Ayda 500 bin TL İçerideyiz, Batıyoruz

Ekonomi 14.03.2022 - 14:21, Güncelleme: 14.03.2022 - 14:21
 

Ayda 500 bin TL İçerideyiz, Batıyoruz

Seriye bağlayan akaryakıt fiyatlarındaki artış toplu taşımayı kötü etkiledi. Çanakkale Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi acı tabloyu şöyle özetledi “Günlük yakıt masrafı 150 bin TL, günlük yolcu hasılatı 125 bin TL.120 kişi çalışıyor, diğer masraflar eklendiğinde ayda 500 bin TL içerideyiz. Batıyoruz”
Hızla artan akaryakıt fiyatları adeta kontak kapattı. Kısa sürede 20 TL’yi aşan akaryakıt fiyatları nedeniyle araçlarını otoparka çeken vatandaşlar, toplu ulaşma yöneldi. Her alanda olduğu gibi akaryakıt fiyatları toplu taşıma araçlarını da zor durumda bıraktı. Artan yakıt fiyatlarının ardından Ankara’da özel halk otobüslerinin kontak kapatma kararı almasının ardından gözler Çanakkale’deki Özel Halk Otobüsleri’ne çevrildi. Pandemi döneminden beri maddi açıdan zor durumda olan Çanakkale’deki özel halk otobüsleri, buna yakıt, yedek parça ve şoför masraflarındaki artış da eklenince otobüs sahipleri işin içinde çıkamaz duruma geldi. Batıyoruz Halk Otobüsler Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş durumlarını tek kelimi ile özetledi; “Batıyoruz” Günlük yolcu hasılatının yakıtın çok altında kaldığını ve buna diğer masraflar da eklendiğinde durumun her geçen gün kötüye gittiğini söyledi. Ateş, “Bir günlük yolcu hasılatımız 125 bin TL. Bir günlük yakıtımız bile 150 bin TL. 120 kişi çalışıyor. Asgari ücret bile 4250 TL. bir lastik 6 bin TL. Geçen yıl 20 TL’den aldığımız yağ 70 TL oldu. Bir araç 30 milyon TL oldu. Bunlara servis, bakım ve diğer masraflar da eklendiğinde borç batağına saplanmış durumdayız. Bir ayda 500 bin TL içeri giriyoruz. Bir an önce buna çare bulunmalı. En başta ücretsiz binenlerin sayısı azaltılmalı. Haksız yere ücretsiz binenler var.” Diyerek acı tabloyu ortaya koydu.
Seriye bağlayan akaryakıt fiyatlarındaki artış toplu taşımayı kötü etkiledi. Çanakkale Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi acı tabloyu şöyle özetledi “Günlük yakıt masrafı 150 bin TL, günlük yolcu hasılatı 125 bin TL.120 kişi çalışıyor, diğer masraflar eklendiğinde ayda 500 bin TL içerideyiz. Batıyoruz”

Hızla artan akaryakıt fiyatları adeta kontak kapattı. Kısa sürede 20 TL’yi aşan akaryakıt fiyatları nedeniyle araçlarını otoparka çeken vatandaşlar, toplu ulaşma yöneldi. Her alanda olduğu gibi akaryakıt fiyatları toplu taşıma araçlarını da zor durumda bıraktı. Artan yakıt fiyatlarının ardından Ankara’da özel halk otobüslerinin kontak kapatma kararı almasının ardından gözler Çanakkale’deki Özel Halk Otobüsleri’ne çevrildi. Pandemi döneminden beri maddi açıdan zor durumda olan Çanakkale’deki özel halk otobüsleri, buna yakıt, yedek parça ve şoför masraflarındaki artış da eklenince otobüs sahipleri işin içinde çıkamaz duruma geldi.
Batıyoruz
Halk Otobüsler Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş durumlarını tek kelimi ile özetledi; “Batıyoruz” Günlük yolcu hasılatının yakıtın çok altında kaldığını ve buna diğer masraflar da eklendiğinde durumun her geçen gün kötüye gittiğini söyledi. Ateş, “Bir günlük yolcu hasılatımız 125 bin TL. Bir günlük yakıtımız bile 150 bin TL. 120 kişi çalışıyor. Asgari ücret bile 4250 TL. bir lastik 6 bin TL. Geçen yıl 20 TL’den aldığımız yağ 70 TL oldu. Bir araç 30 milyon TL oldu. Bunlara servis, bakım ve diğer masraflar da eklendiğinde borç batağına saplanmış durumdayız. Bir ayda 500 bin TL içeri giriyoruz. Bir an önce buna çare bulunmalı. En başta ücretsiz binenlerin sayısı azaltılmalı. Haksız yere ücretsiz binenler var.” Diyerek acı tabloyu ortaya koydu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.