Her Görevlinin 10 Genci Olsun

Yaşam 31.05.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Her Görevlinin 10 Genci Olsun

Diyanet İşleri Başkanlığı gençlerin Milli ve Manevi değerlerine bağlı Medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmesine katkı sunmak ve manevi danışmanlık kapsamında çalışmalar yürütmek için her bir din görevlisinin en az 10 gence ulaşmasını sağlamak aynı zamanda onlara rehberlik etmek amacı ile ˮGençliğe Değer ˮ projesini hayata geçirmişti.
Başkanlık makamının himayeleri ve talimatları ile yürütülen ilgili proje kapsamında din görevlileri ilgilendikleri gençlerle birlikte önce İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’yu ardından Sarıçay kenarında bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevini ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftüsü Kabukçu, “Gençler Başkanlığımızın ve din görevlisi arkadaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz bu projeyi çok önemsiyoruz. Siz bu toplumun geleceği olan nesilsiniz. Sizin yetişmenizde bu topluma ait olan değerlerin bilinmesi büyük önem arzetmektedir. Unutmayın ki kendi değerlerimizi bilmez isek başkalarının değerlerine karşı savunmasız hale geliriz. Asırlardır bu topraklarda ecdadımız huzur ve barış ikliminde yaşamıştır. İlimiz Çanakkale’de gölgelerinde olmaktan şeref duyduğumuz ve her daim hayır, minnet ve Fatihâlarla andığımız şühedâmızın çektiği zorluklar, bize miras bıraktıkları emanetler son derece önemlidir. Bu itibarla hevesiniz, merakınız hangi ilim dalı olursa olsun kendi tarihimiz, medeniyetimiz ve değerlerimize ait okumalarımızın güçlü ve sağlam olmasını tavsiye ederim. Bu itibarla her seviyeden ve her okuldan tüm öğrencilerimize kapımız açıktır. Özellikle okuma gurubu oluşturan öğrencilerimize kitap temini hususunda imkanlar ölçüsünde katkı yapmaya çalışacağız. Rabbim sizleri zamanın her türlü fitnelerinden ve kötülüklerinden muhafaza buyursun. Milletine ,devletine , anne-babasına hayırlı birer evlat eylesin. Alanda güzel çalışmalar emek veren bütün mesai arkadaşlarıma da teşekkür ederim” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı yayınlarının tanıtıldığı yayınevi ziyaretinde ise gençlerin her birine istediği kitaplar hediye edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı gençlerin Milli ve Manevi değerlerine bağlı Medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmesine katkı sunmak ve manevi danışmanlık kapsamında çalışmalar yürütmek için her bir din görevlisinin en az 10 gence ulaşmasını sağlamak aynı zamanda onlara rehberlik etmek amacı ile ˮGençliğe Değer ˮ projesini hayata geçirmişti.

Başkanlık makamının himayeleri ve talimatları ile yürütülen ilgili proje kapsamında din görevlileri ilgilendikleri gençlerle birlikte önce İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’yu ardından Sarıçay kenarında bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevini ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftüsü Kabukçu, “Gençler Başkanlığımızın ve din görevlisi arkadaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz bu projeyi çok önemsiyoruz. Siz bu toplumun geleceği olan nesilsiniz. Sizin yetişmenizde bu topluma ait olan değerlerin bilinmesi büyük önem arzetmektedir. Unutmayın ki kendi değerlerimizi bilmez isek başkalarının değerlerine karşı savunmasız hale geliriz. Asırlardır bu topraklarda ecdadımız huzur ve barış ikliminde yaşamıştır. İlimiz Çanakkale’de gölgelerinde olmaktan şeref duyduğumuz ve her daim hayır, minnet ve Fatihâlarla andığımız şühedâmızın çektiği zorluklar, bize miras bıraktıkları emanetler son derece önemlidir. Bu itibarla hevesiniz, merakınız hangi ilim dalı olursa olsun kendi tarihimiz, medeniyetimiz ve değerlerimize ait okumalarımızın güçlü ve sağlam olmasını tavsiye ederim. Bu itibarla her seviyeden ve her okuldan tüm öğrencilerimize kapımız açıktır. Özellikle okuma gurubu oluşturan öğrencilerimize kitap temini hususunda imkanlar ölçüsünde katkı yapmaya çalışacağız. Rabbim sizleri zamanın her türlü fitnelerinden ve kötülüklerinden muhafaza buyursun. Milletine ,devletine , anne-babasına hayırlı birer evlat eylesin. Alanda güzel çalışmalar emek veren bütün mesai arkadaşlarıma da teşekkür ederim” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı yayınlarının tanıtıldığı yayınevi ziyaretinde ise gençlerin her birine istediği kitaplar hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.