Anadolu Mirası: Troas Kültür Rotaları Projesi Hayata Geçti

Yaşam 25.04.2022 - 14:11, Güncelleme: 25.04.2022 - 14:11
 

Anadolu Mirası: Troas Kültür Rotaları Projesi Hayata Geçti

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile desteklenen “Anadolu Mirası: Troas Kültür Rotaları” projesi hayata geçti.
Çanakkale İl Özel İdaresi’nin başvuru sahibi; Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortak ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası’nın iştirakçi olduğu projede bir turizm ürünü olarak yaklaşık 270 km’lik 11 etaptan oluşan Troas Kültür Rotalarının altyapı ve geliştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Güney Marmara Kalkınma Ajansı internet sitesinde yayımlanan bültende konuyla alakalı şu bilgilere yer verildi; BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDEN FAYDALANILARAK KAREKOD İLE YÜRÜYÜŞÜN SANAL TAKİBİ YAPILIYOR Proje kapsamında bütün Çanakkale’yi içine alacak şekilde Hektor, Cevatpaşa, Priamos, Aşil, Bozcaada Sokrat, Aziz Paulos, Murad Hüdavendigar ve Barbaros’tan oluşan etapların uluslararası normlarda işaretleme, haritalandırma çalışmaları gerçekleştirilerek belirlenen noktalara; tag, tabela, mil taşı gibi donatılar yerleştirilmiştir. İşaretleme çalışmalarında karekod uygulaması yapılarak destinasyon gelişiminde günümüz bilgi teknolojilerinden faydalanılarak rota hakkında bilgilendirme ve güzergâh tespitinde kullanıcı dostu olunması hedeflenmiştir. Projede fiziksel altyapı çalışmalarının yanı sıra sanal altyapı ve iletişim araçları geliştirilmiş olup ziyaretçilerin cep telefonlarına indirebileceği “Troas Kültür Rotaları” adlı uygulama ile aynı adla bir internet sitesi (www.troaskulturrota.com) web sitesi hayata geçmiştir. Bu sayede destinasyon yönetimi anlayışı dahilinde rota üzerindeki tabelalarda QR kodların bulunması, yürüyüşün sanal takibi gibi yöntemler eşliğinde çağımızın taleplerine cevap verecek nitelikte bir platform oluşturulmuştur. ÇANAKKALE SEYİR TERASI MİSAFİRLERİNE EŞSİZ BİR MANZARA DENEYİMİ YAŞATIYOR Proje kapsamında oluşturulan Çanakkale Seyir Terası misafirlerine eşsiz bir manzara deneyimi yaşatmaktadır. Hektor, Cevatpaşa, Priamos, Aşil, Bozcaada Sokrat, Aziz Paulos, Murad Hüdavendigar ve Barbaros etapları üzerinde yer alan doğal, kültürel ve tarihi zenginlikler ziyaretçilerin ilgi odağı haline dönüşmektedir. Troas Kültür Rotalarının alternatif turizm ürünü olarak destinasyonun gelişimine hizmet etmesi ve yerel paydaşların da sahiplenmesi ile bütün etapların aktifleşmesine ve rota köylerinde kırsal kalkınmayı hedefleyecek başka projeleri de sürüklemesi beklenmektedir.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile desteklenen “Anadolu Mirası: Troas Kültür Rotaları” projesi hayata geçti.

Çanakkale İl Özel İdaresi’nin başvuru sahibi; Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortak ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası’nın iştirakçi olduğu projede bir turizm ürünü olarak yaklaşık 270 km’lik 11 etaptan oluşan Troas Kültür Rotalarının altyapı ve geliştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Güney Marmara Kalkınma Ajansı internet sitesinde yayımlanan bültende konuyla alakalı şu bilgilere yer verildi;
BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDEN FAYDALANILARAK KAREKOD İLE YÜRÜYÜŞÜN SANAL TAKİBİ YAPILIYOR
Proje kapsamında bütün Çanakkale’yi içine alacak şekilde Hektor, Cevatpaşa, Priamos, Aşil, Bozcaada Sokrat, Aziz Paulos, Murad Hüdavendigar ve Barbaros’tan oluşan etapların uluslararası normlarda işaretleme, haritalandırma çalışmaları gerçekleştirilerek belirlenen noktalara; tag, tabela, mil taşı gibi donatılar yerleştirilmiştir. İşaretleme çalışmalarında karekod uygulaması yapılarak destinasyon gelişiminde günümüz bilgi teknolojilerinden faydalanılarak rota hakkında bilgilendirme ve güzergâh tespitinde kullanıcı dostu olunması hedeflenmiştir. Projede fiziksel altyapı çalışmalarının yanı sıra sanal altyapı ve iletişim araçları geliştirilmiş olup ziyaretçilerin cep telefonlarına indirebileceği “Troas Kültür Rotaları” adlı uygulama ile aynı adla bir internet sitesi (www.troaskulturrota.com) web sitesi hayata geçmiştir. Bu sayede destinasyon yönetimi anlayışı dahilinde rota üzerindeki tabelalarda QR kodların bulunması, yürüyüşün sanal takibi gibi yöntemler eşliğinde çağımızın taleplerine cevap verecek nitelikte bir platform oluşturulmuştur.
ÇANAKKALE SEYİR TERASI MİSAFİRLERİNE EŞSİZ BİR MANZARA DENEYİMİ YAŞATIYOR
Proje kapsamında oluşturulan Çanakkale Seyir Terası misafirlerine eşsiz bir manzara deneyimi yaşatmaktadır. Hektor, Cevatpaşa, Priamos, Aşil, Bozcaada Sokrat, Aziz Paulos, Murad Hüdavendigar ve Barbaros etapları üzerinde yer alan doğal, kültürel ve tarihi zenginlikler ziyaretçilerin ilgi odağı haline dönüşmektedir. Troas Kültür Rotalarının alternatif turizm ürünü olarak destinasyonun gelişimine hizmet etmesi ve yerel paydaşların da sahiplenmesi ile bütün etapların aktifleşmesine ve rota köylerinde kırsal kalkınmayı hedefleyecek başka projeleri de sürüklemesi beklenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.