Erdal Gezen, BİZ ADAY ADAYLARINA EŞİT ŞARTLARDA YARIŞMA İMKANI TANINMAMIŞTIR

Gezen, aday belirleme sürecinin parti tabanında ve üyelerde kırgınlığa neden olduğunu belirterek, "Bu anlayışla yapılan aday belirleme yönteminin parti tabanında, üyede yarattığı kırgınlığın görülmemesi mümkün değildir. Bu yöntemin uygulanması parti içi demokrasiyi, katılımcılığı, üyenin istek ve iradesini görmemek, duymamak anlamındadır." ifadelerini kullandı.

Gezen, aday belirleme sürecinde ilçe ve il örgütlerinin tüm aday adaylarına eşit yakınlıkta olmasını beklediklerini belirterek, "Belediye başkan adayının belirlenmesinden önce dahi tek bir aday adayının yanında oldukları açıkça görülmüştür. Herkes taraf olabilir ancak örgüt yöneticilerin tüm aday adaylarına karşı eşit ve adil davranmaları görev sorumluluklarının gereğidir." dedi.

Gezen, CHP'nin yerel yönetimdeki iktidarının devamı için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Partimizin başarısı, kazanımları, yerel yönetimdeki iktidarının devamı için ben ve yol arkadaşlarım sorumluluklarımızı biliyoruz, partimizin bizlere vereceği görevleri yerine getirmeye hazırız." ifadelerini kullandı.