Çanakkale'de Şok Edici Akran Zorbalığı Vakası, 25 Dakika Oksijensiz Kalan Çocuk aşam Mücadelesi Veriyor

Akran Zorbalığının Korkunç Boyutu: 25 Dakika Nefessiz Kaldı İddiası

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki bir lisede 25 Eylül günü meydana gelen akran zorbalığı olayı, tüm Türkiye'yi sarstı. Sınıf arkadaşı Y.C. tarafından darbedilen M.D.Y. (14), aldığı ağır darbeler sonucu yoğun bakıma kaldırıldı. Olayın üzerinden 12 gün geçmesine rağmen M.D.Y.'nin durumu ciddiyetini koruyor ve yaşam mücadelesi devam ediyor.

M.D.Y.'nin avukatı Şeyma Çimendere, olayın vahametini ortaya koyan çarpıcı bir bilgi paylaştı. Henüz kesin raporlanmamış olsa da, doktorlarla yapılan görüşmelerde M.D.Y.'nin beynine yaklaşık 25 dakikalık bir süre boyunca oksijen gitmediğinin tespit edildiğini belirtti. Bu durum, çocuğun hayati fonksiyonları üzerindeki tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Olay Anı ve Ağır Yaralanmalar

İddiaya göre olay, M.D.Y.'nin Y.C.'nin ayağına basmasıyla başladı. Y.C.'nin yumruk atması sonucu kafasını sıraya çarparak yere düşen M.D.Y.'ye, Y.C. yerde yatarken de tekme ve yumruklarla saldırmaya devam etti. Diğer öğrencilerin müdahalesiyle kavga sonlandırıldı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından kalbi durduğu belirlenen M.D.Y., ambulansta yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü. Hastanede yapılan tetkiklerde M.D.Y.'de kafa travması, akciğer sönmesi ve karaciğer ile pankreasta organ hasarları tespit edildi. Avukat Çimendere'nin ifadelerine göre, darp edilen çocuğun titremeye başlaması ve ağzından beyaz köpüklerin gelmesi üzerine diğer öğrencilerin müdahale ettiği öğrenildi.

Avukat Çimendere, müvekkilinin vücudundaki ağır darp izleri ile saldırgan Y.C.'deki küçük çizikleri kıyaslayarak, M.D.Y.'nin belli bir süre savunmasız veya baygın haldeyken şiddetin devam ettiğini düşündüklerini dile getirdi.

Soruşturma Derinleşiyor: Toplumsal Farkındalık Çağrısı

Soruşturma makamları, olayın sınıf içerisinde gerçekleşmesi ve birçok öğrencinin görgü tanığı olması nedeniyle tahkikatı genişletti ve toplamda 15 çocuğun daha ifadesine başvurdu.

Avukat Şeyma Çimendere, akran zorbalığı vakalarının artmasına dikkat çekerek, bunun toplumsal bir sorun olduğunu vurguladı ve şu çağrıyı yaptı: "Toplum halinde yaşayabilme kabiliyetini lütfen çocuklarımıza aşılayalım. Müdahale edemediğimiz bir boyuttaysa da lütfen rehabilite olabilme imkanı onlara sağlayabilelim ki toplumumuz adına faydalı bireyler yetiştirebilelim."

M.D.Y.'nin yoğun bakımdaki entübe durumu devam ederken, ailenin ve kamuoyunun endişeli bekleyişi sürüyor.