Çanakkale’ye Kültür Merkezi Şart

Siyaset 11.01.2022 - 13:07, Güncelleme: 11.01.2022 - 13:07
 

Çanakkale’ye Kültür Merkezi Şart

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Devlet Tiyatrolarının Çanakkale’yi de turne planlarına dahil ettiğini söyledi. Ezine’de yeni yapılan Atatürk Kültür Merkezinin oyunlara ev sahipliği yapacağını belirten İskenderoğlu, Çanakkale’de bir kültür merkezi olmamasının ise büyük eksiklik olduğunu kaydetti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen çocuk şenlikleri büyük ilgi gördü. 10 Belediye ve Bakanlığın ortak projesi olan Çocuk Şenliği, Ezine Belediyesi tarafında yapılan Atatürk Kültür Merkezinde de gerçekleştirdi. Buradaki salonun Kültür Bakanlığı yetkililerinin de beğenisini kazandığını söyleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Yeni yıl hediyesi 10 belediyemizle birlikte bir proje yazdık. Çocuk Şenliği getirdik. Kültür Bakanlığımızın ve belediyelerimizin ortak çalışmasıyla. Kültür Bakanlığı Daire Başkanı da buradaydı.  O da şok oldu, burada bir kültür merkezi olmadığı için. Aslında Çanakkale, Devlet Tiyatroları’nın rotasında olması gereken bir şehir. O yüzden, Ezine Belediyemize ait bir kültür sarayı yaptık. Oradaki salonu çok beğendiler. Müjdeli haber vereyim tiyatro severlere, Devlet Tiyatroları’nın ajandasına girdik. Bundan sonra birçok oyun Ezine’de, belediyemizin yaptığı kültür sarayında gerçekleşecek. Oranın akustiğini, ses sistemlerini çok beğendiler. Çocuk Şenliği’nde de inanılmaz bir keyif aldım ama biraz da boynumuz büküldü. Yani daha büyük salonlarda çocuklarımızın hak ettiği şenlikleri yapmak istiyoruz. Parti gözetmeden bu konuda destek vermek istiyoruz. Eğer proje yazarlarsa, diğer partilerin belediye başkanlarına da destek veririz. . Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte, Çanakkale’miz için, hemşehrilerimiz için, çocuklarımız için ne yapsak az diyoruz. Bu gibi etkinliklerimizin, tüm beldelerimizde, ilçelerimizde artarak devam etmesini istiyoruz” dedi.  Çanakkale’de bir Kültür merkezi olmamasının büyük eksiklik olduğunu da söyleyen İskenderoğlu, “Ben siyaset yaptığım günden beri bir Kültür Sarayı hayalimiz var. Bunu defaten belediye başkanına da dile getirdik. Hatta benim şahit olduğum, basının önünde, bakan ‘Yer göster, yapalım Kültür Sarayı’ dedi. Bu bölgede müzayedeler yok. Benim hayalim, içinde müzayedelerin olduğu, açık artırmaların olabileceği, Çanakkale’ye yakışır büyük bir Kültür Sarayı. Ancak bize bir türlü yer gösteren olmadı. Dertlenen olmadı. Siyaset dertlenme işidir. Biz bir yer arıyoruz ve yapacağız. İÇDAŞ Kongre Merkezi’ni de biliyorsunuz üniversitemize biz yaptırdık. Ama tiyatro salonu ve konferans salonu ayrı şeyler. Devlet Tiyatroları’nı daha sık getirmek istiyoruz. Benim içinde olduğum komisyon hasebiyle Kültür Bakanımızla da yakın çalışma grubundayız. Ulaştırma, İmar ve Turizm Komisyonu’nda sözcüyüm ben. Orada daha sık görüşüyoruz ve bu konuyu sürekli dile getiriyoruz. Birçok ortak projemiz var Kültür Bakanlığı ile birlikte yapmak istediğimiz. Çanakkale kırsalındaki ve merkezdeki 5 bin kadını sinemaya götüreceğiz. Sinema Genel Müdürümüze bir proje yazdı derneğimiz. Onlara sinema keyfini yaşatacağız” diye konuştu. 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Devlet Tiyatrolarının Çanakkale’yi de turne planlarına dahil ettiğini söyledi. Ezine’de yeni yapılan Atatürk Kültür Merkezinin oyunlara ev sahipliği yapacağını belirten İskenderoğlu, Çanakkale’de bir kültür merkezi olmamasının ise büyük eksiklik olduğunu kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen çocuk şenlikleri büyük ilgi gördü. 10 Belediye ve Bakanlığın ortak projesi olan Çocuk Şenliği, Ezine Belediyesi tarafında yapılan Atatürk Kültür Merkezinde de gerçekleştirdi. Buradaki salonun Kültür Bakanlığı yetkililerinin de beğenisini kazandığını söyleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Yeni yıl hediyesi 10 belediyemizle birlikte bir proje yazdık. Çocuk Şenliği getirdik. Kültür Bakanlığımızın ve belediyelerimizin ortak çalışmasıyla. Kültür Bakanlığı Daire Başkanı da buradaydı.  O da şok oldu, burada bir kültür merkezi olmadığı için. Aslında Çanakkale, Devlet Tiyatroları’nın rotasında olması gereken bir şehir. O yüzden, Ezine Belediyemize ait bir kültür sarayı yaptık. Oradaki salonu çok beğendiler. Müjdeli haber vereyim tiyatro severlere, Devlet Tiyatroları’nın ajandasına girdik. Bundan sonra birçok oyun Ezine’de, belediyemizin yaptığı kültür sarayında gerçekleşecek. Oranın akustiğini, ses sistemlerini çok beğendiler. Çocuk Şenliği’nde de inanılmaz bir keyif aldım ama biraz da boynumuz büküldü. Yani daha büyük salonlarda çocuklarımızın hak ettiği şenlikleri yapmak istiyoruz. Parti gözetmeden bu konuda destek vermek istiyoruz. Eğer proje yazarlarsa, diğer partilerin belediye başkanlarına da destek veririz. . Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte, Çanakkale’miz için, hemşehrilerimiz için, çocuklarımız için ne yapsak az diyoruz. Bu gibi etkinliklerimizin, tüm beldelerimizde, ilçelerimizde artarak devam etmesini istiyoruz” dedi. 

Çanakkale’de bir Kültür merkezi olmamasının büyük eksiklik olduğunu da söyleyen İskenderoğlu, “Ben siyaset yaptığım günden beri bir Kültür Sarayı hayalimiz var. Bunu defaten belediye başkanına da dile getirdik. Hatta benim şahit olduğum, basının önünde, bakan ‘Yer göster, yapalım Kültür Sarayı’ dedi. Bu bölgede müzayedeler yok. Benim hayalim, içinde müzayedelerin olduğu, açık artırmaların olabileceği, Çanakkale’ye yakışır büyük bir Kültür Sarayı. Ancak bize bir türlü yer gösteren olmadı. Dertlenen olmadı. Siyaset dertlenme işidir. Biz bir yer arıyoruz ve yapacağız. İÇDAŞ Kongre Merkezi’ni de biliyorsunuz üniversitemize biz yaptırdık. Ama tiyatro salonu ve konferans salonu ayrı şeyler. Devlet Tiyatroları’nı daha sık getirmek istiyoruz. Benim içinde olduğum komisyon hasebiyle Kültür Bakanımızla da yakın çalışma grubundayız. Ulaştırma, İmar ve Turizm Komisyonu’nda sözcüyüm ben. Orada daha sık görüşüyoruz ve bu konuyu sürekli dile getiriyoruz. Birçok ortak projemiz var Kültür Bakanlığı ile birlikte yapmak istediğimiz. Çanakkale kırsalındaki ve merkezdeki 5 bin kadını sinemaya götüreceğiz. Sinema Genel Müdürümüze bir proje yazdı derneğimiz. Onlara sinema keyfini yaşatacağız” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.