Çanakkale OSB Yatırım İçin Daha Cazip Hale Geldi

Güncel 27.04.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale OSB Yatırım İçin Daha Cazip Hale Geldi

Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale Belediyesinin hazırladığı proje ile yatırımcı için daha cazip hale geldi. GMKA’nın desteklediği proje ile organize sanayi bölgesi hem atık maliyetlerini hem de yatırım maliyetlerini düşüren proje tamamlandı.
Çanakkale Belediyesi’nin Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için hazırladığı Organize Sanayi Bölgesi Atık Suyunun Kentsel Teknik Altyapıya Bağlanması Projesi tamamlandı. Projeyle Çanakkale OSB’nin atık sularını Belediyenin biyolojik arıtma tesisine akıtması için gün sayılıyor. Projenin Çanakkale’ye en büyük katkısı OSB’ye gelecek yatırımlar için oluşan atık maliyeti ve buna bağlı yatırım maliyetlerinde yaşanacak düşüş olacak. Böylece OSB bölgenin cazip yatırım merkezi haline gelmesi için önemli bir adım daha atmış olacak. Projenin Çanakkale’ye en büyük katkısı OSB’ye gelecek yatırımlar için oluşan atık maliyeti ve buna bağlı yatırım maliyetlerinde yaşanacak düşüş olacak. Böylece OSB bölgenin en cazip yatırım merkezi haline gelecek. Çanakkale Belediyesi, 2015 Yılında Ajans hibe programlarına Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi Yönetimiyle birlikte hazırladığı Küçük Ölçekli Altyapı Projesiyle, Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi’nin atık suyu çevreye zarar vermeden bertaraf edilecek. Proje ile kentsel gelişme sınırları ile bütünleşmiş Organize Sanayi Bölgesi’nin hali hazırda foseptik sistemi ile toplanan ve işletmelere ek maliyet oluşturan taşıma sistemi ile bertaraf edilen atık suyunun, atıksu arıtma tesisine iletilmesi için gerekli terfi istasyonu ve terfi hattını yapmak; soruna bütüncül, sürdürülebilir ve ekonomik bir çözüm üretmek ve kentsel ekonomik kalkınmanın sürdürülebilir gelişimi ve iş yatırım ortamının geliştirilmesinde etkin ve etkili bir role sahip OSB ve belediyenin birlikte iş yapabilme kabiliyetinin geliştirilmesi amaçlandı. Toplam bütçesi 942 bin TL olan ve GMKA’nın 565 bin TL destek verdiği projeyle, Çanakkale OSB’nin hali hazırda fosseptik sistemi ile toplanan ve atık suyun, Çanakkale Belediyesinin ileri biyolojik atıksu arıtma tesisine iletilmesi için gerekli terfi istasyonu ve 3 km uzunluğunda bir terfi hattı yapıldı ve proje tamamlandı.
Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale Belediyesinin hazırladığı proje ile yatırımcı için daha cazip hale geldi. GMKA’nın desteklediği proje ile organize sanayi bölgesi hem atık maliyetlerini hem de yatırım maliyetlerini düşüren proje tamamlandı.

Çanakkale Belediyesi’nin Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için hazırladığı Organize Sanayi Bölgesi Atık Suyunun Kentsel Teknik Altyapıya Bağlanması Projesi tamamlandı. Projeyle Çanakkale OSB’nin atık sularını Belediyenin biyolojik arıtma tesisine akıtması için gün sayılıyor. Projenin Çanakkale’ye en büyük katkısı OSB’ye gelecek yatırımlar için oluşan atık maliyeti ve buna bağlı yatırım maliyetlerinde yaşanacak düşüş olacak. Böylece OSB bölgenin cazip yatırım merkezi haline gelmesi için önemli bir adım daha atmış olacak. Projenin Çanakkale’ye en büyük katkısı OSB’ye gelecek yatırımlar için oluşan atık maliyeti ve buna bağlı yatırım maliyetlerinde yaşanacak düşüş olacak. Böylece OSB bölgenin en cazip yatırım merkezi haline gelecek.

Çanakkale Belediyesi, 2015 Yılında Ajans hibe programlarına Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi Yönetimiyle birlikte hazırladığı Küçük Ölçekli Altyapı Projesiyle, Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi’nin atık suyu çevreye zarar vermeden bertaraf edilecek.

Proje ile kentsel gelişme sınırları ile bütünleşmiş Organize Sanayi Bölgesi’nin hali hazırda foseptik sistemi ile toplanan ve işletmelere ek maliyet oluşturan taşıma sistemi ile bertaraf edilen atık suyunun, atıksu arıtma tesisine iletilmesi için gerekli terfi istasyonu ve terfi hattını yapmak; soruna bütüncül, sürdürülebilir ve ekonomik bir çözüm üretmek ve kentsel ekonomik kalkınmanın sürdürülebilir gelişimi ve iş yatırım ortamının geliştirilmesinde etkin ve etkili bir role sahip OSB ve belediyenin birlikte iş yapabilme kabiliyetinin geliştirilmesi amaçlandı.

Toplam bütçesi 942 bin TL olan ve GMKA’nın 565 bin TL destek verdiği projeyle, Çanakkale OSB’nin hali hazırda fosseptik sistemi ile toplanan ve atık suyun, Çanakkale Belediyesinin ileri biyolojik atıksu arıtma tesisine iletilmesi için gerekli terfi istasyonu ve 3 km uzunluğunda bir terfi hattı yapıldı ve proje tamamlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.