Güneş Enerji Santrali Kurarak Suda İndirim Yapacağız

İlçeler 25.11.2022 - 13:27, Güncelleme: 25.11.2022 - 13:27
 

Güneş Enerji Santrali Kurarak Suda İndirim Yapacağız

Biga Belediyesi Meclisi, Kasım ayı olağan meclisinin ikinci oturumundaki gündem maddelerini görüşmek için toplandı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Güneş Enerji Santrali (GES) kurmayı hedeflediklerinin, elektrik giderlerinin azalmasıyla da suda indirim yapılacağının müjdesini verdi. Başkan Erdoğan çalışmaların Ocak ayında başlayacağını söyledi.
Biga Belediye Meclisi Kasım 2022 ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumu Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 18 Kasım 2022 Cuma saat 16:00’da Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda 4 gündem maddesi görüşülürken tüm maddeler oybirliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısının ilk gündem maddesi 2023 mali yılına ait gelir gider bütçesinin tanzimine dair Plan ve Bütçe Komisyonunun 7.11.2022 tarihli raporu görüşüldü. Madde oybirliğiyle kabul edilirken, CHP’li Meclis Üyesi Ergün Tulnay, kısaca “Millet İttifakı olarak birinci maddeye evet oyu kullandık ama sadece bir hususta hayır oyu kullandık. Su ücret tarifesi bütün Bigalıları, her haneyi, her bireyi ilgilendiren bir durum. Yaklaşık üç ay önce haklı olarak suya ciddi bir zam yapmıştık. Ülkenin ekonomik durumu, giderler, elektrik ücretleri gibi durumlardan dolayı. Bu zammın bizim tarafından uygun olmadığını kanaati edindik” yorumunda bulundu. Konuyla ilgili konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Ergün Bey’in söylediği birçok konuya katılıyoruz. Ama maalesef belediyemizin en ciddi gelir kalemi ve en ciddi gider kalemi suyla ilgilidir. Burada bizim vatandaşın musluğundan akıttığımız 1 metreküp suyun şehre gelmesi için harcadığımız enerji maliyeti 13,75 TL’dir. Yani bir ton suyu Biga’ya getirmek ve çeşmeden akıtmak için 13,75 lira elektrik faturası ödüyoruz. Bunun farkındayız. Biz de isteriz ki suyu olabildiğince ucuz fiyata vatandaşımıza verelim. Ama maalesef kamu zararını göze almamamız ve belediye hizmetlerini aksatmamamız için bu güncellemeleri yapmamız gerekiyor. Ama buradan hem meclis üyelerimize hem de Bigalı hemşehrilerimize şunun sözünü verebiliriz. Nasip olursa hep beraber Biga Belediyesi ve Meclis Üyeleri olarak Ocak ayında GES projemizi gündeme getiriyoruz. Kapalı Pazar Yerimizin üzerine 22 bin metrekare çatısına 2,5 megavat elektrik üretimini sağlayacak GES projesine başlayacağız. Kendi tükettiğimiz elektriği kendimiz üreteceğiz. Elektrik giderlerimizden kurtulduğumuz zaman biz de suyla ilgili elektrik maliyetinden kurtulacağımız için biz de en ucuz fiyata vatandaşımıza suyu vermeyi taahhüt ediyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde bu projenin takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu. Gündemin ikinci maddesinde ek bütçe talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu görüşülürken, diğer iki maddede ise plan tadilatının kabul ve tasdikine ilişkin rapor müzakere edildi.
Biga Belediyesi Meclisi, Kasım ayı olağan meclisinin ikinci oturumundaki gündem maddelerini görüşmek için toplandı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Güneş Enerji Santrali (GES) kurmayı hedeflediklerinin, elektrik giderlerinin azalmasıyla da suda indirim yapılacağının müjdesini verdi. Başkan Erdoğan çalışmaların Ocak ayında başlayacağını söyledi.

Biga Belediye Meclisi Kasım 2022 ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumu Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 18 Kasım 2022 Cuma saat 16:00’da Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda 4 gündem maddesi görüşülürken tüm maddeler oybirliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısının ilk gündem maddesi 2023 mali yılına ait gelir gider bütçesinin tanzimine dair Plan ve Bütçe Komisyonunun 7.11.2022 tarihli raporu görüşüldü. Madde oybirliğiyle kabul edilirken, CHP’li Meclis Üyesi Ergün Tulnay, kısaca “Millet İttifakı olarak birinci maddeye evet oyu kullandık ama sadece bir hususta hayır oyu kullandık. Su ücret tarifesi bütün Bigalıları, her haneyi, her bireyi ilgilendiren bir durum. Yaklaşık üç ay önce haklı olarak suya ciddi bir zam yapmıştık. Ülkenin ekonomik durumu, giderler, elektrik ücretleri gibi durumlardan dolayı. Bu zammın bizim tarafından uygun olmadığını kanaati edindik” yorumunda bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Ergün Bey’in söylediği birçok konuya katılıyoruz. Ama maalesef belediyemizin en ciddi gelir kalemi ve en ciddi gider kalemi suyla ilgilidir. Burada bizim vatandaşın musluğundan akıttığımız 1 metreküp suyun şehre gelmesi için harcadığımız enerji maliyeti 13,75 TL’dir. Yani bir ton suyu Biga’ya getirmek ve çeşmeden akıtmak için 13,75 lira elektrik faturası ödüyoruz. Bunun farkındayız. Biz de isteriz ki suyu olabildiğince ucuz fiyata vatandaşımıza verelim. Ama maalesef kamu zararını göze almamamız ve belediye hizmetlerini aksatmamamız için bu güncellemeleri yapmamız gerekiyor. Ama buradan hem meclis üyelerimize hem de Bigalı hemşehrilerimize şunun sözünü verebiliriz. Nasip olursa hep beraber Biga Belediyesi ve Meclis Üyeleri olarak Ocak ayında GES projemizi gündeme getiriyoruz. Kapalı Pazar Yerimizin üzerine 22 bin metrekare çatısına 2,5 megavat elektrik üretimini sağlayacak GES projesine başlayacağız. Kendi tükettiğimiz elektriği kendimiz üreteceğiz. Elektrik giderlerimizden kurtulduğumuz zaman biz de suyla ilgili elektrik maliyetinden kurtulacağımız için biz de en ucuz fiyata vatandaşımıza suyu vermeyi taahhüt ediyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde bu projenin takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.

Gündemin ikinci maddesinde ek bütçe talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu görüşülürken, diğer iki maddede ise plan tadilatının kabul ve tasdikine ilişkin rapor müzakere edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.