CHP’de Yaprak Dökümü Devam Ediyor

Siyaset 04.10.2022 - 12:03, Güncelleme: 04.10.2022 - 12:03
 

CHP’de Yaprak Dökümü Devam Ediyor

Yıllar sonra il genel meclisi başkanlığını ele geçiren CHP ancak 2 yıl elinde tutabildi. Parti içindeki çekişmeler ve kötü yönetim nedeniyle il genel meclisi adeta darmadağın oldu. CHP başkanlığı en büyük rakibi AK Parti’ye kaptırdı. Nejat Önder’in AK Parti’ye geçip başkan seçilmesine CHP’den bir meclis üyesinin de oyu etkili oldu. CHP ‘hain’ olarak nitelendirdiği bu meclis üyesini aramaya başladığı dönemde peş peşe istifalar geldi. CHP’nin il genel meclisindeki üye sayısı 18’den 15’e düştü ve CHP artık mecliste etkisi bir parti konumuna geldi.
AK Parti, Çanakkale İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu yıllarca sağladı ve başkanlığı elinde tuttu. Geçen yerel seçimlerde meclisteki aritmetik değişti. 31 Mart seçimlerinden sonra il genel meclisinde çoğunluğu CHP elinde bulundurdu. Çoğunluğu almayı başaran CHP başkanlığı da aldı. CHP’li Bayramiç İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren, 2 yıl boyunca meclis başkanlığı yaptı. Kanunen 2 yıldan sonra il genel meclisinde başkanlık seçimi yeniden yapılması gerekiyor. SÜRECİ İYİ YÖNETMEDİ BAŞKANLIĞI KAYBETTİ Bu süreci iyi yönetemeyen CHP, adeta bir birine girdi. Bu sırada CHP’de yıllarca önemli görevlerde bulunan Nejat Önder, AK Parti ile gizli görüşerek buraya geçti. Nejat Önder’in CHP’den istifa edip bağımsız aday olması ile AK Parti ve MHP oylarının tamamını aldı. Önder’e CHP’den de bir kişi oy verince Başkanlık Bağımsız Aday Önder’e geçti. Önder daha sonra düzenlenen törenle AK Parti’ye geçmişti. CHP’DE İSTİFALAR PEŞE PEŞE GELDİ CHP, hem başkanlığı kaybetmesi hem de ‘hain’ olarak tabir ettiği diğer oy vereni aramaya başladı. Birçok kişi bu konuda suçlandı ve il genel meclisi üyeleri de bunu üzerinden atmak için çabalamaya başladı. Hain arayışı devam ettiği dönemde parti bir şok daha yaşadı. Çan İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Güler, partisinden istifa etti ancak İl Genel Meclisi Üyeliği görevine devam etti. Meclis başkanlığı şokunu bir türlü üzerinden atamayan CHP, önemli komisyonları da kaybetti. Peş peşe gelen şok dalgalarına bu sefer Ayvacık’ta da bir şok daha eklendi. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Şerafettin Alkan’ın CHP Ayvacık ilçe yönetim kurulu tarafından istenen istifası kabul edildi. Alkan’nın da artık il genel meclisinde bağımsız üye olarak yoluna devam edeceği öğrenildi. Bir dönem başkanlığı elinde bulunduran CHP, son istifa ile üye sayısı 15’e düşmüş oldu. CHP artık il genel meclisinde tamamen etkisiz bir parti durumuna düştü. O OY KİME AİT Nejat Önder’in istifası ve İl Genel Meclis Başkanlığı’na seçilip AK Parti’ye geçmesinde en büyük etkenlerden biri de CHP içinde Önder’e oy veren diğer üye oldu. CHP, Nejat Önder’den ziyade kendi içinde bu oyu kullanan meclis üyesini aramaya başladı. O dönemde birkaç meclis üyesinin ismi kulislerden geçti. Her istifada “o oyu o vermiştir” denildi. Şerafettin Alkan’nın da o dönemde ismi geçmişti. Alkan’ının istifasının istenmesi bu önemli olayı bir kez daha gündeme getirdi. Şimdi CHP kanadında Nejat Önder’e o oyu Alkan vermiştir ve bu yüzden istifası istendiği konuşuluyor. İstifasının istenmesinde konuşulan başka konuların da olduğu belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde bunun da ortaya çıkacağı ifade ediliyor.
Yıllar sonra il genel meclisi başkanlığını ele geçiren CHP ancak 2 yıl elinde tutabildi. Parti içindeki çekişmeler ve kötü yönetim nedeniyle il genel meclisi adeta darmadağın oldu. CHP başkanlığı en büyük rakibi AK Parti’ye kaptırdı. Nejat Önder’in AK Parti’ye geçip başkan seçilmesine CHP’den bir meclis üyesinin de oyu etkili oldu. CHP ‘hain’ olarak nitelendirdiği bu meclis üyesini aramaya başladığı dönemde peş peşe istifalar geldi. CHP’nin il genel meclisindeki üye sayısı 18’den 15’e düştü ve CHP artık mecliste etkisi bir parti konumuna geldi.

AK Parti, Çanakkale İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu yıllarca sağladı ve başkanlığı elinde tuttu. Geçen yerel seçimlerde meclisteki aritmetik değişti. 31 Mart seçimlerinden sonra il genel meclisinde çoğunluğu CHP elinde bulundurdu. Çoğunluğu almayı başaran CHP başkanlığı da aldı. CHP’li Bayramiç İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren, 2 yıl boyunca meclis başkanlığı yaptı. Kanunen 2 yıldan sonra il genel meclisinde başkanlık seçimi yeniden yapılması gerekiyor.
SÜRECİ İYİ YÖNETMEDİ BAŞKANLIĞI KAYBETTİ
Bu süreci iyi yönetemeyen CHP, adeta bir birine girdi. Bu sırada CHP’de yıllarca önemli görevlerde bulunan Nejat Önder, AK Parti ile gizli görüşerek buraya geçti. Nejat Önder’in CHP’den istifa edip bağımsız aday olması ile AK Parti ve MHP oylarının tamamını aldı. Önder’e CHP’den de bir kişi oy verince Başkanlık Bağımsız Aday Önder’e geçti. Önder daha sonra düzenlenen törenle AK Parti’ye geçmişti.
CHP’DE İSTİFALAR PEŞE PEŞE GELDİ
CHP, hem başkanlığı kaybetmesi hem de ‘hain’ olarak tabir ettiği diğer oy vereni aramaya başladı. Birçok kişi bu konuda suçlandı ve il genel meclisi üyeleri de bunu üzerinden atmak için çabalamaya başladı. Hain arayışı devam ettiği dönemde parti bir şok daha yaşadı. Çan İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Güler, partisinden istifa etti ancak İl Genel Meclisi Üyeliği görevine devam etti.
Meclis başkanlığı şokunu bir türlü üzerinden atamayan CHP, önemli komisyonları da kaybetti. Peş peşe gelen şok dalgalarına bu sefer Ayvacık’ta da bir şok daha eklendi. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Şerafettin Alkan’ın CHP Ayvacık ilçe yönetim kurulu tarafından istenen istifası kabul edildi. Alkan’nın da artık il genel meclisinde bağımsız üye olarak yoluna devam edeceği öğrenildi.
Bir dönem başkanlığı elinde bulunduran CHP, son istifa ile üye sayısı 15’e düşmüş oldu. CHP artık il genel meclisinde tamamen etkisiz bir parti durumuna düştü.
O OY KİME AİT
Nejat Önder’in istifası ve İl Genel Meclis Başkanlığı’na seçilip AK Parti’ye geçmesinde en büyük etkenlerden biri de CHP içinde Önder’e oy veren diğer üye oldu. CHP, Nejat Önder’den ziyade kendi içinde bu oyu kullanan meclis üyesini aramaya başladı. O dönemde birkaç meclis üyesinin ismi kulislerden geçti. Her istifada “o oyu o vermiştir” denildi. Şerafettin Alkan’nın da o dönemde ismi geçmişti. Alkan’ının istifasının istenmesi bu önemli olayı bir kez daha gündeme getirdi. Şimdi CHP kanadında Nejat Önder’e o oyu Alkan vermiştir ve bu yüzden istifası istendiği konuşuluyor. İstifasının istenmesinde konuşulan başka konuların da olduğu belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde bunun da ortaya çıkacağı ifade ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.