Afet Bölgesine Yapılan Yatırımlar Toplam Maliyeti 250 Milyon Lira

İlçeler 12.03.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Afet Bölgesine Yapılan Yatırımlar Toplam Maliyeti 250 Milyon Lira

İl Genel Meclisi’nin Mart Ayı Toplantılarının ikinci bileşiminde 2017 yılında gerçekleşen Ayvacık depremi sonrasında evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için inşa edilen konutlar ve yatırımlar gündeme geldi.
Gerçekleşen toplantıda, Ayvacık depremzedeleri için bölgeye yapılan yatırımlar AK Parti Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Turan Tumay tarafından gündeme getirildi. Tumay, açıklamasında, “Ayvacık ilçemiz Yukarıköy deprem afet bölgesine yapılan yatırımlar toplam maliyeti 250 milyon TL’dir. Bu yatırım tutarının içinde önümüzdeki günlerde yapılacak 80 adet deprem konutu yok. Deprem Bölgesinde depremden zarar gören 24 köyde 245 tanesi teslim edilmiş, 247 tanesi de önümüzdeki günlerde teslim edilecek olan 492 adet konut çevre düzenlemesi ile birlikte tamamlanmış olacak. Bu deprem konutlarının meclis üyelerimizin gelip görmelerini isterim. Deprem konutları otoparkları yoları, çevre düzenlemesi ile muhteşem bir görünümdeler. Bölgeye yapılan deprem konutları Bu yatırım tutarının sadece yüzde 40’ını oluşturuyor. Yatırımların yüzde 60’ı Ayvacık’ın köylerinin altyapı yatırımlarıdır. Ayvacık’ ta yapılan deprem konutlarını dışardan bölgeye gelen insanlar ‘Allah devletimizden razı olsun’ diyorlar. Ben de aynı şekilde Allah devletimizden razı olsun diyorum” diye belirtti. “BU OKUL NE ZAMAN YAPILACAK?” AK Parti Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Turan Tumay’ın konuşmasının ardından sözü CHP Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan aldı. Alkan, “Deprem felaketi yaşayan ilçemize köylerimize yapılan yatırımlara karşı değiliz. Kimlerin emeği varsa herkese Ayvacık köylerinin sakinleri adına teşekkür ediyoruz. Ancak 4 sene önce yaşanan depremde en fazla hasarın oluştuğu Yukarıköy’de okulumuz vardı ağır hasar nedeni ile yıkıldı. Hep gündeme getirdim bundan sonraki dönemde de gündeme getireceğim. Bu okul yerine konteynerler kuruldu ve öğrenciler bu konteynerlerde eğitim görmeye başladı. Ben soruyorum bu okul ne zaman yapılacak ve öğrenciler ne zaman okullarında eğitim görecek? Yukarıköy depremde en büyük hasar gören köy. Ancak diğer başka köylerde de mesela Babakale, Kestanelik, Taşağıl, Tuzla gibi köylerde de ağır hasar gören evler var. Bu saydığım köylerde 5 tane, 10 tane,  20 tane ağır hasar görmüş evler var. AFAD depremden sonra gelip bu evlerin ağır hasarlı olduklarını tespit ettiler. Bu köylerde evi hasar gören köy sakinlerinin bana söylediği; ‘AFAD geldi tespit yaptı daha sonra 4 yıldır kimse uğramadı’. Yukarı köy harisinde diğer köylerde de hasarlı olan binaların yapımına başlanmalı. Diğer deprem konutları ne zaman yapacaksınız? Aradan 4 yıl geçti” şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi’nin Mart Ayı Toplantılarının ikinci bileşiminde 2017 yılında gerçekleşen Ayvacık depremi sonrasında evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için inşa edilen konutlar ve yatırımlar gündeme geldi.

Gerçekleşen toplantıda, Ayvacık depremzedeleri için bölgeye yapılan yatırımlar AK Parti Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Turan Tumay tarafından gündeme getirildi. Tumay, açıklamasında, “Ayvacık ilçemiz Yukarıköy deprem afet bölgesine yapılan yatırımlar toplam maliyeti 250 milyon TL’dir. Bu yatırım tutarının içinde önümüzdeki günlerde yapılacak 80 adet deprem konutu yok. Deprem Bölgesinde depremden zarar gören 24 köyde 245 tanesi teslim edilmiş, 247 tanesi de önümüzdeki günlerde teslim edilecek olan 492 adet konut çevre düzenlemesi ile birlikte tamamlanmış olacak. Bu deprem konutlarının meclis üyelerimizin gelip görmelerini isterim. Deprem konutları otoparkları yoları, çevre düzenlemesi ile muhteşem bir görünümdeler. Bölgeye yapılan deprem konutları Bu yatırım tutarının sadece yüzde 40’ını oluşturuyor. Yatırımların yüzde 60’ı Ayvacık’ın köylerinin altyapı yatırımlarıdır. Ayvacık’ ta yapılan deprem konutlarını dışardan bölgeye gelen insanlar ‘Allah devletimizden razı olsun’ diyorlar. Ben de aynı şekilde Allah devletimizden razı olsun diyorum” diye belirtti.
“BU OKUL NE ZAMAN YAPILACAK?”
AK Parti Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Turan Tumay’ın konuşmasının ardından sözü CHP Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan aldı. Alkan, “Deprem felaketi yaşayan ilçemize köylerimize yapılan yatırımlara karşı değiliz. Kimlerin emeği varsa herkese Ayvacık köylerinin sakinleri adına teşekkür ediyoruz. Ancak 4 sene önce yaşanan depremde en fazla hasarın oluştuğu Yukarıköy’de okulumuz vardı ağır hasar nedeni ile yıkıldı. Hep gündeme getirdim bundan sonraki dönemde de gündeme getireceğim. Bu okul yerine konteynerler kuruldu ve öğrenciler bu konteynerlerde eğitim görmeye başladı. Ben soruyorum bu okul ne zaman yapılacak ve öğrenciler ne zaman okullarında eğitim görecek? Yukarıköy depremde en büyük hasar gören köy. Ancak diğer başka köylerde de mesela Babakale, Kestanelik, Taşağıl, Tuzla gibi köylerde de ağır hasar gören evler var. Bu saydığım köylerde 5 tane, 10 tane,  20 tane ağır hasar görmüş evler var. AFAD depremden sonra gelip bu evlerin ağır hasarlı olduklarını tespit ettiler. Bu köylerde evi hasar gören köy sakinlerinin bana söylediği; ‘AFAD geldi tespit yaptı daha sonra 4 yıldır kimse uğramadı’. Yukarı köy harisinde diğer köylerde de hasarlı olan binaların yapımına başlanmalı. Diğer deprem konutları ne zaman yapacaksınız? Aradan 4 yıl geçti” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.