Bayramiçli kadınlar turizme katkı sağlayacak

Yaşam 25.11.2022 - 13:26, Güncelleme: 25.11.2022 - 13:26
 

Bayramiçli kadınlar turizme katkı sağlayacak

Bayramiç Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından GMKA 2021 SOGEP kapsamında başvurusu yapılan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen “ İda’nın Genç Kadınları Üretiyor” projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Proje ile Bayramiç ilçe merkezi ve köylerinde kadınların yetiştirip ürettiği yöresel ürünlerin (Bayramiç Elması, Bayramiç Beyazı, Kiraz, Hurma, Üzüm vb. ürünlerden meyveli turta ve pasta), (Meyve Kurusu) üretilmesi ve işlenmesine yönelik dizaynı ile İDA efsanesinin izlerini taşıyacak olan kütüphane-kafe ve üretim tesisi kurulacaktır. Kütüphane Kafe Bayramiç KHGB tarafından idare edilecek ve tesiste kadınlar çalışacak. Ayrıca tesis bünyesinde üretilen ürünlerin satış ve pazarlamasının yapılacağı kafe kurulacak. Bu tesis ile ilçe turizmine katkı sağlanacak. Tesiste işlenecek ürünler aynı zamanda diğer yerel ürünlerin de üretim alanlarının geliştirilmesine, üretim miktarlarının artmasına yardımcı olacak. Böylelikle ilçe merkezinde ve kırsalda yaşayan dezavantajlı kadınlara yönelik istihdam alanları oluşturulacak. Verilecek eğitimler ile bu kadınların mesleki bilgi ve beceri seviyeleri artacak, istihdam edilebilirlikleri sağlanacak. Gerçekleşen toplantıya Proje Ortakları, Proje İştirakçileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum amirleri, Sivili Toplum Kuruluşları, Banka Temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Bayramiç Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından GMKA 2021 SOGEP kapsamında başvurusu yapılan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen “ İda’nın Genç Kadınları Üretiyor” projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Proje ile Bayramiç ilçe merkezi ve köylerinde kadınların yetiştirip ürettiği yöresel ürünlerin (Bayramiç Elması, Bayramiç Beyazı, Kiraz, Hurma, Üzüm vb. ürünlerden meyveli turta ve pasta), (Meyve Kurusu) üretilmesi ve işlenmesine yönelik dizaynı ile İDA efsanesinin izlerini taşıyacak olan kütüphane-kafe ve üretim tesisi kurulacaktır. Kütüphane Kafe Bayramiç KHGB tarafından idare edilecek ve tesiste kadınlar çalışacak. Ayrıca tesis bünyesinde üretilen ürünlerin satış ve pazarlamasının yapılacağı kafe kurulacak. Bu tesis ile ilçe turizmine katkı sağlanacak. Tesiste işlenecek ürünler aynı zamanda diğer yerel ürünlerin de üretim alanlarının geliştirilmesine, üretim miktarlarının artmasına yardımcı olacak. Böylelikle ilçe merkezinde ve kırsalda yaşayan dezavantajlı kadınlara yönelik istihdam alanları oluşturulacak. Verilecek eğitimler ile bu kadınların mesleki bilgi ve beceri seviyeleri artacak, istihdam edilebilirlikleri sağlanacak.
Gerçekleşen toplantıya Proje Ortakları, Proje İştirakçileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum amirleri, Sivili Toplum Kuruluşları, Banka Temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.