Çanakkale Belediyesi, Tarzı, Scotter

Yaşam 29.03.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale Belediyesi, Tarzı, Scotter

Birçok şehirde kullanılan elektrikli scooterların Çanakkale’ye geleceği haberinin ardından vatandaşlar heyecanla yeni uygulamayı bekliyordu. Duraklarının konulması ile başlayan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz gün şehre ‘tazı’ scooterlar yerleştirildi.
Çanakkale Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi (ÇABİS)’in kurulmasının ve vatandaşların yoğun talebinin ardından Çanakkale Belediyesi, sağlıklı ulaşım için uygulamayı genişleterek Çanakkale’ye elektrikli scooterların gelmesi için çalışmalarını başlatmıştı. İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok şehirde çokça kullanılan elektrikli scooterların Çanakkale’de de hizmet verecek olması vatandaşlar arasında heyecan uyandırmıştı. Hem seyahat amaçlı hem de gezmek amacıyla kullanılan elektrikli scooterlar için çalışmaların başlatıldığının müjdesini ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan vermişti. Geçtiğimiz aylarda belediye personeli tarafından şehrin birçok farklı noktasına sarı renkli elektrikli scooter duraklarının konulması ile çalışmanın sonuna gelindiği ortaya koyuldu. Birçok farklı yaşta vatandaşın kullandığı elektrikli scooterlar geçtiğimiz gün şehre geldi. ‘Tazı’ ismiyle duraklarına yerleştirilen akıllı scooterlar telefona indirilen uygulama üzerinden kullanılacak. Tazının yanına git ve üzerindeki QR kodu uygulamaya okutarak kilit açılacak, ardından ayaklığı kaldırarak ayakla üç kez ittirilecek ve gaz düğmesine basılacağı bilgisi hem duraklarda hem de uygulama içinde yer aldı. Kullanımının sona ermesi durumunda ise güvenli bir yere ayaklık açık şekilde parke dildikten sonra, fotoğrafı çekilerek uygulamaya gönderilecek. Açılışa Özel Fiyat 0.49 ‘Tazı’ isimli akıllı scooterlar şehre yerleştirilmesinin ardından vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlandı. Scooterların açılış fiyatı ise kısa süre için 0.49 lira olarak belirlendi. Açılış ücretinin ardından her bir dakika için ise 0.59 lira şeklinde ücretlendirilecek.
Birçok şehirde kullanılan elektrikli scooterların Çanakkale’ye geleceği haberinin ardından vatandaşlar heyecanla yeni uygulamayı bekliyordu. Duraklarının konulması ile başlayan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz gün şehre ‘tazı’ scooterlar yerleştirildi.

Çanakkale Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi (ÇABİS)’in kurulmasının ve vatandaşların yoğun talebinin ardından Çanakkale Belediyesi, sağlıklı ulaşım için uygulamayı genişleterek Çanakkale’ye elektrikli scooterların gelmesi için çalışmalarını başlatmıştı.
İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok şehirde çokça kullanılan elektrikli scooterların Çanakkale’de de hizmet verecek olması vatandaşlar arasında heyecan uyandırmıştı. Hem seyahat amaçlı hem de gezmek amacıyla kullanılan elektrikli scooterlar için çalışmaların başlatıldığının müjdesini ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan vermişti.
Geçtiğimiz aylarda belediye personeli tarafından şehrin birçok farklı noktasına sarı renkli elektrikli scooter duraklarının konulması ile çalışmanın sonuna gelindiği ortaya koyuldu. Birçok farklı yaşta vatandaşın kullandığı elektrikli scooterlar geçtiğimiz gün şehre geldi.
‘Tazı’ ismiyle duraklarına yerleştirilen akıllı scooterlar telefona indirilen uygulama üzerinden kullanılacak. Tazının yanına git ve üzerindeki QR kodu uygulamaya okutarak kilit açılacak, ardından ayaklığı kaldırarak ayakla üç kez ittirilecek ve gaz düğmesine basılacağı bilgisi hem duraklarda hem de uygulama içinde yer aldı. Kullanımının sona ermesi durumunda ise güvenli bir yere ayaklık açık şekilde parke dildikten sonra, fotoğrafı çekilerek uygulamaya gönderilecek.
Açılışa Özel Fiyat 0.49
‘Tazı’ isimli akıllı scooterlar şehre yerleştirilmesinin ardından vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlandı. Scooterların açılış fiyatı ise kısa süre için 0.49 lira olarak belirlendi. Açılış ücretinin ardından her bir dakika için ise 0.59 lira şeklinde ücretlendirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.