ÇOMÜ’ye 9887 Yeni Öğrenci Geliyor

Eğitim 03.09.2020 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

ÇOMÜ’ye 9887 Yeni Öğrenci Geliyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020 -YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. 2 milyon 500 bin adayın başvurduğu sınavın ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrenciler tarafından en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldı. ÇOMÜ kontenjanları 2020 YKS sonuçlarına göre %100ʹe yakın oranda doldu.
2020-2021 eğitim-öğretim döneminde ÇOMÜ lisans programlarında 5 bin 192 kişiyle %98 oranında doluluk sağlanırken, ön lisans programlarında ise 4 bin 695 kişiyle %96 oranında doluluk gerçekleşti. Bu oranların ortalamasıyla ÇOMÜ’nün kontenjanlarının %97’si doldu. Çanakkale bu yıl da Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversite kentlerinden biri oldu. 2020 öğrenci yerleştirme sonuçlarına göre 67 lise birincisi ÇOMÜ’yü tercih etti. Sadece yakın bölgelerden değil Türkiye'nin uzak bölgelerinden de 4.974’ü kadın 4.913’ü erkek toplam 9887 öğrenci ÇOMÜ’ye yerleşirken 900 kişiyle en çok tercih edilen fakülte, Fen Edebiyat Fakültesi oldu. Çanakkale’de ikamet eden 1074 öğrenci ÇOMÜ’yü seçerken, Marmara Bölgesinden gelecek olan 5966 öğrenciyle de bölgenin en çok tercih edilen üniversitesi ÇOMÜ oldu.  Öte yandan program bazında, Türkiye’de ilk kez ÇOMÜ’de kurulan Acil Yardım Afet Yönetimi Bölümü’nde 19 üniversite arasında en yüksek puanla yerleştirmeyi ÇOMÜ gerçekleştirerek 62 kontenjanın tamamını doldurdu. En Yüksek Puan Sıralamasında Pek Çok Bölümüyle Göz Doldurdu ÇOMÜ’de lisans programları için taban puanı en yüksek olan programların sıralanmasında, ilk 10’da pek çok bölüm yer aldı;  Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi (örgün ve ikinci öğretim) Finans ve Bankacılık Bölümü, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi (örgün ve ikinci öğretim) ve Uluslararası İlişkiler (İÖ) Bölümleri,  Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji (İÖ), Coğrafya ve Tarih (İÖ), Trük Dili ve Edebiyatı (İÖ) Bölümleri,  Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarım Makinaları, Zootekni, Tarımsal Yapılar ve Bitki Sulama ve Teknolojileri ve Bitki Koruma Bölümleri,  Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat (İÖ), Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi, İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümleri, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ve İş Sağlığı ve Güvenlik Bölümleri, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü, İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümleri öğrencilerin taban puanı en yüksek bölümleri arasında yerini alan bölümleri oldu.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020 -YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. 2 milyon 500 bin adayın başvurduğu sınavın ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrenciler tarafından en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldı. ÇOMÜ kontenjanları 2020 YKS sonuçlarına göre %100ʹe yakın oranda doldu.

2020-2021 eğitim-öğretim döneminde ÇOMÜ lisans programlarında 5 bin 192 kişiyle %98 oranında doluluk sağlanırken, ön lisans programlarında ise 4 bin 695 kişiyle %96 oranında doluluk gerçekleşti. Bu oranların ortalamasıyla ÇOMÜ’nün kontenjanlarının %97’si doldu. Çanakkale bu yıl da Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversite kentlerinden biri oldu. 2020 öğrenci yerleştirme sonuçlarına göre 67 lise birincisi ÇOMÜ’yü tercih etti.
Sadece yakın bölgelerden değil Türkiye'nin uzak bölgelerinden de 4.974’ü kadın 4.913’ü erkek toplam 9887 öğrenci ÇOMÜ’ye yerleşirken 900 kişiyle en çok tercih edilen fakülte, Fen Edebiyat Fakültesi oldu. Çanakkale’de ikamet eden 1074 öğrenci ÇOMÜ’yü seçerken, Marmara Bölgesinden gelecek olan 5966 öğrenciyle de bölgenin en çok tercih edilen üniversitesi ÇOMÜ oldu.  Öte yandan program bazında, Türkiye’de ilk kez ÇOMÜ’de kurulan Acil Yardım Afet Yönetimi Bölümü’nde 19 üniversite arasında en yüksek puanla yerleştirmeyi ÇOMÜ gerçekleştirerek 62 kontenjanın tamamını doldurdu.
En Yüksek Puan Sıralamasında Pek Çok Bölümüyle Göz Doldurdu
ÇOMÜ’de lisans programları için taban puanı en yüksek olan programların sıralanmasında, ilk 10’da pek çok bölüm yer aldı;  Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi (örgün ve ikinci öğretim) Finans ve Bankacılık Bölümü, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi (örgün ve ikinci öğretim) ve Uluslararası İlişkiler (İÖ) Bölümleri,  Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji (İÖ), Coğrafya ve Tarih (İÖ), Trük Dili ve Edebiyatı (İÖ) Bölümleri,  Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarım Makinaları, Zootekni, Tarımsal Yapılar ve Bitki Sulama ve Teknolojileri ve Bitki Koruma Bölümleri,  Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat (İÖ), Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi, İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümleri, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ve İş Sağlığı ve Güvenlik Bölümleri, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü, İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümleri öğrencilerin taban puanı en yüksek bölümleri arasında yerini alan bölümleri oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.