İl Genelinde 75 Bin 138 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Eğitim 13.09.2021 - 12:40, Güncelleme: 13.09.2021 - 12:40
 

İl Genelinde 75 Bin 138 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı, Çanakkale’de kent merkezinde 27 bin 784, il genlinde ise toplamda 75 bin 138 öğrenci tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başladı.
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni; Vali İlhami Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın katılımıyla Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu'nda gerçekleşti. Okul Müdürü Suat Ürüt ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinin de yer aldığı programda Vali Aktaş, öğrencilerin ilk ders zili heyecanına ortak oldu. Yeni ders yılının ilk gününde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyan öğrenciler, İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okuduktan sonra sınıflarına geçti. İlk kez okula başlayanlardan bazıları gözyaşı dökerken, koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitim ve öğretime verilen yaklaşık 1,5 yıllık aradan sonra öğretmen ve arkadaşlarına kavuşan öğrencilerde ise mutluluk hakimdi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında okul bahçelerine alınmayan veliler ise, okulun dışında bekleyerek çocuklarının ilk eğitim gününde yanlarında olmaya çalıştı. Çanakkale’de kent merkezinde 27 bin 784, il genlinde ise toplamda 75 bin 138 öğrenci ders başı yaparak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına başlamış oldu.  Yeni Eğitim-Öğretim Yılına ilişkin bir mesaj yayımlayan Vali İlhami Aktaş, 17 Haziran 2022 tarihinde son bulacak olan 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına girmenin büyük heyecan ve mutluluğunu paylaştıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi, “Pandemi nedeniyle 2019 yılı Mart ayı ortasından itibaren uzaktan eğitimlerin sürdüğü okullarımızda sevgili öğrenci ve öğretmenlerimizin yeniden yüz yüze eğitime başlamalarının heyecanını ve mutluluğunu en az onlar kadar yaşıyoruz. Göz bebeğimiz çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip bireyler olmalarında, milli ve manevi değerlerle yetişmesinde eğitim, büyük bir önem taşımaktadır. Pandemiyle mücadelemizi aralıksız olarak sürdürdüğümüz bu günlerde okullarımızda öğrencilerimiz güvenli, temiz ve uygun koşullarda eğitim almaları için hazırlıklarımızı tamamlayarak her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Temizlik, maske, mesafe kurallarının büyük önem arz ettiği pandemi ile mücadelede öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerimizin iş birliği içerisinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının; geleceğin teminatı olan öğrencilerimize, kıymetli öğretmenlerimize ve velilerimize başarılı bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Öğrencilerle teması olacak tüm vatandaşlarımızı aşılarını tamamlamaya davet ediyorum.”  İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ise; “Öğrencilerimize yeniden kavuşmanın mutluluğu paha biçilemez. 2021-2022 eğitim öğretim yılının öğretmenlerimizin sevgi çemberinde öğrencilerimizin şen sesleri ile sağlık, huzur ve başarı dolu geçmesini temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı, Çanakkale’de kent merkezinde 27 bin 784, il genlinde ise toplamda 75 bin 138 öğrenci tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başladı.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni; Vali İlhami Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın katılımıyla Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu'nda gerçekleşti. Okul Müdürü Suat Ürüt ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinin de yer aldığı programda Vali Aktaş, öğrencilerin ilk ders zili heyecanına ortak oldu. Yeni ders yılının ilk gününde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyan öğrenciler, İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okuduktan sonra sınıflarına geçti. İlk kez okula başlayanlardan bazıları gözyaşı dökerken, koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitim ve öğretime verilen yaklaşık 1,5 yıllık aradan sonra öğretmen ve arkadaşlarına kavuşan öğrencilerde ise mutluluk hakimdi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında okul bahçelerine alınmayan veliler ise, okulun dışında bekleyerek çocuklarının ilk eğitim gününde yanlarında olmaya çalıştı. Çanakkale’de kent merkezinde 27 bin 784, il genlinde ise toplamda 75 bin 138 öğrenci ders başı yaparak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına başlamış oldu.
 Yeni Eğitim-Öğretim Yılına ilişkin bir mesaj yayımlayan Vali İlhami Aktaş, 17 Haziran 2022 tarihinde son bulacak olan 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına girmenin büyük heyecan ve mutluluğunu paylaştıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi, “Pandemi nedeniyle 2019 yılı Mart ayı ortasından itibaren uzaktan eğitimlerin sürdüğü okullarımızda sevgili öğrenci ve öğretmenlerimizin yeniden yüz yüze eğitime başlamalarının heyecanını ve mutluluğunu en az onlar kadar yaşıyoruz. Göz bebeğimiz çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip bireyler olmalarında, milli ve manevi değerlerle yetişmesinde eğitim, büyük bir önem taşımaktadır. Pandemiyle mücadelemizi aralıksız olarak sürdürdüğümüz bu günlerde okullarımızda öğrencilerimiz güvenli, temiz ve uygun koşullarda eğitim almaları için hazırlıklarımızı tamamlayarak her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Temizlik, maske, mesafe kurallarının büyük önem arz ettiği pandemi ile mücadelede öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerimizin iş birliği içerisinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının; geleceğin teminatı olan öğrencilerimize, kıymetli öğretmenlerimize ve velilerimize başarılı bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Öğrencilerle teması olacak tüm vatandaşlarımızı aşılarını tamamlamaya davet ediyorum.”
 İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ise; “Öğrencilerimize yeniden kavuşmanın mutluluğu paha biçilemez. 2021-2022 eğitim öğretim yılının öğretmenlerimizin sevgi çemberinde öğrencilerimizin şen sesleri ile sağlık, huzur ve başarı dolu geçmesini temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.