Esnaf 500 gün ne yiyip, ne içecek?

Siyaset 31.05.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Esnaf 500 gün ne yiyip, ne içecek?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Ayvacık Assos Antik Liman bölgesinin, yapılacak kaya ıslahı çalışmaları kapsamında yaklaşık 500 gün kapalı kalmasını Meclis gündemine taşıdı.
Ceylan, “Assos'ta mülk sahiplerine muvafakatname imzalatılmak istenmiş ve çalışmada oluşabilecek zararlardan ötürü bedel talep etmeyeceklerini kabul etmeleri istenmiştir. Kaymakam halka mülkiyet hakkından vazgeç diyor. Hangi yetkiyle? Bu, kabul edilemez” diye konuştu. Özgür Ceylan, Çanakkale Ayvacık ilçesi Behramkale Köyü’nde bulunan Assos Antik Limanı çevresinde yapılacak kaya ıslahı çalışmalarını Meclis gündemine taşıyarak, Ayvacık Kaymakamlığı’nın halka muvafakatname imzalatmaya çalışmasını ağır bir dille eleştirdi. Özgür Ceylan, gönderilen muvafakatnamede, “Kaya ıslahı yapılması işinin yapılacağı bölgedeki gayrimenkulümün üzerinde herhangi bir kamulaştırma bedeli ile zarar bedeli talebinde bulunmayacağım” şeklinde ifadelerin bulunmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kaymakam halka ‘Mülkiyet hakkından vazgeç’ diyor. Hangi yetkiyle, hangi yasaya dayanarak? Bu kabul edilemez” diye konuştu. Vergi Kolaylığı Sağlanması Çok Önemlidir CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Behramkale Assos Antik Kenti bölgesinde yapılacak kaya ıslahı çalışmalarının 500 gün süreceğinin öngörüldüğüne de dikkat çekerek, bölge esnafının desteklenmesi gerektiğini söyledi. Özgür Ceylan, turizme bağlı olarak faaliyet gösteren bölge esnafının Covid-19 küresel salgınının başladığı ilk dönemden bugüne düzenli faaliyet gösteremediklerini belirterek, “Bölgede büyük bir ekonomik yıkım yaşayan işletmeler, bu çalışmalar süresince de daha büyük bir ekonomik yoksunluğa katlanmak zorunda kalacaklar” dedi. CHP’li Özgür Ceylan Assos'ta tehlike oluşturan kayaların ıslah çalışmasının olabilecek en hızlı şekilde yapılması gerektiğini kaydederek, “Bu süreçte ekonomik olarak büyük zarara uğrayacak bölgedeki işletmelerin ve esnafımızın faizsiz kredilerle, nakdi hibe destekleriyle desteklenmeleri; prim ödemelerinin kamu tarafından yapılması ve çalışma süresince vergi kolaylığı sağlanması çok önemlidir” dedi.  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Ayvacık Assos Antik Liman bölgesinin, yapılacak kaya ıslahı çalışmaları kapsamında yaklaşık 500 gün kapalı kalmasını Meclis gündemine taşıdı.

Ceylan, “Assos'ta mülk sahiplerine muvafakatname imzalatılmak istenmiş ve çalışmada oluşabilecek zararlardan ötürü bedel talep etmeyeceklerini kabul etmeleri istenmiştir. Kaymakam halka mülkiyet hakkından vazgeç diyor. Hangi yetkiyle? Bu, kabul edilemez” diye konuştu. Özgür Ceylan, Çanakkale Ayvacık ilçesi Behramkale Köyü’nde bulunan Assos Antik Limanı çevresinde yapılacak kaya ıslahı çalışmalarını Meclis gündemine taşıyarak, Ayvacık Kaymakamlığı’nın halka muvafakatname imzalatmaya çalışmasını ağır bir dille eleştirdi. Özgür Ceylan, gönderilen muvafakatnamede, “Kaya ıslahı yapılması işinin yapılacağı bölgedeki gayrimenkulümün üzerinde herhangi bir kamulaştırma bedeli ile zarar bedeli talebinde bulunmayacağım” şeklinde ifadelerin bulunmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kaymakam halka ‘Mülkiyet hakkından vazgeç’ diyor. Hangi yetkiyle, hangi yasaya dayanarak? Bu kabul edilemez” diye konuştu.
Vergi Kolaylığı Sağlanması Çok Önemlidir
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Behramkale Assos Antik Kenti bölgesinde yapılacak kaya ıslahı çalışmalarının 500 gün süreceğinin öngörüldüğüne de dikkat çekerek, bölge esnafının desteklenmesi gerektiğini söyledi. Özgür Ceylan, turizme bağlı olarak faaliyet gösteren bölge esnafının Covid-19 küresel salgınının başladığı ilk dönemden bugüne düzenli faaliyet gösteremediklerini belirterek, “Bölgede büyük bir ekonomik yıkım yaşayan işletmeler, bu çalışmalar süresince de daha büyük bir ekonomik yoksunluğa katlanmak zorunda kalacaklar” dedi. CHP’li Özgür Ceylan Assos'ta tehlike oluşturan kayaların ıslah çalışmasının olabilecek en hızlı şekilde yapılması gerektiğini kaydederek, “Bu süreçte ekonomik olarak büyük zarara uğrayacak bölgedeki işletmelerin ve esnafımızın faizsiz kredilerle, nakdi hibe destekleriyle desteklenmeleri; prim ödemelerinin kamu tarafından yapılması ve çalışma süresince vergi kolaylığı sağlanması çok önemlidir” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.