi takdire şayan. Kandile ihtiyaç varsa yapılır, ki var." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.