2018 Troya Yılıʹnda gözler Çanakkaleʹde 500 sporcu geliyor

Spor 07.06.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

2018 Troya Yılıʹnda gözler Çanakkaleʹde 500 sporcu geliyor

500 sporcu geliyor, Çanakkaleʹye yapılan en önemli yatırımlardan biri de bu yılın Troia Yılı ilan edilmesi oldu.
Yurt dışında ve yurt içinde yapılan tanıtımların yanında asıl önemli çalışma Çanakkale'de yapılıyor. Kent peş peşe etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Sırada ise Carraro Gelibolu Triatlon etkinliği var.  Etkinliğe yabancılar da dahil 500 sporcunun gelmesi bekleniyor. Troia Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabul edilişinin 20. yılı dolayısıyla ilan edilen ‘2018 Troya Yılı’ etkinlikleri kapsamında  Çanakkale, pek çok ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Troya Yılı’nda Gözler Çanakkale’de   2018 Troya Yılı’yla birlikte Çanakkale, turizmde yeni bir ivme kazanıyor. Ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Çanakkale’de bu kez Carraro Gelibolu Triatlon’u gerçekleştirilecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, her adımında tarih, her adımında bin kahraman yatan Gelibolu Tarihi Yarımadası'nda; geçen yıl ilki yapılan ve bu yıl 2018 Troya Yılı faaliyetleri kapsamında düzenlenecek olan Carraro Gelibolu Triatlonu'nun ikincisi 50’si uluslararası olmak üzere toplamda 500 sporcuyla gerçekleştirilecek. Triatlon kente bir turizm hareketliliği de getirecek. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve GESTAŞ’ın katkıları, ACCELL Bisiklet ana sponsorluğunda icra edilecek olan yarış 14 Temmuz 2017 tarihinde Gelibolu’daki Hamzakoy Bölgesinde hayatını kaybeden Gelibolu Yıldızspor  Triatlon Takımı sporcusu Doğukan Varol anısına düzenlenecek. Sporla Troya etkinlikleri kapsamında gerçekleşen yarışta sporcular,Sprint (Kısa) Mesafe, Orta Mesafe ve Orta Mesafe Takım olarak yarışacaklar.    
500 sporcu geliyor, Çanakkaleʹye yapılan en önemli yatırımlardan biri de bu yılın Troia Yılı ilan edilmesi oldu.

Yurt dışında ve yurt içinde yapılan tanıtımların yanında asıl önemli çalışma Çanakkale'de yapılıyor. Kent peş peşe etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Sırada ise Carraro Gelibolu Triatlon etkinliği var.  Etkinliğe yabancılar da dahil 500 sporcunun gelmesi bekleniyor.
Troia Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabul edilişinin 20. yılı dolayısıyla ilan edilen ‘2018 Troya Yılı’ etkinlikleri kapsamında  Çanakkale, pek çok ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Troya Yılı’nda Gözler Çanakkale’de   2018 Troya Yılı’yla birlikte Çanakkale, turizmde yeni bir ivme kazanıyor. Ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Çanakkale’de bu kez Carraro Gelibolu Triatlon’u gerçekleştirilecek.
Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, her adımında tarih, her adımında bin kahraman yatan Gelibolu Tarihi Yarımadası'nda; geçen yıl ilki yapılan ve bu yıl 2018 Troya Yılı faaliyetleri kapsamında düzenlenecek olan Carraro Gelibolu Triatlonu'nun ikincisi 50’si uluslararası olmak üzere toplamda 500 sporcuyla gerçekleştirilecek. Triatlon kente bir turizm hareketliliği de getirecek.
Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve GESTAŞ’ın katkıları, ACCELL Bisiklet ana sponsorluğunda icra edilecek olan yarış 14 Temmuz 2017 tarihinde Gelibolu’daki Hamzakoy Bölgesinde hayatını kaybeden Gelibolu Yıldızspor  Triatlon Takımı sporcusu Doğukan Varol anısına düzenlenecek.
Sporla Troya etkinlikleri kapsamında gerçekleşen yarışta sporcular,Sprint (Kısa) Mesafe, Orta Mesafe ve Orta Mesafe Takım olarak yarışacaklar.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.