Devlet Hastanesinde uyku rahatsızlıkları tedavi edilecek

Yaşam 06.12.2022 - 13:50, Güncelleme: 06.12.2022 - 13:50
 

Devlet Hastanesinde uyku rahatsızlıkları tedavi edilecek

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ‘uyku ünitesi’ açılarak hizmet vermeye başladı. Uyku ünitesi sayesinde, uyku sorunu yaşayan hastalar tedavi edilecek.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen uyku ünitesinin resmi açılış törenine, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr.H. Gürkan Çoban, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser ve hastane yönetimi katılım sağladı. Uyku ünitesi laboratuvarında, horlama, uykuda nefes problemleri, diş gıcırdatma ve uykusuzluğa neden olan tüm sebepler araştırılarak, hastalara hizmet verecek. 3 yataktan oluşan ünitede, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Tütüncüler, Pazartesi ve Perşembe günleri uyku polikliniği yapıyor olacak. Dolayısıyla uyku rahatsızlığı olan hastaların, haftanın iki günü muayene olabileceği belirtildi. Uyku ünitesinde, hastanın bir gece boyunca uyuması sağlanarak, uykusu incelenecek ve rahatsızlığa neden olan sebepler araştırılacak. Ünitenin açılmasıyla bu konuda önemli bir eksikliğin giderildiği ifade eden Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, "Uyku bozukluğu, yaşam kalitesinin bozulması ile depresyon, dikkat bozukluğu, obezite, kronik ağrı, kalp rahatsızlıkları, inme, hipertansiyon gibi birçok sağlık problemine zemin hazırlamaktadır. Pek çok hastalığın tedavisi konusunda önemli bir merkez olan uyku ünitemizde bulunan son teknolojik cihazlarla hastalarımızın bir üst merkeze gitmesine gerek kalmayacaktır” şeklinde konuştu.
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ‘uyku ünitesi’ açılarak hizmet vermeye başladı. Uyku ünitesi sayesinde, uyku sorunu yaşayan hastalar tedavi edilecek.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen uyku ünitesinin resmi açılış törenine, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr.H. Gürkan Çoban, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser ve hastane yönetimi katılım sağladı.
Uyku ünitesi laboratuvarında, horlama, uykuda nefes problemleri, diş gıcırdatma ve uykusuzluğa neden olan tüm sebepler araştırılarak, hastalara hizmet verecek. 3 yataktan oluşan ünitede, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Tütüncüler, Pazartesi ve Perşembe günleri uyku polikliniği yapıyor olacak. Dolayısıyla uyku rahatsızlığı olan hastaların, haftanın iki günü muayene olabileceği belirtildi. Uyku ünitesinde, hastanın bir gece boyunca uyuması sağlanarak, uykusu incelenecek ve rahatsızlığa neden olan sebepler araştırılacak. Ünitenin açılmasıyla bu konuda önemli bir eksikliğin giderildiği ifade eden Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, "Uyku bozukluğu, yaşam kalitesinin bozulması ile depresyon, dikkat bozukluğu, obezite, kronik ağrı, kalp rahatsızlıkları, inme, hipertansiyon gibi birçok sağlık problemine zemin hazırlamaktadır. Pek çok hastalığın tedavisi konusunda önemli bir merkez olan uyku ünitemizde bulunan son teknolojik cihazlarla hastalarımızın bir üst merkeze gitmesine gerek kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.