Barajda Yüzde 74 Oranında Doluluğa Ulaştık Ancak Bu Yetmez!

Güncel 15.03.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Barajda Yüzde 74 Oranında Doluluğa Ulaştık Ancak Bu Yetmez!

Aralık ayında Atikhisar Barajı’nın su seviyesinin yüzde 22’lere düşmesinin ardından kuraklık konusundaki endişeler, son yağışlar ile birlikte yükselmesiyle son buldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis toplantısında yaptığı açıklamada son durumun iyi olduğunu söyleyerek doluluk oranının yüzde 74 olduğunu söyledi.
Kış mevsiminin kurak geçmesi sonrasında Çanakkale’nin içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’nda su seviyesi kritik seviyelere gelmişti. Geçtiğimiz haftalardaki yoğun kar ve yağmur yağışları ile birlikte ise barajdaki su seviyesi yükselerek yüzde 74’e geldi. Mart ayı Meclis Toplantısında Baraj durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Barajımız şu anda iyi, çok iyi değil ama iyi. 38 milyon 500 bin metreküp yüzde 74 oranında doluluğa ulaştık ancak bu yetmez. Yüzde 100’ü bulmamız lazım. Şu anda su gelişi de iyi. Kazdağları’nda kar duruyor, bu güzel. İnşallah yeni yağışlarla yüzde 80’in üzerine çıkabiliriz. Su tasarrufu yine de çok önemli. Barajımız bollaştı diye israf yapmayacağız, bundan kaçınacağız” ifadelerini kullandı. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ise detaylı bilgi vererek, "Aralık ayı başında Atikhisar Barajı'nda 11.5-12 milyon metreküp su hacmimiz vardı. Bu bizi oldukça endişelendirmişti. Ama ocak ve şubat ayı yağışları ile birlikte şu anda su seviyemiz yüzde 73.5 seviyelerine geldi. Şu anda 38.5 milyon metreküp su hacmine sahibiz. Tabii bu içme ve kullanma suyu açısından bizleri şu an için rahatlattı. Ama geçmişte de olduğu gibi bu baraj tarımsal sulamada kullanılan bir baraj olduğu için depolamaya, su hacminin artmasına ciddi anlamda ihtiyacımız var. Onun için tüm vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya davet ediyoruz. Çünkü önümüzdeki yıllarda da kuraklığı yaşayacağız" diye belirtti.
Aralık ayında Atikhisar Barajı’nın su seviyesinin yüzde 22’lere düşmesinin ardından kuraklık konusundaki endişeler, son yağışlar ile birlikte yükselmesiyle son buldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis toplantısında yaptığı açıklamada son durumun iyi olduğunu söyleyerek doluluk oranının yüzde 74 olduğunu söyledi.

Kış mevsiminin kurak geçmesi sonrasında Çanakkale’nin içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’nda su seviyesi kritik seviyelere gelmişti. Geçtiğimiz haftalardaki yoğun kar ve yağmur yağışları ile birlikte ise barajdaki su seviyesi yükselerek yüzde 74’e geldi. Mart ayı Meclis Toplantısında Baraj durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Barajımız şu anda iyi, çok iyi değil ama iyi. 38 milyon 500 bin metreküp yüzde 74 oranında doluluğa ulaştık ancak bu yetmez. Yüzde 100’ü bulmamız lazım. Şu anda su gelişi de iyi. Kazdağları’nda kar duruyor, bu güzel. İnşallah yeni yağışlarla yüzde 80’in üzerine çıkabiliriz. Su tasarrufu yine de çok önemli. Barajımız bollaştı diye israf yapmayacağız, bundan kaçınacağız” ifadelerini kullandı.
Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ise detaylı bilgi vererek, "Aralık ayı başında Atikhisar Barajı'nda 11.5-12 milyon metreküp su hacmimiz vardı. Bu bizi oldukça endişelendirmişti. Ama ocak ve şubat ayı yağışları ile birlikte şu anda su seviyemiz yüzde 73.5 seviyelerine geldi. Şu anda 38.5 milyon metreküp su hacmine sahibiz. Tabii bu içme ve kullanma suyu açısından bizleri şu an için rahatlattı. Ama geçmişte de olduğu gibi bu baraj tarımsal sulamada kullanılan bir baraj olduğu için depolamaya, su hacminin artmasına ciddi anlamda ihtiyacımız var. Onun için tüm vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya davet ediyoruz. Çünkü önümüzdeki yıllarda da kuraklığı yaşayacağız" diye belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.