Çanakkale Belediyesinden Askıda Fatura Dayanışması

Güncel 24.05.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale Belediyesinden Askıda Fatura Dayanışması

Çanakkale Belediyesi tarafından bayram öncesinde başlatılan sosyal yardımlaşma projesi ‘Askıda Fatura’ uygulamasında, su faturasını ödeyemeyen ihtiyaç sahiplerine ait toplam 1721 TL tutarında 21 fatura ödendi.
Çanakkale Belediyesi, pandemi döneminde su faturasını ödeyemeyen vatandaşlar için Su İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Destek İşleri Müdürlüğü ile birlikte  ‘Askıda Fatura’ uygulamasını bayram öncesinde devreye soktu.  Pandemi dönemi boyunca ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak amacıyla devam edecek projede toplam 1721 TL tutarında 21 fatura ödendi. Ayrıca hala daha bekleyen 21 fatura olduğu gözlendi. İlgili sayılar, yapılan işlemlerin ardından güncel olarak sitede gösteriliyor.  “Pandemi Dar Gelirli İnsanları Daha da Zora Soktu” Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Toplantısı’nda uygulama ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Askıda Fatura uygulamasına başladık. Su faturasını ödeme güçlüğü çeken kentlilerimize, Askıda Fatura uygulamasını başlattık. İsmail Bayraktar hemşehrimizin yazılım desteği ile başlattık. Belediye binalarına ve muhtarlıklarda bulunan iletişim masalarına ihtiyaç sahipleri şahsen başvurabiliyorlar. Web sitesi üzerinden de başvuru yapabiliyor ihtiyaç sahipleri. Bu başvurular Sosyal Destek Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye alınıyor, yerinde tespit yapılıyor. Bir kişiye ait en fazla iki fatura sisteme eklenebiliyor. Askıya asılan faturada da sadece fatura tutarı görülüyor. Kime ait olduğunuzu bilmiyorsunuz. Gönüllü vatandaşlar direkt olarak bu faturayı web sitesi üzerinden ödeyebiliyorlar. Dayanışma dönemi bu pandemi dar gelirli insanları daha da zora soktu. Dayanışacağız, elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde bilgi verdi.
Çanakkale Belediyesi tarafından bayram öncesinde başlatılan sosyal yardımlaşma projesi ‘Askıda Fatura’ uygulamasında, su faturasını ödeyemeyen ihtiyaç sahiplerine ait toplam 1721 TL tutarında 21 fatura ödendi.

Çanakkale Belediyesi, pandemi döneminde su faturasını ödeyemeyen vatandaşlar için Su İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Destek İşleri Müdürlüğü ile birlikte  ‘Askıda Fatura’ uygulamasını bayram öncesinde devreye soktu.
 Pandemi dönemi boyunca ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak amacıyla devam edecek projede toplam 1721 TL tutarında 21 fatura ödendi. Ayrıca hala daha bekleyen 21 fatura olduğu gözlendi. İlgili sayılar, yapılan işlemlerin ardından güncel olarak sitede gösteriliyor.
 “Pandemi Dar Gelirli İnsanları Daha da Zora Soktu”
Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Toplantısı’nda uygulama ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Askıda Fatura uygulamasına başladık. Su faturasını ödeme güçlüğü çeken kentlilerimize, Askıda Fatura uygulamasını başlattık. İsmail Bayraktar hemşehrimizin yazılım desteği ile başlattık. Belediye binalarına ve muhtarlıklarda bulunan iletişim masalarına ihtiyaç sahipleri şahsen başvurabiliyorlar. Web sitesi üzerinden de başvuru yapabiliyor ihtiyaç sahipleri. Bu başvurular Sosyal Destek Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye alınıyor, yerinde tespit yapılıyor. Bir kişiye ait en fazla iki fatura sisteme eklenebiliyor. Askıya asılan faturada da sadece fatura tutarı görülüyor. Kime ait olduğunuzu bilmiyorsunuz. Gönüllü vatandaşlar direkt olarak bu faturayı web sitesi üzerinden ödeyebiliyorlar. Dayanışma dönemi bu pandemi dar gelirli insanları daha da zora soktu. Dayanışacağız, elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.