Çanakkale Devlet Hastanesinde ʹAnne Oteliʹ hizmeti

Güncel 26.01.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale Devlet Hastanesinde ʹAnne Oteliʹ hizmeti

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde, yeni doğan bebeklerin anne sütünden mahrum kalmamaları ve doğum yapan annelerin hastanede rahatça kalabilmeleri için ʹAnne Oteliʹ hizmeti veriliyor.
Çanakkale'de 3 ay önce hizmet vermeye başlayan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde doğum yapan anneler, Yenidoğan Yoğun Bakım Servisinde tedavi gören bebeklerinden mahrum kalmıyor ve sütlerini de bu sayede rahatça verebiliyor. İki kişilik odalardan oluşan 'Anne Oteli'nde 4 oda bulunuyor ve 8 anne kalabiliyor. Annelere sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 öğün yemek de veriliyor. 'Anne Oteli'nde banyo, tuvalet, televizyon, dinlenme alanı ve süt sağma makineleri de bulunuyor. Ayrıca ücretsiz olarak verilen bu hizmet sayesinde, tedavi gören bebekler ile anneleri arasındaki duygusal bağın güçlendirilmesi de sağlanıyor. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinin 100 yıla yakın bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Hastane Başhekimi Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, yeni Devlet Hastanesi binasına 3 ay önce taşındıklarını belirtti. Anne Oteli'nin 20 gün önce hizmet vermeye başladığını söyleyen Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, "Hastanemizde şu anda yaklaşık 36 tane yenidoğan yoğun bakım ünitesi mevcut. Bu yoğun bakım ünitelerinde yatan bebeklerimiz için hastanemizde düzenli beslenmeleri ve anneleri tarafından emzirilebilmeleri için konforlu içerisinde kendine ait tuvaleti, banyosu ve mutfağı olan, ortak dinlenme ve sohbet alanlarının yer aldığı 'Anne Oteli' hizmeti veriliyor. Bu hizmet sayesinde bebeklerimizin normal gelişimlerini sağlamaları ve annelerinin de rahat etmeleri planlanıyor. Şu anda 6+2, 6 anne, 2 gebe yatağı şeklinde 8 anne misafir edilebiliyor. Bu anne otelinde daha çok düşük ağırlıklı prematüre dediğimiz yoğun bakım ihtiyacı olan ve küvezden ayırmadığımız bebeklerin anneleri konaklayabiliyor" dedi. Hastanede, 5 gün önce Hilal Ergil isimli bir kız çocuğu dünyaya getiren Çan ilçesi Cicikler köyünden Birgül Ergil, "Hastanedeki bu 'Anne otel' hizmeti ile çocuğumdan ayrı kalmıyorum. Çocuğuma süt vermem daha kolay oluyor. Eğer köyüme gitseydim, çocuğumu görme şansım kısıtlı olacaktı. Hem de süt ulaştıramayacaktım. Anne Otelinde kalıyoruz. Burada rahatız ve her şeyden çok memnunuz" şeklinde konuştu. Hastaneye 37 haftalık bebeği Kumsal Kaçar'ı tedaviye getiren Gökçeada'da yaşayan Ayşe Kaçar, 4 gün boyunca 'Anne Otel'inde kaldığını ifade ederek, " 'Anne Oteli' hizmetinden çok memnun kaldık. Hastanede verilen hizmet ile bebeğin bakımı çok güzeldi. Gökçeada'da böyle bir imkan yok. Gelip gitme konusunda sıkıntısı oluyor. Bebeğim tedavi için 3-4 akşam yoğun bakım ünitesinde kaldı. O sırada bende bu anne otelinde kaldım" dedi.
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde, yeni doğan bebeklerin anne sütünden mahrum kalmamaları ve doğum yapan annelerin hastanede rahatça kalabilmeleri için ʹAnne Oteliʹ hizmeti veriliyor.

Çanakkale'de 3 ay önce hizmet vermeye başlayan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde doğum yapan anneler, Yenidoğan Yoğun Bakım Servisinde tedavi gören bebeklerinden mahrum kalmıyor ve sütlerini de bu sayede rahatça verebiliyor. İki kişilik odalardan oluşan 'Anne Oteli'nde 4 oda bulunuyor ve 8 anne kalabiliyor. Annelere sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 öğün yemek de veriliyor. 'Anne Oteli'nde banyo, tuvalet, televizyon, dinlenme alanı ve süt sağma makineleri de bulunuyor. Ayrıca ücretsiz olarak verilen bu hizmet sayesinde, tedavi gören bebekler ile anneleri arasındaki duygusal bağın güçlendirilmesi de sağlanıyor.
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinin 100 yıla yakın bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Hastane Başhekimi Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, yeni Devlet Hastanesi binasına 3 ay önce taşındıklarını belirtti. Anne Oteli'nin 20 gün önce hizmet vermeye başladığını söyleyen Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, "Hastanemizde şu anda yaklaşık 36 tane yenidoğan yoğun bakım ünitesi mevcut. Bu yoğun bakım ünitelerinde yatan bebeklerimiz için hastanemizde düzenli beslenmeleri ve anneleri tarafından emzirilebilmeleri için konforlu içerisinde kendine ait tuvaleti, banyosu ve mutfağı olan, ortak dinlenme ve sohbet alanlarının yer aldığı 'Anne Oteli' hizmeti veriliyor. Bu hizmet sayesinde bebeklerimizin normal gelişimlerini sağlamaları ve annelerinin de rahat etmeleri planlanıyor. Şu anda 6+2, 6 anne, 2 gebe yatağı şeklinde 8 anne misafir edilebiliyor. Bu anne otelinde daha çok düşük ağırlıklı prematüre dediğimiz yoğun bakım ihtiyacı olan ve küvezden ayırmadığımız bebeklerin anneleri konaklayabiliyor" dedi.
Hastanede, 5 gün önce Hilal Ergil isimli bir kız çocuğu dünyaya getiren Çan ilçesi Cicikler köyünden Birgül Ergil, "Hastanedeki bu 'Anne otel' hizmeti ile çocuğumdan ayrı kalmıyorum. Çocuğuma süt vermem daha kolay oluyor. Eğer köyüme gitseydim, çocuğumu görme şansım kısıtlı olacaktı. Hem de süt ulaştıramayacaktım. Anne Otelinde kalıyoruz. Burada rahatız ve her şeyden çok memnunuz" şeklinde konuştu.
Hastaneye 37 haftalık bebeği Kumsal Kaçar'ı tedaviye getiren Gökçeada'da yaşayan Ayşe Kaçar, 4 gün boyunca 'Anne Otel'inde kaldığını ifade ederek, " 'Anne Oteli' hizmetinden çok memnun kaldık. Hastanede verilen hizmet ile bebeğin bakımı çok güzeldi. Gökçeada'da böyle bir imkan yok. Gelip gitme konusunda sıkıntısı oluyor. Bebeğim tedavi için 3-4 akşam yoğun bakım ünitesinde kaldı. O sırada bende bu anne otelinde kaldım" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.