ÇED Olumlu Kararı İptal Edildi

İlçeler 12.07.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

ÇED Olumlu Kararı İptal Edildi

Çanakkale İdare Mahkemesi, Bayramiç Kurşunlu Köyünde feldspat ocağı ve kırma eleme tesisi kapasite artışı projesinin ÇED olumlu raporunu iptal etti.
Kurşunlu Köyü sakinlerinin 2013 senesinden beri verdikleri mücadele mutlu sona ulaştı. Mücadele verenler arasında bulunan Avukat Ali Furkan Oğuz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “2013 yılından beri Bayramiç Kurşunlu Köyü’nde ve Troya şehirlerinden biri olan Skepsis’te verdiğimiz mücadelede bir kez daha kazandık! Çanakkale İdare Mahkemesi’nde Zafer Maden Nakliyat San. ve Tic. Ltd. Tarafından planlanan feldspat ocağı ve kırma eleme tesisi kapasite artışı projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED Olumlu kararının iptali istemli davamızda, mahkeme bugün tebliğ ettiği karar ile idari işlemin iptaline karar vermiştir. Tüm yaşam savunucularına saygı ile. Bu daha başlangıç” NE OLMUŞTU? Zafer Madencilik tarafından Bayramiç’in Kurşunlu Köyü’nde 2013-2014 yılları arasında feldspat madeni açılması planlanmış ve köylülerin mücadelesi sonucunda proje durdurulmak zorunda kalmıştı. 2014 yılında yapılması istenen maden çalışmalarına karşı köy sakinlerinden Bülent Özüören 22 günlük açlık grevi yapmıştı. Mücadele, Türkiye’nin her yerinden duyulmuş ve birçok çevre gönüllüsü de köy halkına destek vermişti.
Çanakkale İdare Mahkemesi, Bayramiç Kurşunlu Köyünde feldspat ocağı ve kırma eleme tesisi kapasite artışı projesinin ÇED olumlu raporunu iptal etti.

Kurşunlu Köyü sakinlerinin 2013 senesinden beri verdikleri mücadele mutlu sona ulaştı. Mücadele verenler arasında bulunan Avukat Ali Furkan Oğuz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “2013 yılından beri Bayramiç Kurşunlu Köyü’nde ve Troya şehirlerinden biri olan Skepsis’te verdiğimiz mücadelede bir kez daha kazandık! Çanakkale İdare Mahkemesi’nde Zafer Maden Nakliyat San. ve Tic. Ltd. Tarafından planlanan feldspat ocağı ve kırma eleme tesisi kapasite artışı projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED Olumlu kararının iptali istemli davamızda, mahkeme bugün tebliğ ettiği karar ile idari işlemin iptaline karar vermiştir. Tüm yaşam savunucularına saygı ile. Bu daha başlangıç”

NE OLMUŞTU?
Zafer Madencilik tarafından Bayramiç’in Kurşunlu Köyü’nde 2013-2014 yılları arasında feldspat madeni açılması planlanmış ve köylülerin mücadelesi sonucunda proje durdurulmak zorunda kalmıştı. 2014 yılında yapılması istenen maden çalışmalarına karşı köy sakinlerinden Bülent Özüören 22 günlük açlık grevi yapmıştı. Mücadele, Türkiye’nin her yerinden duyulmuş ve birçok çevre gönüllüsü de köy halkına destek vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.