Gestaşʹtan Çanakkale Turizmine Büyük Katkı

Güncel 04.06.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Gestaşʹtan Çanakkale Turizmine Büyük Katkı

Çanakkale, yıllardır hayalini kurduğu hizmete kavuştu. GESTAŞ, 49 metrelik görkemli teknesiyle ilk turuna çıktı. Boğaz üzerinden Şehitlik Gezisi, ilk seferi olmasına rağmen yoğun ilgi gördü.
Çanakkale’de 10 yıldır yolcu ve araç taşımacılığını güvenli bir şekilde yürüten GESTAŞ’ın, yıllardır hayali kurulan hizmeti ‘Deniz üzerinden Şehitlik Boğaz Gezisi’ ilk turunu dün gerçekleştirdi.  Çanakkale halkı, yerli veya yabancı turistlere şehitlikleri deniz üzerinden ziyaret edebilme, aynı zamanda da boğaz keyfini çıkarabilme şansı tanıyan tur, ilk gün olmasına rağmen Çanakkale halkından yoğun ilgi gördü. Çanakkale’nin tarihi savaş alanlarının boğaz turuyla birlikte deniz üzerinden görülmesi şehirde bir ilk oldu. Çanakkale İskelesi’nde başlayan tur, Şehitlik Altı’ndan (Morto Koyu) tekrar Çanakkale İskelesi’ne dönüş şeklinde gerçekleşti. Akıcı ve sıkıcı olmayan bir tarzda rehber eşliğinde tarihi anlatım hizmeti de tur ziyaretçilerinin hizmetine sunuldu. Çanakkale merkez ve çevre ilçelerden tura katılan vatandaşlar,  belki de çok kez Şehitlik ziyareti yapsalar da Morto Koyu üzerinde tüm ihtişamıyla yükselen Şehitler Abidesi’ni, akşam karanlığında ışıl ışıl olan Çimenlik Kalesi gibi yerleri deniz üzerinde ilk defa gördüklerini belirtti.  Görkemli bir tur teknesi ve çok uygun bir fiyat politikasıyla Çanakkale’nin boğaz üzerinden şehitlik turu eksiğini gideren GESTAŞ, Ramazan ayında ise tur teknesinde iftar organizasyonunu hayata geçirecek. Uygun Fiyatlara İftarlı Boğaz Turu Şehitlik Boğaz Turu, Ramazan ayına kadar Cumartesi ve Pazar günde iki sefer olarak yapılacak. Ramazan ayında ise gündüz 14.30-18.30 saatleri arasında Şehitlik Boğaz Turu, saat 19.30-22.15 saatleri arasında da iftar menülü Boğaz Turu gerçekleşecek. Normal Şehitlik Turu 20 TL, Ramazan ayındaki İftar Şehitlik Turu ise 30 TL gibi çok uygun fiyata vatandaşların hizmetine sunuluyor. 
Çanakkale, yıllardır hayalini kurduğu hizmete kavuştu. GESTAŞ, 49 metrelik görkemli teknesiyle ilk turuna çıktı. Boğaz üzerinden Şehitlik Gezisi, ilk seferi olmasına rağmen yoğun ilgi gördü.

Çanakkale’de 10 yıldır yolcu ve araç taşımacılığını güvenli bir şekilde yürüten GESTAŞ’ın, yıllardır hayali kurulan hizmeti ‘Deniz üzerinden Şehitlik Boğaz Gezisi’ ilk turunu dün gerçekleştirdi.  Çanakkale halkı, yerli veya yabancı turistlere şehitlikleri deniz üzerinden ziyaret edebilme, aynı zamanda da boğaz keyfini çıkarabilme şansı tanıyan tur, ilk gün olmasına rağmen Çanakkale halkından yoğun ilgi gördü. Çanakkale’nin tarihi savaş alanlarının boğaz turuyla birlikte deniz üzerinden görülmesi şehirde bir ilk oldu. Çanakkale İskelesi’nde başlayan tur, Şehitlik Altı’ndan (Morto Koyu) tekrar Çanakkale İskelesi’ne dönüş şeklinde gerçekleşti. Akıcı ve sıkıcı olmayan bir tarzda rehber eşliğinde tarihi anlatım hizmeti de tur ziyaretçilerinin hizmetine sunuldu. Çanakkale merkez ve çevre ilçelerden tura katılan vatandaşlar,  belki de çok kez Şehitlik ziyareti yapsalar da Morto Koyu üzerinde tüm ihtişamıyla yükselen Şehitler Abidesi’ni, akşam karanlığında ışıl ışıl olan Çimenlik Kalesi gibi yerleri deniz üzerinde ilk defa gördüklerini belirtti.  Görkemli bir tur teknesi ve çok uygun bir fiyat politikasıyla Çanakkale’nin boğaz üzerinden şehitlik turu eksiğini gideren GESTAŞ, Ramazan ayında ise tur teknesinde iftar organizasyonunu hayata geçirecek.

Uygun Fiyatlara İftarlı Boğaz Turu

Şehitlik Boğaz Turu, Ramazan ayına kadar Cumartesi ve Pazar günde iki sefer olarak yapılacak. Ramazan ayında ise gündüz 14.30-18.30 saatleri arasında Şehitlik Boğaz Turu, saat 19.30-22.15 saatleri arasında da iftar menülü Boğaz Turu gerçekleşecek. Normal Şehitlik Turu 20 TL, Ramazan ayındaki İftar Şehitlik Turu ise 30 TL gibi çok uygun fiyata vatandaşların hizmetine sunuluyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.