COVİD, Korona, Aşı, Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı

Güncel 29.06.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

COVİD, Korona, Aşı, Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, aşılama oranı en yüksek 10 ili açıkladı. Çanakkale %67,31’lik oranla sıralamada 4’ncü olarak yer aldı.
Koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları Türkiye genelinde tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak 18 yaşındaki gençler için de randevular açılırken ülkemizde iki dozda yapılan aşı sayısı 45 milyonu geçti. 1’nci doz uygulananların sayısı 31 milyonu aşarken, 2’nci doz aşı ise yaklaşık 15 milyon kişiye yapıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesaplarından, 24 Haziran tarihi itibariyle aşılama oranı en yüksek 10 ili paylaştı. İlk sıra %68,86 oran ile Edirne’nin oldu. İkincilik ise % 67,66 ile Amasya’ya ait. Eskişehir’in % 67,54 ile üçüncü konumda bulunduğu listesinin dördüncü sırasında ise % 67,31 Çanakkale yer aldı. Sonrasında ise sıralama; Kırklareli, Balıkesir, Muğla, Burdur, Bilecik, Sinop şeklinde devam etti. Bakan Koca paylaşımında, “Aşı sırası gelip, en az 1 doz aşı yaptıranların oranı yükseliyor. Salgın hastalıkları kontrol altına alabilmenin en etkili yolu dün olduğu gibi bugün de aşıdır. Sağlığınız için siz de kolları sıvayın” açıklamasında bulundu. Aşılama oranı en yüksek 4’ncü il olarak listeye giren Çanakkale’de şu ana kadar iki doz olmak üzere toplamda yapılan aşı sayısı 450 bini geçti. 290 binden fazla birinci doz aşı uygulanırken, ikinci doz aşı yapılanların sayısı ise 160 binden fazla olarak aktarıldı.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, aşılama oranı en yüksek 10 ili açıkladı. Çanakkale %67,31’lik oranla sıralamada 4’ncü olarak yer aldı.

Koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları Türkiye genelinde tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak 18 yaşındaki gençler için de randevular açılırken ülkemizde iki dozda yapılan aşı sayısı 45 milyonu geçti. 1’nci doz uygulananların sayısı 31 milyonu aşarken, 2’nci doz aşı ise yaklaşık 15 milyon kişiye yapıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesaplarından, 24 Haziran tarihi itibariyle aşılama oranı en yüksek 10 ili paylaştı. İlk sıra %68,86 oran ile Edirne’nin oldu. İkincilik ise % 67,66 ile Amasya’ya ait. Eskişehir’in % 67,54 ile üçüncü konumda bulunduğu listesinin dördüncü sırasında ise % 67,31 Çanakkale yer aldı. Sonrasında ise sıralama; Kırklareli, Balıkesir, Muğla, Burdur, Bilecik, Sinop şeklinde devam etti. Bakan Koca paylaşımında, “Aşı sırası gelip, en az 1 doz aşı yaptıranların oranı yükseliyor. Salgın hastalıkları kontrol altına alabilmenin en etkili yolu dün olduğu gibi bugün de aşıdır. Sağlığınız için siz de kolları sıvayın” açıklamasında bulundu.
Aşılama oranı en yüksek 4’ncü il olarak listeye giren Çanakkale’de şu ana kadar iki doz olmak üzere toplamda yapılan aşı sayısı 450 bini geçti. 290 binden fazla birinci doz aşı uygulanırken, ikinci doz aşı yapılanların sayısı ise 160 binden fazla olarak aktarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.