Başkan Çetin’e Soruşturma

Siyaset 19.01.2022 - 12:32, Güncelleme: 19.01.2022 - 12:32
 

Başkan Çetin’e Soruşturma

İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten atılan ve daha sonra berat edildiği iddia edilen bir hakimi işe aldığı gerekçesi ile İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi.
Ulusal basında yer alan haberlere göre, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde hakimlik yapan N.G, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından ihraç edildi. Hakim N.G silahlı örgüt üyeliğinden yargılanıyordu, arkasından tutuklandı ve 9 ay cezaevinde kaldı. İddianameye göre FETÖ ile ilişkili bir kişiye 2 bin TL ödeme yapmış. Bu kişinin de emlakçı olduğu ortaya çıktı. Ödenen para da ev kirası olduğu belirtildi. Alınan bilgiye göre; dava bir yıl sonra 28 Şubat 2019’da beraatla sonuçlandı. Daha sonra N.G’ye maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verildi. Bir tavsiye üzerine Eylül 2019’da N.G. Gökçeada Belediyesi’nde işe alındı. İhbar üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı. Hem Belediye Başkanı Ünal Çetin’e hem de N.G’nin çalıştığı GÖK-A.Ş  Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akpolat’a. Kararda N.G.’nin güvenlik ve arşiv araştırması yapılmadan işe alındığı öne sürüldü. Belediye Başkanı Ünal Çetin iptal davası açtı. Dilekçede Anayasa Mahkemesi’nin 2019’da güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükmünü iptal ettiği, N.G.nin karardan sonra işe girdiği ifade edildi. Danıştay’ın 1. Dairesi, Bakanlığın soruşturma iznini kaldırdı. Dosya Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Dosya aylardır başsavcılıkta bekliyor. Ne hazırlanmış bir iddianame var ne de “kovuşturmaya yer yok” kararı. Belediye Başkanı Çetin’de duruma tepki gösterdi. Çetin, “Mahkeme kararı ile beraat edilmiş, tazminatını kazanmış birisi ile alakalı yapılan soruşturma esnasında sürekli telkin işten çıkarmamla alakalı. Ben kendimi kurtarmam için işten çıkartacağım. Bu bir ahlaksızlık. Ama yine bununla birlikte ifade etmek isterim ki, hukuksuzluklar bizi inandığımız yoldan hiçbir şekilde döndürmeyecektir. “
İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten atılan ve daha sonra berat edildiği iddia edilen bir hakimi işe aldığı gerekçesi ile İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde hakimlik yapan N.G, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından ihraç edildi. Hakim N.G silahlı örgüt üyeliğinden yargılanıyordu, arkasından tutuklandı ve 9 ay cezaevinde kaldı. İddianameye göre FETÖ ile ilişkili bir kişiye 2 bin TL ödeme yapmış. Bu kişinin de emlakçı olduğu ortaya çıktı. Ödenen para da ev kirası olduğu belirtildi.
Alınan bilgiye göre; dava bir yıl sonra 28 Şubat 2019’da beraatla sonuçlandı. Daha sonra N.G’ye maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verildi.
Bir tavsiye üzerine Eylül 2019’da N.G. Gökçeada Belediyesi’nde işe alındı. İhbar üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı. Hem Belediye Başkanı Ünal Çetin’e hem de N.G’nin çalıştığı GÖK-A.Ş  Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akpolat’a. Kararda N.G.’nin güvenlik ve arşiv araştırması yapılmadan işe alındığı öne sürüldü.
Belediye Başkanı Ünal Çetin iptal davası açtı. Dilekçede Anayasa Mahkemesi’nin 2019’da güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükmünü iptal ettiği, N.G.nin karardan sonra işe girdiği ifade edildi.
Danıştay’ın 1. Dairesi, Bakanlığın soruşturma iznini kaldırdı. Dosya Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Dosya aylardır başsavcılıkta bekliyor. Ne hazırlanmış bir iddianame var ne de “kovuşturmaya yer yok” kararı. Belediye Başkanı Çetin’de duruma tepki gösterdi. Çetin, “Mahkeme kararı ile beraat edilmiş, tazminatını kazanmış birisi ile alakalı yapılan soruşturma esnasında sürekli telkin işten çıkarmamla alakalı. Ben kendimi kurtarmam için işten çıkartacağım. Bu bir ahlaksızlık. Ama yine bununla birlikte ifade etmek isterim ki, hukuksuzluklar bizi inandığımız yoldan hiçbir şekilde döndürmeyecektir. “

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.