'Bir iktidar seçim yasasıyla oynuyorsa zaten yolcudur'

Siyaset 29.03.2022 - 12:30, Güncelleme: 29.03.2022 - 12:30
 

'Bir iktidar seçim yasasıyla oynuyorsa zaten yolcudur'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Halk TV’de katıldığı bir programda AK Parti ve MHP’nin TBMM’ye sunduğu Seçim Yasası değişikliğini değerlendirdi. Erkek, “Bir iktidar seçim yasasıyla oynuyorsa zaten, yolcudur Abbas” dedi.
Halen yüzde 10 olan ülke seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesi, Cumhurbaşkanının seçim yasaklarından "muaf tutulması" ve ittifak içindeki partilerin milletvekili dağılımı hesaplanmasındaki değişiklik içeren yasayı değerlendiren Av. Muharrem Erkek, “Bir iktidar seçim yasasıyla oynuyorsa yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” dedi. “Altı partinin yürüttüğü çalışmalar, solda kurulacak üçüncü ittifak, Cumhurbaşkanı adayında çok büyük olasılık gerçekleşecek birleşme ve bütünleşme, bunların hepsi Saray iktidarını da, Cumhur İttifakı’nı da korkutmuş” diyen Erkek, “Ama bu tip değişiklik teklifleri Bumerang etkisi yapar, döner sizi vurur ve seçmen bunu çok güzel görür, hisseder” ifadelerini kullandı.  Ama Bu Tip Değişiklik Teklifleri Boomerang Etkisi Yapar, Döner Sizi Vurur Halk TV’de Can Coşkun’un sunduğu Kayda Geçsin Programı’nda konuşan Erkek şu ifadeleri kullandı: “Biz hem CHP olarak, hem Millet İttifakı olarak yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Bir yıldır Cumhur İttifakı kendi mutfaklarında seçim yasası üzerinde çalıştılar. Tam bir yılsonunda getirdikleri teklif maalesef güler misiniz, ağlar mısınız? Eğer yasalaşırsa da, yasalaşmasa da böyle bir teklif Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak hayata geçecektir. Yani bu teklife imza atanlar, bu teklifi savunanlar, çünkü seçim yasasını, siyasi partiler kanununu niçin değiştirirsiniz? Siyasetin demokratikleşmesi için değil mi? Olumlu yönde düzenlemeler getirirsiniz, ama teklife baktığımızda olumlu yönde, demokratikleşme yönünde hiçbir düzenleme yok. Korkunun olduğu belli. Özellikle muhalefetin bütün olarak hareket etmesi, 6 partinin yürüttüğü çalışmalar, solda kurulacak üçüncü ittifak, Cumhurbaşkanı adayında çok büyük olasılık gerçekleşecek birleşme ve bütünleşme, bunların hepsi Saray iktidarını da, Cumhur İttifakı’nı da korkutmuş. Ama bu tip değişiklik teklifleri boomerang etkisi yapar, döner sizi vurur ve seçmen bunu çok güzel görür, hisseder. Seçmem daha bugünden gördü bence, yani hepimiz gördük. Demek ki; kaybedeceğini gördü Cumhur İttifakı, ne yapabilirim acaba mecliste çoğunluğumu koruyabilmek adına dedi. Bir tarafta milletvekili hesapları yapan bir Cumhur İttifakı var, bir tarafta da gerçekten Türkiye’nin yarınını inşa etmek için 84 milyon ortak bir gelecek inşası amacıyla, demokrasi için birlikte çalışan bir muhalefet var. Seçmen de bunu görmeye başladı, o yüzden tüm kamuoyu araştırmalarında Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın önündedir. Bizi etkilemez, kesinlikle daha da kenetlendirir.  Bugün 84 milyon yoksullaşıyorsa, bugün toplum derin bir yoksullukla karşı karşıya ise bunun temel sebeplerinden biri bu sistem.  Millet sandığı bekliyor, gönderecekler bu iktidarı, bir iktidar seçime az bir zaman kala seçim kanunu ile oynuyorsa, zaten yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Halk TV’de katıldığı bir programda AK Parti ve MHP’nin TBMM’ye sunduğu Seçim Yasası değişikliğini değerlendirdi. Erkek, “Bir iktidar seçim yasasıyla oynuyorsa zaten, yolcudur Abbas” dedi.

Halen yüzde 10 olan ülke seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesi, Cumhurbaşkanının seçim yasaklarından "muaf tutulması" ve ittifak içindeki partilerin milletvekili dağılımı hesaplanmasındaki değişiklik içeren yasayı değerlendiren Av. Muharrem Erkek, “Bir iktidar seçim yasasıyla oynuyorsa yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” dedi. “Altı partinin yürüttüğü çalışmalar, solda kurulacak üçüncü ittifak, Cumhurbaşkanı adayında çok büyük olasılık gerçekleşecek birleşme ve bütünleşme, bunların hepsi Saray iktidarını da, Cumhur İttifakı’nı da korkutmuş” diyen Erkek, “Ama bu tip değişiklik teklifleri Bumerang etkisi yapar, döner sizi vurur ve seçmen bunu çok güzel görür, hisseder” ifadelerini kullandı. 

Ama Bu Tip Değişiklik Teklifleri Boomerang Etkisi Yapar, Döner Sizi Vurur
Halk TV’de Can Coşkun’un sunduğu Kayda Geçsin Programı’nda konuşan Erkek şu ifadeleri kullandı: “Biz hem CHP olarak, hem Millet İttifakı olarak yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Bir yıldır Cumhur İttifakı kendi mutfaklarında seçim yasası üzerinde çalıştılar. Tam bir yılsonunda getirdikleri teklif maalesef güler misiniz, ağlar mısınız? Eğer yasalaşırsa da, yasalaşmasa da böyle bir teklif Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak hayata geçecektir. Yani bu teklife imza atanlar, bu teklifi savunanlar, çünkü seçim yasasını, siyasi partiler kanununu niçin değiştirirsiniz? Siyasetin demokratikleşmesi için değil mi? Olumlu yönde düzenlemeler getirirsiniz, ama teklife baktığımızda olumlu yönde, demokratikleşme yönünde hiçbir düzenleme yok. Korkunun olduğu belli. Özellikle muhalefetin bütün olarak hareket etmesi, 6 partinin yürüttüğü çalışmalar, solda kurulacak üçüncü ittifak, Cumhurbaşkanı adayında çok büyük olasılık gerçekleşecek birleşme ve bütünleşme, bunların hepsi Saray iktidarını da, Cumhur İttifakı’nı da korkutmuş. Ama bu tip değişiklik teklifleri boomerang etkisi yapar, döner sizi vurur ve seçmen bunu çok güzel görür, hisseder. Seçmem daha bugünden gördü bence, yani hepimiz gördük. Demek ki; kaybedeceğini gördü Cumhur İttifakı, ne yapabilirim acaba mecliste çoğunluğumu koruyabilmek adına dedi. Bir tarafta milletvekili hesapları yapan bir Cumhur İttifakı var, bir tarafta da gerçekten Türkiye’nin yarınını inşa etmek için 84 milyon ortak bir gelecek inşası amacıyla, demokrasi için birlikte çalışan bir muhalefet var. Seçmen de bunu görmeye başladı, o yüzden tüm kamuoyu araştırmalarında Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın önündedir. Bizi etkilemez, kesinlikle daha da kenetlendirir.  Bugün 84 milyon yoksullaşıyorsa, bugün toplum derin bir yoksullukla karşı karşıya ise bunun temel sebeplerinden biri bu sistem.  Millet sandığı bekliyor, gönderecekler bu iktidarı, bir iktidar seçime az bir zaman kala seçim kanunu ile oynuyorsa, zaten yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.