ÇOMÜ ve ÇATOD Arasında İşbirliği Protokolü

Eğitim 14.12.2020 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

ÇOMÜ ve ÇATOD Arasında İşbirliği Protokolü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi ve Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen protokol töreninde, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı (ÇATOD) Armağan Aydeğer, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Boz hazır bulundu. Çanakkale ve ülkemiz için büyük bir değer üretileceğini ifade eden ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, Üniversiteyle birlikte yapılacak olan çalışmalar neticesinde, insan kaynağı ile hem tesislerdeki çalışan sayılarının arttırılmasını hem de bölge turizminin daha hızlı gelişmesini hedeflediklerini söyledi. ÇOMÜ ve ÇATOD arasında imzalan protokolle, sektör için büyük bir sinerjinin oluşturulacağını söyleyen Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Boz, protokolün Çanakkale ve Turizm sektörü için hayırlı olması temennisinde bulundu. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise konuşmasında, “Çanakkale’de üniversite-sanayi işbirliğini her alanda çok önemsiyoruz ve bu doğrultuda birçok adımı da atmış bulunmaktayız” diyerek şunları ifade etti: “İmzalanan bu protokol, işbirliği açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bizim hedefimiz Turizm Fakültesi ve bu alanda temsilcisi olan ÇATOD’la Çanakkale’yi Türkiye’de turizmin önemli noktalarından biri haline getirmektir. Bu protokolün, hem öğrencilerimize hem de sektöre katkılar sunmasını diliyorum.” İmzalanan bu protokol, üniversite ile özel sektör arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi, üniversite öğrencilerinin sektör uygulamaları ile pratik deneyimlerinin arttırılması, Çanakkale’de bulunan nitelikli personel sayısının arttırılması ve Çanakkale turizminin gelişimine katkı sunulmasını amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda protokol, ÇOMÜ Turizm Fakültesinin akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin, ÇATOD’a bağlı işletmeler ile işbirliğini ve ÇOMÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin ÇATOD’a bağlı işletmelerde staj yapabilmesini sağlayacak. Protokol töreni hediye takdimiyle sona erdi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi ve Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen protokol töreninde, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı (ÇATOD) Armağan Aydeğer, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Boz hazır bulundu. Çanakkale ve ülkemiz için büyük bir değer üretileceğini ifade eden ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, Üniversiteyle birlikte yapılacak olan çalışmalar neticesinde, insan kaynağı ile hem tesislerdeki çalışan sayılarının arttırılmasını hem de bölge turizminin daha hızlı gelişmesini hedeflediklerini söyledi. ÇOMÜ ve ÇATOD arasında imzalan protokolle, sektör için büyük bir sinerjinin oluşturulacağını söyleyen Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Boz, protokolün Çanakkale ve Turizm sektörü için hayırlı olması temennisinde bulundu.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise konuşmasında, “Çanakkale’de üniversite-sanayi işbirliğini her alanda çok önemsiyoruz ve bu doğrultuda birçok adımı da atmış bulunmaktayız” diyerek şunları ifade etti: “İmzalanan bu protokol, işbirliği açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bizim hedefimiz Turizm Fakültesi ve bu alanda temsilcisi olan ÇATOD’la Çanakkale’yi Türkiye’de turizmin önemli noktalarından biri haline getirmektir. Bu protokolün, hem öğrencilerimize hem de sektöre katkılar sunmasını diliyorum.”
İmzalanan bu protokol, üniversite ile özel sektör arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi, üniversite öğrencilerinin sektör uygulamaları ile pratik deneyimlerinin arttırılması, Çanakkale’de bulunan nitelikli personel sayısının arttırılması ve Çanakkale turizminin gelişimine katkı sunulmasını amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda protokol, ÇOMÜ Turizm Fakültesinin akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin, ÇATOD’a bağlı işletmeler ile işbirliğini ve ÇOMÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin ÇATOD’a bağlı işletmelerde staj yapabilmesini sağlayacak. Protokol töreni hediye takdimiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.