ÇOMÜ ile Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi Arasında İşbirliği Görüşmeleri

Eğitim 21.06.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

ÇOMÜ ile Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi Arasında İşbirliği Görüşmeleri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi arasında hayata geçirilmesi planlanan işbirliği için görüşmeler başladı.
Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, Ukrayna Ternopil Valisi Volodymyr Trush ve Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi Temsilcisi Yaryna Zhukorska ile beraberindeki heyet işbirliğini görüşmek için ÇOMÜ’yü ziyaret etti. ÇOMÜ Rektörlük Senato Salonunda yüz yüze gerçekleştirilen görüşmede ÇOMÜ’yü temsilen Rektör Vekili Prof. Dr. Bünyamin Bacak ile birlikte, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ali Emrah Tokatlıoğlu ve işbirliğinden sorumlu personel Hasan Hakan Başaran da hazır bulundu. Ukrayna Ternopil Valisi Volodymyr Trush, Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesinin de bulunduğu Ternopil Bölgesinin Ukrayna da gençlik merkezi olarak tanımlandığını belirterek, “Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi yüksek eğitim veren ve hızla gelişen bir üniversitedir. ÇOMÜ ile Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi arasında güçlü işbirlikleri geliştirmek istiyoruz. Umarım ki iki yüksek eğitim kurumumuz arasında faydalı bir işbirliği olacaktır” dedi. Rektör Vekili Prof. Dr. Bünyamin Bacak ÇOMÜ hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, “Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi ile yapılması planlanan işbirliği sonrasında Ukrayna’dan 4 üniversite ile işbirliğimiz olmuş olacak. Üniversitemizde yaklaşık 1800 uluslararası öğrenciden 6’sı Ukrayna’dan. Bu işbirliği ile birlikte Ukrayna’dan gelen öğrenci sayımızı da arttırmak istiyoruz” dedi. Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi Temsilcisi Yaryna Zhukorska hem Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi hem de 4 üniversitenin bulunduğu, bir eğitim merkezi olarak kabul edilen Ternopil Bölgesi hakkında bilgiler verdi. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Türkoloji Bölümünün de eğitim veremeye başlayacağının altını çizen Temsilci Yaryna Zhukorska, ÇOMÜ ile işbirliği yapmanın onları çok mutlu edeceğini belirtti. Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman ise konuşmasında, bu işbirliği için ilk kez 2019 yılında görüşüldüğünü ancak pandemi sebebiyle planların ertelendiğini söyledi. Bu görüşme ile önemli bir adım atıldığını aktaran Ukrayna İstanbul Başkonsolosu, “Ukrayna ve Türkiye arasındaki stratejik partnerlik ilişkilerini ve ülkelerimiz arasında yüzyıllardır süren kültür ve tarih ilişkilerini dikkate alarak eğitim alanında da işbirliği için yeni ve geniş ufuklar açıyoruz. ÇOMÜ’de bulunmaktan çok memnunum” dedi. Üniversitelerin kısa tanıtım filmlerinin de izlendiği görüşme, karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.  
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi arasında hayata geçirilmesi planlanan işbirliği için görüşmeler başladı.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, Ukrayna Ternopil Valisi Volodymyr Trush ve Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi Temsilcisi Yaryna Zhukorska ile beraberindeki heyet işbirliğini görüşmek için ÇOMÜ’yü ziyaret etti. ÇOMÜ Rektörlük Senato Salonunda yüz yüze gerçekleştirilen görüşmede ÇOMÜ’yü temsilen Rektör Vekili Prof. Dr. Bünyamin Bacak ile birlikte, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ali Emrah Tokatlıoğlu ve işbirliğinden sorumlu personel Hasan Hakan Başaran da hazır bulundu. Ukrayna Ternopil Valisi Volodymyr Trush, Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesinin de bulunduğu Ternopil Bölgesinin Ukrayna da gençlik merkezi olarak tanımlandığını belirterek, “Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi yüksek eğitim veren ve hızla gelişen bir üniversitedir. ÇOMÜ ile Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi arasında güçlü işbirlikleri geliştirmek istiyoruz. Umarım ki iki yüksek eğitim kurumumuz arasında faydalı bir işbirliği olacaktır” dedi.
Rektör Vekili Prof. Dr. Bünyamin Bacak ÇOMÜ hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, “Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi ile yapılması planlanan işbirliği sonrasında Ukrayna’dan 4 üniversite ile işbirliğimiz olmuş olacak. Üniversitemizde yaklaşık 1800 uluslararası öğrenciden 6’sı Ukrayna’dan. Bu işbirliği ile birlikte Ukrayna’dan gelen öğrenci sayımızı da arttırmak istiyoruz” dedi.
Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi Temsilcisi Yaryna Zhukorska hem Batı Ukrayna Ulusal Üniversitesi hem de 4 üniversitenin bulunduğu, bir eğitim merkezi olarak kabul edilen Ternopil Bölgesi hakkında bilgiler verdi. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Türkoloji Bölümünün de eğitim veremeye başlayacağının altını çizen Temsilci Yaryna Zhukorska, ÇOMÜ ile işbirliği yapmanın onları çok mutlu edeceğini belirtti. Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman ise konuşmasında, bu işbirliği için ilk kez 2019 yılında görüşüldüğünü ancak pandemi sebebiyle planların ertelendiğini söyledi. Bu görüşme ile önemli bir adım atıldığını aktaran Ukrayna İstanbul Başkonsolosu, “Ukrayna ve Türkiye arasındaki stratejik partnerlik ilişkilerini ve ülkelerimiz arasında yüzyıllardır süren kültür ve tarih ilişkilerini dikkate alarak eğitim alanında da işbirliği için yeni ve geniş ufuklar açıyoruz. ÇOMÜ’de bulunmaktan çok memnunum” dedi. Üniversitelerin kısa tanıtım filmlerinin de izlendiği görüşme, karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.