Çanakkale’de Bir İlk “Çanakkale Sizinle Gurur Duyuyor”

Güncel 01.08.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale’de Bir İlk “Çanakkale Sizinle Gurur Duyuyor”

Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Çanakkale Wiluse Turizm işletmesi birlikteliğiyle Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın destekleriyle Anzak ˮKulaçlarla Barışaˮ Gelibolu Anı yüzüşü gerçekleştirildi.
ANZAK KOYUNA 100 ADET BARIŞ ÇELENGİ BIRAKILDI Yerli ve yabancı 1.000’e yakın yüzücünün katılımıyla, 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü saat 11:00’de ‘Kulaçlar Barışa’ temasıyla düzenlenen yüzme etkinliği; Çanakkale Savaşı sırasında Anzakların Gelibolu Yarımadası'nda çıkarma yaptıkları, uluslararası öneme sahip ve her yıl binlerce yerli-yabancı insan tarafından ziyaret edilen tarihi Anzak Koyu’nda düzenlendi. Etkinlik, yüzücülerin kıyıdan 1915 metre açıkta bir gemiden atlamasıyla başladı ve parkuru bitirenlere derecelendirme yapılmaksızın seri numaralı özel anı madalyası verildi. Starttan hemen önce ise suya 100 adet barış çelengi bırakıldı. “KULAÇLARLA BARIŞA” TMOK Başkan Yardımcısı ve Gelibolu 1915 Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, “Bu özel anı etkinliği ile Türkiye’de, Olimpik değerleri (mükemmellik, dostluk, saygı) ve temel Olimpik ilkeleri (ayrımcılığa karşı olmak, sürdürülebilirlik, insana odaklanmak, evrensellik, dayanışma, spor, eğitim ve kültür ittifakı)  benimsemiş, Olimpik Hareket’e inanan Olimpik insanların varlığını dünyaya göstermek istedik. İnsanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümü nedeniyle, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği barışçıl bakış açısıyla bu olayı anmaya, orada savaşanların torunlarını sporla kaynaştırmaya davet ettik. ‘Dostluk ve Barış’ ile ‘Herkes İçin Spor’ diyoruz” dedi. "ÇANAKKALEDE BiR iLK!" Etkinliği düzenleyen Wiluse Turizm acentesi genel müdürü Ahmet Çelik etkinliğin Çanakkale için çok önemli olduğunu ve Wiluse Turizm olarak Çanakkale’ye yeni bir turizm ürünü kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çelik; “Etkinliği Anzak Koyunda TMOK ile gercekleştirdiğimiz "Kulaçlarla Barışa" Gelibolu Anı Yüzüşü etkinliğine 1.000 e yakın yüzücü katıldı, Wilusa Turizm olarak Çanakkalemize yeni bir Turizm ürünü kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ...” sözleriyle duygularını paylaştı.
Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Çanakkale Wiluse Turizm işletmesi birlikteliğiyle Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın destekleriyle Anzak ˮKulaçlarla Barışaˮ Gelibolu Anı yüzüşü gerçekleştirildi.

ANZAK KOYUNA 100 ADET BARIŞ ÇELENGİ BIRAKILDI

Yerli ve yabancı 1.000’e yakın yüzücünün katılımıyla, 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü saat 11:00’de ‘Kulaçlar Barışa’ temasıyla düzenlenen yüzme etkinliği; Çanakkale Savaşı sırasında Anzakların Gelibolu Yarımadası'nda çıkarma yaptıkları, uluslararası öneme sahip ve her yıl binlerce yerli-yabancı insan tarafından ziyaret edilen tarihi Anzak Koyu’nda düzenlendi. Etkinlik, yüzücülerin kıyıdan 1915 metre açıkta bir gemiden atlamasıyla başladı ve parkuru bitirenlere derecelendirme yapılmaksızın seri numaralı özel anı madalyası verildi. Starttan hemen önce ise suya 100 adet barış çelengi bırakıldı.

“KULAÇLARLA BARIŞA”

TMOK Başkan Yardımcısı ve Gelibolu 1915 Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, “Bu özel anı etkinliği ile Türkiye’de, Olimpik değerleri (mükemmellik, dostluk, saygı) ve temel Olimpik ilkeleri (ayrımcılığa karşı olmak, sürdürülebilirlik, insana odaklanmak, evrensellik, dayanışma, spor, eğitim ve kültür ittifakı)  benimsemiş, Olimpik Hareket’e inanan Olimpik insanların varlığını dünyaya göstermek istedik. İnsanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümü nedeniyle, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği barışçıl bakış açısıyla bu olayı anmaya, orada savaşanların torunlarını sporla kaynaştırmaya davet ettik. ‘Dostluk ve Barış’ ile ‘Herkes İçin Spor’ diyoruz” dedi.

"ÇANAKKALEDE BiR iLK!"

Etkinliği düzenleyen Wiluse Turizm acentesi genel müdürü Ahmet Çelik etkinliğin Çanakkale için çok önemli olduğunu ve Wiluse Turizm olarak Çanakkale’ye yeni bir turizm ürünü kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çelik; “Etkinliği Anzak Koyunda TMOK ile gercekleştirdiğimiz "Kulaçlarla Barışa" Gelibolu Anı Yüzüşü etkinliğine 1.000 e yakın yüzücü katıldı, Wilusa Turizm olarak Çanakkalemize yeni bir Turizm ürünü kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ...” sözleriyle duygularını paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.