Artık 'Karabiga Karidesi' olarak adlandırılacak!

İlçeler 18.11.2021 - 14:36, Güncelleme: 18.11.2021 - 14:36
 

Artık 'Karabiga Karidesi' olarak adlandırılacak!

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün başvurusu üzerine tanımları, morfolojik, biyolojik özellikleri, genetik ve diğer özellikleri belirlenen palamut, sardalya, sarıkuyruk, istavrit, turna, Eğirdir yağ balığı, eğrez ve Karabiga karidesi türlerinin tesciline karar verildi.
Karar Resmi Gazete’de yer alırken, Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde Jumbo karidesin tescillenmesi büyük bir sevinç yarattı. Karabiga Belediyesi sosyal medya hesaplarından ‘Jumbo Karides artık patentli olarak Karabiga’nın! Başlığı altında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Karabiga’mıza özgü olan Jumbo Karides’in, resmî olarak patentini almak için Su Ürünleri Tescil Komitesi’ne Karabiga Belediyesi olarak başvuruda bulunmuştuk. Başvurumuz onaylandı ve Jumbo Karides’in artık tescilli olarak dünya üzerinde de ‘Karabiga Karidesi’ olarak adlandırılmasına karar verildi. Bizler bu müjdeli haberi vermekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Başvuru sürecinde başından sonuna kadar desteklerini esirgemeyen Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan ve Çanakkale AK Parti Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu’na çok teşekkür ederiz. Hayırlı olsun…”  Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi de yaptığı paylaşımda; “Jumbo Karides’in patentini Karabiga’mıza resmî olarak da aldık. Dünya üzerinde Jumbo Karides’in artık ‘Karabiga Karidesi’ olarak tanınacak olması benim için, memleketim adına duyduğum büyük bir mutluluk ve gurur. Bu sürecin başından sonuna kadar bizlere desteğini esirgemeyen mesai arkadaşlarıma, Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan’a ve AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu’na teşekkürü borç bilirim” ifadelerini kullandı.
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün başvurusu üzerine tanımları, morfolojik, biyolojik özellikleri, genetik ve diğer özellikleri belirlenen palamut, sardalya, sarıkuyruk, istavrit, turna, Eğirdir yağ balığı, eğrez ve Karabiga karidesi türlerinin tesciline karar verildi.

Karar Resmi Gazete’de yer alırken, Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde Jumbo karidesin tescillenmesi büyük bir sevinç yarattı. Karabiga Belediyesi sosyal medya hesaplarından ‘Jumbo Karides artık patentli olarak Karabiga’nın! Başlığı altında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Karabiga’mıza özgü olan Jumbo Karides’in, resmî olarak patentini almak için Su Ürünleri Tescil Komitesi’ne Karabiga Belediyesi olarak başvuruda bulunmuştuk. Başvurumuz onaylandı ve Jumbo Karides’in artık tescilli olarak dünya üzerinde de ‘ Karabiga Karidesi’ olarak adlandırılmasına karar verildi. Bizler bu müjdeli haberi vermekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Başvuru sürecinde başından sonuna kadar desteklerini esirgemeyen Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan ve Çanakkale AK Parti Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu’na çok teşekkür ederiz. Hayırlı olsun…”
  Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi de yaptığı paylaşımda; “Jumbo Karides’in patentini Karabiga’mıza resmî olarak da aldık. Dünya üzerinde Jumbo Karides’in artık ‘ Karabiga Karidesi’ olarak tanınacak olması benim için, memleketim adına duyduğum büyük bir mutluluk ve gurur. Bu sürecin başından sonuna kadar bizlere desteğini esirgemeyen mesai arkadaşlarıma, Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan’a ve AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu’na teşekkürü borç bilirim” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.