Ata topraklarına atalık tohum

Yaşam 06.12.2022 - 13:48, Güncelleme: 06.12.2022 - 13:48
 

Ata topraklarına atalık tohum

Çan ilçesinde Karadağ Köyünde verimli saman kapasitesine sahip olan, susuz tarım buğdayı ekildi. Dedesinin toprakların kırmızı Sorgül Buğdayı eken Eylem Önder Bombatepe “ buğdayının gönüllü olarak ekimini üstlendim.Yerli ve Atalık tohumlarımızı geleceğe taşımak için atılan bu adımda yer almak ve dedemin arazilerini 13 bin yıllık tohumla buluşturmak benim için gururdur.” dedi
Atalarımızın geçmişte kullandığı ve hiçbir işlem görmeden yüzyıllardır nesilden nesile gelen Anadolu tarihine katkıda bulunan atalık tohumlar, kültürel ve gıda mirasi olarak önemli bir yerde, Yerel (ata tohumu, organik tohum) tohum demek sadece sağlıklı besin demek değildir. Yerel tohum bizim geleneklerimiz ve kültürümüzdür. Yerel tohum atalarımızın bize mirasıdır ve sonraki nesilere de miras kalacaktır. Giderek kimyasallaşan ve hastalıkların arttığı, doğal kaynakların azaldığı dünyamızda gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için yerel tohumu ve yerel tohumdan ayrı düşünülemeyen organik tarımı desteklemek tüm üreticilerin görevi. “Dedemin arazilerini 13 bin yıllık tohumla buluşturmak benim için gururdu” Çanakkale’ nin Çan ilçesi Karadağ Köyünde Eylem Önder Bombatepe gönüllü olarak dedesinin  Topraklarına Sorgül Kırmızı Buğdayı ekti. Atalık tohumların çok önemli olduğu ve atalık tohumların toplanarak çoğaltıldığı bu günlerde, Çiftçilik hayatına Musaköy de devam eden ve dedesinin topraklarını kırmızı Sorgül  Buğdayı ile buluşturan Eylem Önder Bombatepe,  Sorgül ;“Kırmızı renkli bu buğday tarımın doğduğu Mezopotamya topraklarının ilk buğdayı. Rengi kırmızıya çalan ve ismini buradan alan Sorgül Buğdayı 140 santimetre’ ye ulaşan boyu  ve verimli saman kapasitesine sahip olan, susuz tarım buğdayı. ilk ekimi 2020 yılında Mardin'de Tarım ve Orman bakanlığı tarafından, 2 Ekimi 2021 yılında Konya Ovasında Tarım ve Orman bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Tohumların çoğaltılması ve yaygınlaştırılması için 3. kez ekimi yapılacak olan SORGÜL Buğdayının gönüllü olarak ekimini üstlendim . Yerli ve Atalık tohumlarımızı geleceğe taşımak için atılan bu adımda yer almak ve dedemin arazilerini 13 bin yıllık tohumla buluşturmak benim için gururdur.” dedi.
Çan ilçesinde Karadağ Köyünde verimli saman kapasitesine sahip olan, susuz tarım buğdayı ekildi. Dedesinin toprakların kırmızı Sorgül Buğdayı eken Eylem Önder Bombatepe “ buğdayının gönüllü olarak ekimini üstlendim.Yerli ve Atalık tohumlarımızı geleceğe taşımak için atılan bu adımda yer almak ve dedemin arazilerini 13 bin yıllık tohumla buluşturmak benim için gururdur.” dedi

Atalarımızın geçmişte kullandığı ve hiçbir işlem görmeden yüzyıllardır nesilden nesile gelen Anadolu tarihine katkıda bulunan atalık tohumlar, kültürel ve gıda mirasi olarak önemli bir yerde, Yerel (ata tohumu, organik tohum) tohum demek sadece sağlıklı besin demek değildir. Yerel tohum bizim geleneklerimiz ve kültürümüzdür. Yerel tohum atalarımızın bize mirasıdır ve sonraki nesilere de miras kalacaktır. Giderek kimyasallaşan ve hastalıkların arttığı, doğal kaynakların azaldığı dünyamızda gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için yerel tohumu ve yerel tohumdan ayrı düşünülemeyen organik tarımı desteklemek tüm üreticilerin görevi.
“Dedemin arazilerini 13 bin yıllık tohumla buluşturmak benim için gururdu”
Çanakkale’ nin Çan ilçesi Karadağ Köyünde Eylem Önder Bombatepe gönüllü olarak dedesinin  Topraklarına Sorgül Kırmızı Buğdayı ekti. Atalık tohumların çok önemli olduğu ve atalık tohumların toplanarak çoğaltıldığı bu günlerde, Çiftçilik hayatına Musaköy de devam eden ve dedesinin topraklarını kırmızı Sorgül  Buğdayı ile buluşturan Eylem Önder Bombatepe,  Sorgül ;“Kırmızı renkli bu buğday tarımın doğduğu Mezopotamya topraklarının ilk buğdayı. Rengi kırmızıya çalan ve ismini buradan alan Sorgül Buğdayı 140 santimetre’ ye ulaşan boyu  ve verimli saman kapasitesine sahip olan, susuz tarım buğdayı. ilk ekimi 2020 yılında Mardin'de Tarım ve Orman bakanlığı tarafından, 2 Ekimi 2021 yılında Konya Ovasında Tarım ve Orman bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Tohumların çoğaltılması ve yaygınlaştırılması için 3. kez ekimi yapılacak olan SORGÜL Buğdayının gönüllü olarak ekimini üstlendim . Yerli ve Atalık tohumlarımızı geleceğe taşımak için atılan bu adımda yer almak ve dedemin arazilerini 13 bin yıllık tohumla buluşturmak benim için gururdur.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.