Bireysel Sulama Makine Ve Ekipmanlarına Hibe Desteği

Ekonomi 16.09.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Bireysel Sulama Makine Ve Ekipmanlarına Hibe Desteği

Çanakkale de 15. Etap Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanları hibe desteklemesi kapsamında 2019 yılında 9 proje ile sözleşme imzalandı. Bunlardan 4 adet Tamburlu Sulama Sistemi, 1 adet Tarla içi Damla Sulama olmak üzere toplam 5 proje için 270.657,28 TL hibe desteği ödendi.
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Yiğitler köyünde Metin Tunç tarafından Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanları hibe desteklemesi kapsamında alınan Tamburlu Yağmurlama Sisteminin proje uygulaması, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, teknik personel, firma yetkilileri ve üreticilerin katılımı ile başlatıldı. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ burada yaptığı konuşmasında; "2007 yılından bu yana Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanlarının Desteklenmesi kapsamında, 149 projeye 3.394.432,75 TL hibe desteği vererek 8012 dekar alan basınçlı sulama sistemleriyle buluşturuldu. Tarımsal sulamalarda su, toprağa değişik yöntem ve sistemlerle verilebilir. Günümüzde daha az sulama suyu, az işçilik ve tuzluluk sorunu yaratmayacak, verim ve kaliteyi arttıracak modern sulama sistemlerinin kullanımının önemi her geçen gün artmaktadır. Tarımsal sulamada, kısıtlı olan tatlı su kaynaklarını doğru yöntemlerle uygulamaya konulması, ülkemizin bitkisel üretiminin daha istikrarlı ve sürdürülebilir olması için büyük önem taşımaktadır. 2019 yılında Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanları hibe Desteklemesi kapsamında kabul edilen Tamburlu Sulama Sisteminin kurulumu gerçekleştirilmiş olup, Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanlarının desteklenmesi etapları devam ettiği ve üreticilerimiz projelere başvurduğu takdirde desteklemeler devam edecektir. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.      
Çanakkale de 15. Etap Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanları hibe desteklemesi kapsamında 2019 yılında 9 proje ile sözleşme imzalandı. Bunlardan 4 adet Tamburlu Sulama Sistemi, 1 adet Tarla içi Damla Sulama olmak üzere toplam 5 proje için 270.657,28 TL hibe desteği ödendi.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Yiğitler köyünde Metin Tunç tarafından Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanları hibe desteklemesi kapsamında alınan Tamburlu Yağmurlama Sisteminin proje uygulaması, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, teknik personel, firma yetkilileri ve üreticilerin katılımı ile başlatıldı.
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ burada yaptığı konuşmasında; "2007 yılından bu yana Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanlarının Desteklenmesi kapsamında, 149 projeye 3.394.432,75 TL hibe desteği vererek 8012 dekar alan basınçlı sulama sistemleriyle buluşturuldu. Tarımsal sulamalarda su, toprağa değişik yöntem ve sistemlerle verilebilir. Günümüzde daha az sulama suyu, az işçilik ve tuzluluk sorunu yaratmayacak, verim ve kaliteyi arttıracak modern sulama sistemlerinin kullanımının önemi her geçen gün artmaktadır. Tarımsal sulamada, kısıtlı olan tatlı su kaynaklarını doğru yöntemlerle uygulamaya konulması, ülkemizin bitkisel üretiminin daha istikrarlı ve sürdürülebilir olması için büyük önem taşımaktadır. 2019 yılında Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanları hibe Desteklemesi kapsamında kabul edilen Tamburlu Sulama Sisteminin kurulumu gerçekleştirilmiş olup, Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanlarının desteklenmesi etapları devam ettiği ve üreticilerimiz projelere başvurduğu takdirde desteklemeler devam edecektir. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.