Bayramiç Tahin Helvası Coğrafi İşaret Tescili Alan 8. Ürünümüz olacak

İlçeler 10.05.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Bayramiç Tahin Helvası Coğrafi İşaret Tescili Alan 8. Ürünümüz olacak

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Bayramiç Tahin Helvası’nın coğrafi tescil almasıyla ilgili Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayınlanarak Türk Patent ve Marka Kurumu’nda askıya çıktığını kaydetti. Yasal süreç gereği 3 aylık süre zarfında herhangi bir itiraz olmaması halinde Bayramiç Tahin Helvası Çanakkale’nin 8. coğrafi işaret tescili alan ürünü olacak.
Çanakkale’nin bu konuda yaptığı girişimlerle her geçen gün marka değerini artırdığını söyleyen İskenderoğlu, “Çanakkale; tarihi, iklimi, coğrafi konumu, ekolojisi, denizi, akarsuları, bereketli toprakları ve 115 farklı ürünün üretilebildiği çok özel topraklar. Ürettiğimiz ürünlerin 45 tanesi, üretim miktarı bakımından Türkiye de ilk on içerisinde. İlimize ait bu ürünlerin hem içeride hem de dışarıda daha iyi tanıtılması açısından coğrafi tesciller çok önemli. Coğrafi tescil almış her bir ürün kendisiyle birlikte aynı zamanda üretildiği bölgenin, coğrafyanın da tanıtımını yapar. O bölgeyi coğrafyayı temsil eder. Coğrafi tescil almış ürünler gönüllü turizm elçileri gibidir. Tescil almış her bir ürün yurt içerisinde veya yurt dışında her bir ailenin mutfağındadır veya sofrasındadır. İnşallah, Bayramiç Tahin Helvamız da coğrafi tescil ile bu anlamda çok daha güçlü bir şekilde hem Türkiye ve hem dünya mutfaklarında yerini almış olacak” dedi. Yapılan yatırım ve desteklerle, markalaşan ürünlerin yurt dışında da rağbet gördüğünü söyleyen İskenderoğlu, “Zaten çok kaliteli olan ve markalaşan ürünlerimizi sadece Türkiye’de marketlerin raflarında değil, İngiltere, İspanya, Rusya’da ya da başka bir ülkenin market raflarında görmek istiyoruz. Grup Başkanvekilimiz Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan ile birlikte Çanakkale’mizin her alanda olduğu gibi bu sektörde hem Türkiye hem dünyada çok daha güçlü bir noktaya gelmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Çanakkale El Halısı, Ezine Peyniri, Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması, Bozcaada Çavuş Üzümü, Geyikli Zeytinyağı ve Yenice Kırmızı Biberi’nden sonra Bayramiç Tahin Helvası tescil alan 8. ürünümüz olacak. Bayramiç Helvamızın sadece yöresel bir lezzet olmanın ötesinde tarihi bir değeri de var. Tarihi 1870’li yıllara kadar dayanan ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da çocukluk anılarında çokça söz ettiği ve çok sevdiği bu ürünümüzü ülkemize ve dünyamıza daha büyük kitlelere tanıtmak istiyoruz. Bayramiç Tahin Helvası için coğrafi işaret tescili alınması sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Bayramiç Tahin Helvası’nın coğrafi tescil almasıyla ilgili Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayınlanarak Türk Patent ve Marka Kurumu’nda askıya çıktığını kaydetti. Yasal süreç gereği 3 aylık süre zarfında herhangi bir itiraz olmaması halinde Bayramiç Tahin Helvası Çanakkale’nin 8. coğrafi işaret tescili alan ürünü olacak.

Çanakkale’nin bu konuda yaptığı girişimlerle her geçen gün marka değerini artırdığını söyleyen İskenderoğlu, “Çanakkale; tarihi, iklimi, coğrafi konumu, ekolojisi, denizi, akarsuları, bereketli toprakları ve 115 farklı ürünün üretilebildiği çok özel topraklar. Ürettiğimiz ürünlerin 45 tanesi, üretim miktarı bakımından Türkiye de ilk on içerisinde. İlimize ait bu ürünlerin hem içeride hem de dışarıda daha iyi tanıtılması açısından coğrafi tesciller çok önemli. Coğrafi tescil almış her bir ürün kendisiyle birlikte aynı zamanda üretildiği bölgenin, coğrafyanın da tanıtımını yapar. O bölgeyi coğrafyayı temsil eder. Coğrafi tescil almış ürünler gönüllü turizm elçileri gibidir. Tescil almış her bir ürün yurt içerisinde veya yurt dışında her bir ailenin mutfağındadır veya sofrasındadır. İnşallah, Bayramiç Tahin Helvamız da coğrafi tescil ile bu anlamda çok daha güçlü bir şekilde hem Türkiye ve hem dünya mutfaklarında yerini almış olacak” dedi.

Yapılan yatırım ve desteklerle, markalaşan ürünlerin yurt dışında da rağbet gördüğünü söyleyen İskenderoğlu, “Zaten çok kaliteli olan ve markalaşan ürünlerimizi sadece Türkiye’de marketlerin raflarında değil, İngiltere, İspanya, Rusya’da ya da başka bir ülkenin market raflarında görmek istiyoruz. Grup Başkanvekilimiz Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan ile birlikte Çanakkale’mizin her alanda olduğu gibi bu sektörde hem Türkiye hem dünyada çok daha güçlü bir noktaya gelmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Çanakkale El Halısı, Ezine Peyniri, Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması, Bozcaada Çavuş Üzümü, Geyikli Zeytinyağı ve Yenice Kırmızı Biberi’nden sonra Bayramiç Tahin Helvası tescil alan 8. ürünümüz olacak. Bayramiç Helvamızın sadece yöresel bir lezzet olmanın ötesinde tarihi bir değeri de var. Tarihi 1870’li yıllara kadar dayanan ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da çocukluk anılarında çokça söz ettiği ve çok sevdiği bu ürünümüzü ülkemize ve dünyamıza daha büyük kitlelere tanıtmak istiyoruz. Bayramiç Tahin Helvası için coğrafi işaret tescili alınması sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.