Çanakkale O Projeyi Elinden Kaçırdı mı?

Güncel 28.12.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale O Projeyi Elinden Kaçırdı mı?

Çanakkale Turizminin gelişmesi açısından büyük önem arz eden ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının daha önce projelendirdiği ve yapılması için çaba gösterdiği fakat bir türlü yapılamayan Kurvaziyer Limanın Balıkesir’in Ayvalık ilçesine yapılacağı iddia ediliyor.
İddiaya göre, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Ankara’da limanın Ayvalık’a yapılacağı sözünü aldığı söyleniyor. canakkaleberberi.blogspot.com.tr haberi şu şekilde; “Çanakkale'nin geleceği için önemli bir proje olan ve aslında harekete geçilen kruvazer limanı işinde Çanakkalelileri şok eden bir gelişme yaşandı. Uyuyan kenti uyandırmak isteyenlerin "mutlaka yapılmalı" dedikleri kruvazer limanı, Çanakkale'de bazı işgüzar statükocular tarafından engellenmişti. Yapılan fizibilitelerle liman için yer planları önerilirken, Çanakkale'nin olduğu yerde saymasını isteyenler bu projeye karşı çıkmışlar, ellerinden geleni de yapmışlardı. Şimdi Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Ankara'da bu limanın Ayalık'a yapılması sözünü aldığı konuşuluyor.  Çanakkale'nin "istemezükçüleri" için bir gazete "kına yaksınlar" diye manşet atmış. Onlar kına yaksalar ne olur ki. Olan Çanakkale'ye oluyor. Milyonlarca turistin üstelik varlıklı turistin kruvazerlerle bu kente el sallayıp geçişini izleyeceğiz yine. Su akar Çanakkaleli bakar misali. “   Kruvaziyer limanı ne demek? Organize turlar ile seyahat eden kişilerin taşındığı yolcu gemilerinin (kruvaziyer gemilerin) bağlandığı, günün teknolojisine uygun yolcu gemisine hizmet vermek amacıyla liman hizmetlerinin (elektrik, jeneratör, su, telefon, internet ve benzeri teknik bağlantı noktaları ve hatlarının) sağlandığı, yolcularla ilgili gümrüklü alan hizmetlerinin görüldüğü, ülke tanıtımı ve imajını üst seviyeye çıkaracak turizm amaçlı (yeme-içme tesisleri, alışveriş merkezleri, haberleşme ve ulaştırmaya yönelik üniteler, danışma, enformasyon ve banka hizmetleri, konaklama üniteleri, ofis binalar) fonksiyonlara sahip olup, kruvaziyer gemilerin yanaşmasına ve yolcuları indirmeye müsait deniz yapıları ve yan tesislerinin yer aldığı liman olarak tanımlanıyor.
Çanakkale Turizminin gelişmesi açısından büyük önem arz eden ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının daha önce projelendirdiği ve yapılması için çaba gösterdiği fakat bir türlü yapılamayan Kurvaziyer Limanın Balıkesir’in Ayvalık ilçesine yapılacağı iddia ediliyor.

İddiaya göre, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Ankara’da limanın Ayvalık’a yapılacağı sözünü aldığı söyleniyor.

canakkaleberberi.blogspot.com.tr haberi şu şekilde;

“Çanakkale'nin geleceği için önemli bir proje olan ve aslında harekete geçilen kruvazer limanı işinde Çanakkalelileri şok eden bir gelişme yaşandı. Uyuyan kenti uyandırmak isteyenlerin "mutlaka yapılmalı" dedikleri kruvazer limanı, Çanakkale'de bazı işgüzar statükocular tarafından engellenmişti.

Yapılan fizibilitelerle liman için yer planları önerilirken, Çanakkale'nin olduğu yerde saymasını isteyenler bu projeye karşı çıkmışlar, ellerinden geleni de yapmışlardı. Şimdi Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Ankara'da bu limanın Ayalık'a yapılması sözünü aldığı konuşuluyor. 

Çanakkale'nin "istemezükçüleri" için bir gazete "kına yaksınlar" diye manşet atmış. Onlar kına yaksalar ne olur ki. Olan Çanakkale'ye oluyor. Milyonlarca turistin üstelik varlıklı turistin kruvazerlerle bu kente el sallayıp geçişini izleyeceğiz yine. Su akar Çanakkaleli bakar misali. “

 

Kruvaziyer limanı ne demek?

Organize turlar ile seyahat eden kişilerin taşındığı yolcu gemilerinin (kruvaziyer gemilerin) bağlandığı, günün teknolojisine uygun yolcu gemisine hizmet vermek amacıyla liman hizmetlerinin (elektrik, jeneratör, su, telefon, internet ve benzeri teknik bağlantı noktaları ve hatlarının) sağlandığı, yolcularla ilgili gümrüklü alan hizmetlerinin görüldüğü, ülke tanıtımı ve imajını üst seviyeye çıkaracak turizm amaçlı (yeme-içme tesisleri, alışveriş merkezleri, haberleşme ve ulaştırmaya yönelik üniteler, danışma, enformasyon ve banka hizmetleri, konaklama üniteleri, ofis binalar) fonksiyonlara sahip olup, kruvaziyer gemilerin yanaşmasına ve yolcuları indirmeye müsait deniz yapıları ve yan tesislerinin yer aldığı liman olarak tanımlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.