Gelin Yeni Bir Sayfa Açalım

Siyaset 08.02.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Gelin Yeni Bir Sayfa Açalım

Başkanı Erdoğanʹın ˮyeni anayasaˮ çağrısına toplumun her kesiminin destek vermesini isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ˮDarbe ürünü anayasa ülkemizin yükselişine yakışmıyor. Yeni sistemin ruhuna uygun, herkesi kucaklayıcı bir anayasa isteğimizdirˮ dedi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yeni anayasa” konusundaki çağrısı büyük yankı uyandırdı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Anayasanın 40 yıldır 19 defa değişikliğe uğraması, hem yeterli olmadığını hem de sorunlu bir anayasa olduğunu gösteriyor. Cumhurbaşkanımızın yeni bir anayasa yapılması açıklamalarına inanıyoruz ki ilk önce milletimiz sahip çıkacaktır” dedi. Ortak paydada buluşalım  83 milyonun imza atabileceği bir metnin mümkün olmadığını bildiklerini kaydeden Turan, ama ortak paydalarımızı büyütebiliriz, büyütmeliyiz. Darbecilerin hazırladığı, 19 kez değişmiş bir anayasadan bahsediyoruz. Herkes sürece soğukkanlılıkla yaklaşmalı ve üzerine düşeni yapmalı. Türkiye yeni bir sayfa açıyor” diye konuştu. Darbe ürünü bu anayasadan kurtulmak için sivil ve demokratik bir anayasanın yapılması sürecinin başlaması oldukça kıymetli olduğunu kaydeden Turan, “Düşünmeden, konuşmadan 'hayır' demek tarihe ve millete karşı bir sorumsuzluk olur. Hepimize düşen görevler var” ifadelerini kullandı.  Millet destek verecek  Türkiye’nin sivilleşme, demokratikleşme, kronikleşen yapısal sorunlarla mücadele gibi konularda çok önemli mesafe aldığını dile getiren Bülent Turan, “Ülkemiz, milletin desteğiyle, güçlü siyasi irade ve kararlılıkla adeta sessiz devrimler yaşadı. Ancak darbe ürünü mevcut anayasa, ülkemizin yükselişine yakışmıyor. Cumhurbaşkanımızın yeni bir anayasa yapılması açıklamalarına inanıyoruz ki ilk önce milletimiz sahip çıkacaktır. Darbenin ve vesayetin değil; milletin imzasını taşıyan, yeni sistemin ruhuna uygun, herkesi kucaklayıcı bir anayasa isteğimizdir” mesajını verdi.  Zaman kaybedemeyiz   Turan, AK Parti olarak daha önce de bu konuda çalışmalar yaptıklarını, hatta 60 maddede anlaşma sağlanmasına rağmen bazı partilerin tutumundan dolayı sürecin ilerlemediğini hatırlattı. “Bu yeni süreci gereksiz kavgalara, tartışmalara heba etmeyelim” diyen Turan, “Bu konuda zaman kaybetmek gibi bir lüksümüz olmadığı kanaatindeyim. Demokrasiden, özgürlüklerden yana, darbelere ise karşı olan tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenlerin, hukukçuların kısacası herkesin bu sürece katkı vermesini önemsiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.  Önyargıları yıkalım  Başkan Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısının büyük bir karşılık bulduğunu ve tüm toplumda heyecan oluşturduğunu belirten Turan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu sürece verdiği desteğin oldukça değerli olduğunu ifade etti. Diğer siyasi partilerden de önyargısız, sağduyulu yaklaşımlar beklediklerini dile getiren Turan, “Tüm partilerin bu konudaki yaklaşımı ortaya çıktıktan sonra mutlaka partimiz, ilgili kurumlar bunları değerlendirecektir. Eski çalışma takvimlerindeki tecrübelerden de istifade ederek yeni bir yol haritası ile yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
Başkanı Erdoğanʹın ˮyeni anayasaˮ çağrısına toplumun her kesiminin destek vermesini isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ˮDarbe ürünü anayasa ülkemizin yükselişine yakışmıyor. Yeni sistemin ruhuna uygun, herkesi kucaklayıcı bir anayasa isteğimizdirˮ dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yeni anayasa” konusundaki çağrısı büyük yankı uyandırdı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Anayasanın 40 yıldır 19 defa değişikliğe uğraması, hem yeterli olmadığını hem de sorunlu bir anayasa olduğunu gösteriyor. Cumhurbaşkanımızın yeni bir anayasa yapılması açıklamalarına inanıyoruz ki ilk önce milletimiz sahip çıkacaktır” dedi.

Ortak paydada buluşalım 

83 milyonun imza atabileceği bir metnin mümkün olmadığını bildiklerini kaydeden Turan, ama ortak paydalarımızı büyütebiliriz, büyütmeliyiz. Darbecilerin hazırladığı, 19 kez değişmiş bir anayasadan bahsediyoruz. Herkes sürece soğukkanlılıkla yaklaşmalı ve üzerine düşeni yapmalı. Türkiye yeni bir sayfa açıyor” diye konuştu. Darbe ürünü bu anayasadan kurtulmak için sivil ve demokratik bir anayasanın yapılması sürecinin başlaması oldukça kıymetli olduğunu kaydeden Turan, “Düşünmeden, konuşmadan 'hayır' demek tarihe ve millete karşı bir sorumsuzluk olur. Hepimize düşen görevler var” ifadelerini kullandı. 

Millet destek verecek 

Türkiye’nin sivilleşme, demokratikleşme, kronikleşen yapısal sorunlarla mücadele gibi konularda çok önemli mesafe aldığını dile getiren Bülent Turan, “Ülkemiz, milletin desteğiyle, güçlü siyasi irade ve kararlılıkla adeta sessiz devrimler yaşadı. Ancak darbe ürünü mevcut anayasa, ülkemizin yükselişine yakışmıyor. Cumhurbaşkanımızın yeni bir anayasa yapılması açıklamalarına inanıyoruz ki ilk önce milletimiz sahip çıkacaktır. Darbenin ve vesayetin değil; milletin imzasını taşıyan, yeni sistemin ruhuna uygun, herkesi kucaklayıcı bir anayasa isteğimizdir” mesajını verdi. 

Zaman kaybedemeyiz  

Turan, AK Parti olarak daha önce de bu konuda çalışmalar yaptıklarını, hatta 60 maddede anlaşma sağlanmasına rağmen bazı partilerin tutumundan dolayı sürecin ilerlemediğini hatırlattı. “Bu yeni süreci gereksiz kavgalara, tartışmalara heba etmeyelim” diyen Turan, “Bu konuda zaman kaybetmek gibi bir lüksümüz olmadığı kanaatindeyim. Demokrasiden, özgürlüklerden yana, darbelere ise karşı olan tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenlerin, hukukçuların kısacası herkesin bu sürece katkı vermesini önemsiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

Önyargıları yıkalım 

Başkan Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısının büyük bir karşılık bulduğunu ve tüm toplumda heyecan oluşturduğunu belirten Turan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu sürece verdiği desteğin oldukça değerli olduğunu ifade etti. Diğer siyasi partilerden de önyargısız, sağduyulu yaklaşımlar beklediklerini dile getiren Turan, “Tüm partilerin bu konudaki yaklaşımı ortaya çıktıktan sonra mutlaka partimiz, ilgili kurumlar bunları değerlendirecektir. Eski çalışma takvimlerindeki tecrübelerden de istifade ederek yeni bir yol haritası ile yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.