‘Ekonomik Krizi Aşacak Olan Sistem Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemdir’

Siyaset 14.03.2022 - 14:14, Güncelleme: 14.03.2022 - 14:14
 

‘Ekonomik Krizi Aşacak Olan Sistem Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemdir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatına ilişiklin detaylar vererek krizde çıkışın yolunun güçlendirilmiş parlamenter sistem olduğunun altını çizerek, "Biz bu metinde bir anayasa yazmadık. Böyle bir yetkimizde yok zaten. Biz Türkiye'nin en acil sorunu olan sistem meselesini yazdık. Biz ilk seçimden sonra iktidar olacağız. Hemen ardından da sağlıklı ve güven veren bir hükümet sistemi tesis edeceğiz. Ekonomik krizi aşacak olan sistem budur. En iyi ekonomistler bu krizden çıkış yolunun önce sistem değişikliği olduğunu söylemektedirler."
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatında Atatürk’ün olmadığı iddialarına yanıt veren CHP’li Erkek 'Mutabakat metninin ilk sayfası, Türkiye'nin kurucusu Değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası ile başlıyor.” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, TELE 1’de Gazeteci Enver Aysever'in Ayrıntılar isimli programına konuk oldu. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatında Atatürk’ün olmadığı iddialarına yanıt veren CHP’li Erkek "Mutabakat metninin ilk sayfası, Türkiye'nin kurucusu Değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası ile başlıyor.” dedi. CHP’li Erkek açıklamalarında, yaşanan ekonomik ve siyasi krizin başlıca sebebinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu vurguladı. Krizden çıkış yolu olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi işaret eden Erkek’in açıklamaları şu şekilde: “Biz bu metinde demokratik laik hukuk devleti vurgusunu yapıyoruz. Çok güçlü bir vurgu. Ayrıca metinde 1921 anayasasına vurgu yapılmasının sebebi, 1921 anayasasının birinci fıkrasındaki Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözüne göndermedir." "MUTABAT METNİNİN İLK SAYFASI ATATÜRK'ÜN İMZASI İLE BAŞLIYOR" "Demokrasiye odaklanıyorsanız farklı görüşteki kişilerle bir masada uzlaşabiliyorsunuz. Son kurultayımızda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tüm Türkiye ile İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi isimli bir manifesto paylaştı. Orada tüm sorunlarımızı TBMM çatısı altında demokrasi içerisinde çözeceğimizi söylüyoruz. 6 genel başkanın imzaladığı mutabakat metninin ilk sayfası Türkiye'nin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası ile başlıyor. Bu metinde Atatürk yok demek yanlış olur."  "EKONOMİK KRİZİ AŞACAK OLAN SİSTEM BUDUR"  "Biz bu metinde bir anayasa yazmadık. Böyle bir yetkimizde yok zaten. Biz Türkiye'nin en acil sorunu olan sistem meselesini yazdık. Biz ilk seçimden sonra iktidar olacağız. Hemen ardından da sağlıklı ve güven veren bir hükümet sistemi tesis edeceğiz. Ekonomik krizi aşacak olan sistem budur. En iyi ekonomistler bu krizden çıkış yolunun önce sistem değişikliği olduğunu söylemektedirler."  "84 MİLYON FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ UÇURUMA SÜRÜKLENİYORUZ"  "Biz 6 muhalefet partisi olarak ortak bir gelecek inşa etmek istiyoruz. Güven veren bir sistem vaat ediyoruz. 6 parti ile bu sisteme sağlam bir temel atıldı. Biz şu an ilkeler üzerinde çalışıyoruz. Cumhuriyet tarihimizin en ağır siyasi ve ekonomik krizini yaşıyoruz. Toplum derin bir yoksulluk ile karşı karşıya. Bunun sebebi şu an ki sistem. Bu sisteme geçildiğinden beri vatandaşın sorunları ağırlaşıyor. 84 milyon freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürükleniyoruz. Buna dur diyeceğiz. Erken seçim olmak zorunda. Biz erken seçimi vatandaş için istiyoruz."  
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatına ilişiklin detaylar vererek krizde çıkışın yolunun güçlendirilmiş parlamenter sistem olduğunun altını çizerek, "Biz bu metinde bir anayasa yazmadık. Böyle bir yetkimizde yok zaten. Biz Türkiye'nin en acil sorunu olan sistem meselesini yazdık. Biz ilk seçimden sonra iktidar olacağız. Hemen ardından da sağlıklı ve güven veren bir hükümet sistemi tesis edeceğiz. Ekonomik krizi aşacak olan sistem budur. En iyi ekonomistler bu krizden çıkış yolunun önce sistem değişikliği olduğunu söylemektedirler."

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatında Atatürk’ün olmadığı iddialarına yanıt veren CHP’li Erkek 'Mutabakat metninin ilk sayfası, Türkiye'nin kurucusu Değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası ile başlıyor.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, TELE 1’de Gazeteci Enver Aysever'in Ayrıntılar isimli programına konuk oldu. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatında Atatürk’ün olmadığı iddialarına yanıt veren CHP’li Erkek "Mutabakat metninin ilk sayfası, Türkiye'nin kurucusu Değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası ile başlıyor.” dedi.
CHP’li Erkek açıklamalarında, yaşanan ekonomik ve siyasi krizin başlıca sebebinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu vurguladı. Krizden çıkış yolu olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi işaret eden Erkek’in açıklamaları şu şekilde:
“Biz bu metinde demokratik laik hukuk devleti vurgusunu yapıyoruz. Çok güçlü bir vurgu. Ayrıca metinde 1921 anayasasına vurgu yapılmasının sebebi, 1921 anayasasının birinci fıkrasındaki Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözüne göndermedir."
"MUTABAT METNİNİN İLK SAYFASI ATATÜRK'ÜN İMZASI İLE BAŞLIYOR"
"Demokrasiye odaklanıyorsanız farklı görüşteki kişilerle bir masada uzlaşabiliyorsunuz. Son kurultayımızda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tüm Türkiye ile İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi isimli bir manifesto paylaştı. Orada tüm sorunlarımızı TBMM çatısı altında demokrasi içerisinde çözeceğimizi söylüyoruz. 6 genel başkanın imzaladığı mutabakat metninin ilk sayfası Türkiye'nin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası ile başlıyor. Bu metinde Atatürk yok demek yanlış olur."
 "EKONOMİK KRİZİ AŞACAK OLAN SİSTEM BUDUR"
 "Biz bu metinde bir anayasa yazmadık. Böyle bir yetkimizde yok zaten. Biz Türkiye'nin en acil sorunu olan sistem meselesini yazdık. Biz ilk seçimden sonra iktidar olacağız. Hemen ardından da sağlıklı ve güven veren bir hükümet sistemi tesis edeceğiz. Ekonomik krizi aşacak olan sistem budur. En iyi ekonomistler bu krizden çıkış yolunun önce sistem değişikliği olduğunu söylemektedirler."
 "84 MİLYON FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ UÇURUMA SÜRÜKLENİYORUZ"
 "Biz 6 muhalefet partisi olarak ortak bir gelecek inşa etmek istiyoruz. Güven veren bir sistem vaat ediyoruz. 6 parti ile bu sisteme sağlam bir temel atıldı. Biz şu an ilkeler üzerinde çalışıyoruz. Cumhuriyet tarihimizin en ağır siyasi ve ekonomik krizini yaşıyoruz. Toplum derin bir yoksulluk ile karşı karşıya. Bunun sebebi şu an ki sistem. Bu sisteme geçildiğinden beri vatandaşın sorunları ağırlaşıyor. 84 milyon freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürükleniyoruz. Buna dur diyeceğiz. Erken seçim olmak zorunda. Biz erken seçimi vatandaş için istiyoruz."  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.