Gelibolu Maratonuna 11 Ülkeden Sporcular Katıldı

Spor 04.10.2021 - 12:55, Güncelleme: 04.10.2021 - 12:55
 

Gelibolu Maratonuna 11 Ülkeden Sporcular Katıldı

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gelibolu Maratonu, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Alan'da Vali İlhami Aktaş’ın da katılımı ile 4 parkurda 11 ülkeden 43'ü yabancı, 2 binden fazla sporcuyla koşuldu.
Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gelibolu Maratonu, 'Pes Etmeyenlerin İzinde' sloganı ile gerçekleşti. Maratona, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yıldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kademir, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, protokol üyeleri ve 2 bini aşkın sporcu katıldı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki Kilitbahir Köyü'nde bulunan Namazgah Tabyası'ndan startı verilen Uluslararası Gelibolu Maratonu, 10 kilometre, 25 kilometre ve 42 kilometre yanı sıra, 1915 metre Saygı Koşusu şeklinde 4 parkurda koşuldu. VALİ AKTAŞ SAYGI KOŞUSU'NA KATILDI 1915 metre uzunluğundaki Saygı Koşusu'na katılan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, tüm katılımcıları kutlayarak, "Çok güzel bir havada 'Pes Etmeyenlerin İzinde' 1915 metre koştuk. Gelibolu Maratonu; sloganıyla, çağrısıyla başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına yapılan bir koşu. Çok güzel bir hava var. Katılım da çok yüksekti. Tüm katılımcıları kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.  ‘’GELİBOLU TARİHİ ALANI'NI BİR BULUŞMA NOKTASI HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ’’ Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise, "Bu kadar güzel bir ortamda bu kadar güzel bir koşu olurdu. Coğrafya çok güzel, hava çok güzel. Tematik parkur çok güzel. Tarihi mekânlar çok güzel siluet oluşturuyor. Çanakkale toprakları insana huzur ve güven veren müstesna topraklardır. Böyle anlamlı buluşmalarda insanların moralleri de güzel oluyor. Biz Tarihi Alan Başkanlığı olarak, Gelibolu Tarihi Alanı'nı bir buluşma noktası haline getirmek istiyoruz" dedi. DERECELER BELLİ OLDU Maratonun koşulmasının ardından, Uluslararası Gelibolu Maratonu'nda, 10 kilometre erkeklerde Bedri Şimşek birinci, Fatih Korkunç ikinci, Aytaç Çıdacı üçüncü oldu. Kadınlarda ise, Tuğçe Karakaya birinci, Sera Sayar ikinci, Bakiye Balcıoğulları üçüncü oldu. 25 kilometre erkeklerde birinciliği Ümit Er, ikinciliği Levent Kuva, üçüncülüğü Hasan Akyol, kadınlarda ise, birinciliği Gülşah Karasakal Öztaşkıran, ikinciliği Yasemin Hamamcı, üçüncülüğü de Esen Cıvlan elde etti. Erkekler 42 kilometrede birinci Ergün Kızılaslan, ikinci Serhat Acar, üçüncü Selim Korkmaz, kadınlarda da birinci Gülşen Eser, ikinci Tonea Kabil, üçüncü de Süreyya Acar oldu.
Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gelibolu Maratonu, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Alan'da Vali İlhami Aktaş’ın da katılımı ile 4 parkurda 11 ülkeden 43'ü yabancı, 2 binden fazla sporcuyla koşuldu.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gelibolu Maratonu, 'Pes Etmeyenlerin İzinde' sloganı ile gerçekleşti. Maratona, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yıldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kademir, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, protokol üyeleri ve 2 bini aşkın sporcu katıldı.
Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki Kilitbahir Köyü'nde bulunan Namazgah Tabyası'ndan startı verilen Uluslararası Gelibolu Maratonu, 10 kilometre, 25 kilometre ve 42 kilometre yanı sıra, 1915 metre Saygı Koşusu şeklinde 4 parkurda koşuldu.
VALİ AKTAŞ SAYGI KOŞUSU'NA KATILDI
1915 metre uzunluğundaki Saygı Koşusu'na katılan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, tüm katılımcıları kutlayarak, "Çok güzel bir havada 'Pes Etmeyenlerin İzinde' 1915 metre koştuk. Gelibolu Maratonu; sloganıyla, çağrısıyla başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına yapılan bir koşu. Çok güzel bir hava var. Katılım da çok yüksekti. Tüm katılımcıları kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
‘’GELİBOLU TARİHİ ALANI'NI BİR BULUŞMA NOKTASI HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ’’
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise, "Bu kadar güzel bir ortamda bu kadar güzel bir koşu olurdu. Coğrafya çok güzel, hava çok güzel. Tematik parkur çok güzel. Tarihi mekânlar çok güzel siluet oluşturuyor. Çanakkale toprakları insana huzur ve güven veren müstesna topraklardır. Böyle anlamlı buluşmalarda insanların moralleri de güzel oluyor. Biz Tarihi Alan Başkanlığı olarak, Gelibolu Tarihi Alanı'nı bir buluşma noktası haline getirmek istiyoruz" dedi.
DERECELER BELLİ OLDU
Maratonun koşulmasının ardından, Uluslararası Gelibolu Maratonu'nda, 10 kilometre erkeklerde Bedri Şimşek birinci, Fatih Korkunç ikinci, Aytaç Çıdacı üçüncü oldu. Kadınlarda ise, Tuğçe Karakaya birinci, Sera Sayar ikinci, Bakiye Balcıoğulları üçüncü oldu. 25 kilometre erkeklerde birinciliği Ümit Er, ikinciliği Levent Kuva, üçüncülüğü Hasan Akyol, kadınlarda ise, birinciliği Gülşah Karasakal Öztaşkıran, ikinciliği Yasemin Hamamcı, üçüncülüğü de Esen Cıvlan elde etti. Erkekler 42 kilometrede birinci Ergün Kızılaslan, ikinci Serhat Acar, üçüncü Selim Korkmaz, kadınlarda da birinci Gülşen Eser, ikinci Tonea Kabil, üçüncü de Süreyya Acar oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.