Çanakkale’nin Dev Sağlık Yatırımı Yıl Sonunda Hizmete Girecek

Güncel 26.04.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale’nin Dev Sağlık Yatırımı Yıl Sonunda Hizmete Girecek

Çanakkale’de Radar tepesi eteklerinde, TOKİ konutları yakınında 100 dönümlük arazide yapımına başlanan 400 Yataklı Çanakkale devlet Hastanesi inşaatı bütün hızıyla sürerken, bloklar da yükselmeye başladı.
4 Mart 2014 tarihinde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan Çanakkale’nin modern devlet hastanesi binasının hızla devam ettiğini belirten yetkililer, 100 Dönümlük Arazi Üzerinde Yapılıyor “Yeni hastane binamız TOKİ binaların bulunduğu bölgede 100 dönüme yakın arazide yapılıyor. Hastane mevcut merkez ve ek bina kapalı alanlarının toplamının 4 katı büyüklükte olacak. Hastanenin üç etrafı ormanlarla kaplı olacak. İki ayrı dev binanın altında kapalı otopark, kendi içerisinde sosyal alanları bulunacak hastane, uluslararası standartlara sahip olacak. Lüks bir otel görünümünde inşa edilecek yeni hastane binası donanım anlamında da çok lüks ve konforlu bir yapıda olacak. Teknolojinin ulaştığı tüm sistemlerin içine toplandığı en gelişmiş proje olarak hayata geçirilecek hastane Türkiye’de örnek tek proje olacak. Hastane iki ayrı bina arasında yer alan polikliniklerden oluşacak. Ayrıca iki binanın ortasında iki katlı ve üzerinde sosyal alanların bulunduğu ağaçlandırılarak çevre düzenlemesi yapılan büyük bir alan da bulunacak. Bu yapı Acil Servis ve buraya bağlı ameliyathaneleri içinde barındıracak. Ayrıca bu bölümde acil servise ait MR, Röntgen ve Tomografi merkezi yer alacak. Yana kısımlarda yer alan binalar yataklı tedaviye ayrılacak. 400 yataklı bu bölümde özel odalar, iki, üç ve maksimum 4 kişilik odalar da yer alacak. 2015 yılı sonunda hizmete girmesi planlanan yeni devlet hastanesi binamız tamamlandığında ilimizin sağlık açısından önemli bir eksikliği giderilmiş olacak” dedi.
Çanakkale’de Radar tepesi eteklerinde, TOKİ konutları yakınında 100 dönümlük arazide yapımına başlanan 400 Yataklı Çanakkale devlet Hastanesi inşaatı bütün hızıyla sürerken, bloklar da yükselmeye başladı.

4 Mart 2014 tarihinde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan Çanakkale’nin modern devlet hastanesi binasının hızla devam ettiğini belirten yetkililer,

100 Dönümlük Arazi Üzerinde Yapılıyor

“Yeni hastane binamız TOKİ binaların bulunduğu bölgede 100 dönüme yakın arazide yapılıyor. Hastane mevcut merkez ve ek bina kapalı alanlarının toplamının 4 katı büyüklükte olacak. Hastanenin üç etrafı ormanlarla kaplı olacak. İki ayrı dev binanın altında kapalı otopark, kendi içerisinde sosyal alanları bulunacak hastane, uluslararası standartlara sahip olacak. Lüks bir otel görünümünde inşa edilecek yeni hastane binası donanım anlamında da çok lüks ve konforlu bir yapıda olacak. Teknolojinin ulaştığı tüm sistemlerin içine toplandığı en gelişmiş proje olarak hayata geçirilecek hastane Türkiye’de örnek tek proje olacak. Hastane iki ayrı bina arasında yer alan polikliniklerden oluşacak. Ayrıca iki binanın ortasında iki katlı ve üzerinde sosyal alanların bulunduğu ağaçlandırılarak çevre düzenlemesi yapılan büyük bir alan da bulunacak. Bu yapı Acil Servis ve buraya bağlı ameliyathaneleri içinde barındıracak. Ayrıca bu bölümde acil servise ait MR, Röntgen ve Tomografi merkezi yer alacak. Yana kısımlarda yer alan binalar yataklı tedaviye ayrılacak. 400 yataklı bu bölümde özel odalar, iki, üç ve maksimum 4 kişilik odalar da yer alacak. 2015 yılı sonunda hizmete girmesi planlanan yeni devlet hastanesi binamız tamamlandığında ilimizin sağlık açısından önemli bir eksikliği giderilmiş olacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.